spot_img
More

    Wine Barrique: Κρασί και φαγητό συνδυασμένα σε ωραία αρμονία, στον Υμηττό

    Οι ψαγμένοι της πόλης, αυτοί που θέλουν άλλου τύπου συναρπαστικές εμπειρίες στην έξοδό τους, ξέρουν πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο στα wine restaurants και τα wine bars που έχουν γαστρονομικές δυνατότητες στην κουζίνα τους. Στο Wine Barrique αυτό το «σμίξιμο», έπεται ενός άλλου κυριολεκτικού σμιξίματος, αυτού της χαρισματικής σομελιέ Άννας Νινέ και του συντρόφου της κι εκπληκτικού chef Τάσου Παπαδάκη. 

    Στο ανοιχτόκαρδο και ζεστό μαγαζί τους στην Πλατεία Υμηττού, θα πετάξεις σε πολύ ενδιαφέρουσες οινικές πτήσεις ανά τις γηγενείς ποικιλίες – τα «flights», όπως έχει επικρατήσει να λέγονται – τσιμπολογώντας παράλληλα εμπνευσμένες νοστιμιές όπως δεν τις έχεις ξαναφάει. Μαζί με τη μαύρη, μεταλλική κάβα – που αποτελεί και focal point του μαγαζιού όπου κι αν καθίσεις – τα ξύλινα στοιχεία του κι ένα μεγάλο βαρέλι στην είσοδο, δημιουργούν μια στιλάτη αγκαλιά.

    Κάτι αληθινά ουσιώδες που θα σε κερδίσει στο Wine Barrique είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα κρασιά του μπορείς να τα απολαύσεις και by the glass σε ποτήρια των 75 και 150 ml, κάθε Πέμπτη σερβίρεται ένα πιάτο ημέρας κατόπιν παραγγελίας, ενώ σχεδόν κάθε Δευτέρα στο μαγαζί λαμβάνουν χώρα γευσιγνωσίες και wine pairings με guest οινοποιούς και παραγωγούς. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, σίγουρα έχει πολλούς τρόπους να σε βάζει στο… κλήμα.

    Κάθε ετικέτα ξετυλίγει τα μυστικά της με τη βοήθεια της Άννας, η οποία θα σου εξηγήσει με πηγαίο ενθουσιασμό την προέλευση, το τερουάρ και κάθε ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, την ώρα που ο Τάσος θα ξεκινήσει να δημιουργεί το τέλειο συνοδευτικό για την επιλογή σου.

    Το χειροποίητο χαρουπόψωμο με γαρίδα σωτέ που σβήνεται με ούζο και συνδυάζεται με μια μαγική, βελούδινη μους καπνιστού ταραμά φτιαγμένη από σκουμπρί και «τρέχει» αυτή την περίοδο, είναι ανεπανάλητο και τρώγεται απνευστί. Το ίδιο και η πεντανόστιμη μπρουσκέτα από αφράτο ψωμί villagio, με καπνιστό μοσχαρίσιο μπούτι, μετσοβόνε, ψητή ντομάτα, τηγανητό κρεμμύδι και dijonnaise.

    Οι λίστες τροποποιούνται συχνά: Το δίδυμο συνεχώς ανανεώνεται, έτσι πάντα θα βρεις μια guest φιάλη ή ένα πιάτο-έμπνευση που σκαρφίστηκε ο chef, έτσι τον ένα μήνα μπορείς να χαρίσεις στον εαυτό σου την δροσιά ενός «Φλεβάρη» από το Ληλάντιο πεδίο σε ποτήρι και τον επόμενο μιας σπάνιας ελληνικής ποικιλίας, με ένα π.χ. «ελληνοπρεπές» πιάτο.

    Φτιαγμένο για casual βραδιές, αλλά και πιο… ιδιαίτερες περιστάσεις, όπως ένα πρώτο ραντεβού ή ένα εταιρικό event, το Wine Barrique αποδεικνύει ότι οι γειτονιές, δεν χάνουν ποτέ την αίγλη ούτε τον συμποσιακό χαρακτήρα τους, κι είναι εκεί για να τις ανακαλύψουμε, απ’όποια μεριά της Αθήνας κι αν ερχόμαστε. Για τον πιο γλυκό επίλογο, «κράτα χώρο» για ένα χειροποίητο ξεροτήγανο Χανίων με παγωτό καϊμάκι, καρύδια και μέλι.

    Wine Barrique 
    Πλατεία Υμηττού 1, Υμηττός, τηλ. 2107623557 
    www.winebarrique.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα Πετράλωνα, με τη δική τους ξεχωριστή κοσμογονία, γαστρονομία και διασκέδαση

    Σήμερα, αν ψάχνεις για ένα αστικό τμήμα της πόλης, που όχι μόνο διατηρεί αλλά αναζωοπυρώνει την ατμόσφαιρα της παλιάς...

    10 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο

    Όσα κι αν του καταλογίζουμε του… οσίου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια υπενθύμιση ότι η αγάπη οφείλει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot