spot_img
More

    K2 Pizza Bar: Η ανατομία μιας τέλειας πίτσας

    Αν είσαι από εκείνους που λένε ότι πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια καλή, γκουρμέ πιτσαρία στα Πετράλωνα, τότε σημείωσε ότι η ευχή σου έχει προσφάτως πραγματοποιηθεί. Στη νέα γαστρονομική άφιξη της περιοχής – το K2 Pizza Bar – μπορείς να απολαύσεις την πίτσα στα καλύτερά της, χωρίς αεροπορικό εισιτήριο και χωρίς κάποια ιδιαίτερη περίσταση.

    Ο δημιουργός της, ο Κώστας Καναβάρος, είναι ένας chef νέας κοπής, που μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και το Μαϊάμι. Έψαξε ενδελεχώς πριν ξεκινήσει το εγχείρημα του, τα άλευρα του είναι ολικής, το προζύμι του φτιάχνεται με μαγιά από το Slow Down Taproom ακριβώς απέναντι, τη ντοματάδα στη pizza την παρασκευάζει με San Marzano που την κάνει κονφί με ελαιόλαδο Καλαμάτας από τους δικούς τους ελαιώνες, η μαρμελάδα σύκο – που απογειώνει τη πίτσα GOAT – είναι επίσης από σύκα της οικογενείας.

    Αυτές οι μικρολεπτομέρειες είναι που κάνουν κάθε πρόταση του μενού του να διαφέρει – εποχικότητα, μικροπαραγωγοί, έμπνευση, χειροποίητη ετοιμασία στα πάντα, πραγματική φροντίδα. Η πίτσα του έχει ένα ανεπανάληπτο ζυμάρι, τόσο-όσο τραγανό, τόσο-όσο αφράτο, λεπτό σαν τοπ μόντελ, όπως θα το διαπιστώσεις απολαμβάνοντας μια The Greek, με τέλεια ισορροπία γεύσεων μεταξύ της ελιάς και της σταφίδας, ανάμεσα στο K2 mix τυριών, την καπονάτα λαχανικών, τη κρέμα φέτας και τη ρίγανη. 

    Υπέροχη – και best seller – η Τhe Chick, με κοτόπουλο, πιπεριές πολύχρωμες, κρεμμύδι, K2 mix τυριών (mozzarella με χαμηλή υγρασία, mozzarella φρέσκια & λευκό cheddar), αλλά και η εορταστική, special edition The Pumpkin, με κολοκύθα και λάδι-chilli στο τελειώμα. Εξίσου λαχταριστά όμως είναι και τα ζυμαρικά του, φοβερή bolognese με φρέσκα casarecce, προκαλεί γευστικές δονήσεις με τον ζουμερό κιμά της, ωραιότατη carbonara με spaghetti.

    Γι’αυτούς δε που έχουν ευαισθησία ή δυσανεξία στη γλουτένη κατά τη διάρκεια της πέψης ή όσους είναι vegan, το Κ2 έχει μεριμνήσει εξίσου προσφέροντας 3 μοναδικές επιλογές σε κάθε κατηγορία, όπως η πεντανόστιμη Lahmajun, με βάση τη φακή και λαχανικά εποχής (καρότο, γλυκοπατάτα, πιπεριές πολύχρωμες και κρεμμύδι) μαζί με ντομάτα, αγγούρι, πιπεριές ή η Shrooms, με κρέμα σελινόριζας, μανιτάρια φρέσκα, σπανάκι, κάσιους και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας (δώστους μια ευκαιρία ακόμα κι αν δεν είσαι χορτοφάγος, θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό).

    Μετά είναι το δεύτερο σκέλος της εξίσωσης κάθε εξόδου που επιζητά να στεφθεί ως αξέχαστη, τα cocktails. Στη μπάρα του γίνονται ωραία πραγματάκια, με κλασικές συνταγές όπως Negroni, Old Fashioned και Aperitivo, ενώ σύντομα ο κατάλογος του αλκοόλ θα εμπλουτιστεί με κρασιά από τον ελληνικό αλλά και τον ξένο αμπελώνα. 

    Εστιατορική πίτσα, pasta αλλά και burgers σε casual περιβάλλον, με προεργασία και σεβασμό στην πρώτη ύλη και κατ’επέκταση στον επισκέπτη; Χρειάζεται κάτι άλλο για να το κάνεις στέκι; Όλα τα καλούδια του μπορείς να τα έχεις και στον χώρο σου μέσω των γνωστών delivery apps. 

    Κ2 Pizza Bar
    Κυδαντίδων 36, Πετράλωνα, τηλ. 2114244282
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The Beer Guide: Οι καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα

    Η εξέλιξη της ζυθοποιίας στην Ελλάδα αλλά και οι κοινότητες των απανταχού beer lovers που δοκιμάζουν, αξιολογούν και μοιράζονται τις εμπειρίες...

    Τα καλύτερα bars στην Αθήνα: Που θα πιείς δροσερά cocktails που ανεβάζουν τον πήχη

    Η Αθήνα, τη νύχτα βιώνει μια μεταμόρφωση η οποία οφείλεται σε κύριο βαθμό στα bars της. Στα φώτα, στις...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot