spot_img
More

    Koukouvaya: Η γλυκιά σαν ζαχαρένιο όνειρο νότα του κέντρου

    Δεν γίνεται να έχεις επισκεφθεί τα Χανιά και να μην σ’έχουν συμβουλέψει φίλοι και γνωστοί να πας στην Koukouvaya, που από το 1997 χαρίζει απλόχερα γλυκά χαμόγελα απόλαυσης και ενθουσιασμού. Αν αναρωτιέσαι τώρα, πως πέταξε μια κουκουβάγια από την Κρήτη και ήρθε και φώλιασε στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας, η απάντηση είναι απλή: το καλό πράγμα οφείλει – και αξίζει – να γίνεται προσιτό σε ακόμα περισσότερο κόσμο.

    Έκανε την εμφάνισή της στην Αθήνα το 2021 και η γλύκα της έγινε το έκτακτο δελτίο που κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα κάθε ψαγμένου γλυκατζή. Ένα ιδανικό μέρος για την after work υπογλυκαιμία, αδιαμφισβήτητη στάση για break από το shopping στο κέντρο και φυσικά must visit όταν κατεβαίνεις για βόλτα στην πολύβουη Αθήνα. Βρίσκεται σε πολύ ωραίο πεζοδρομημένο σημείο, όπου απλώνει τα υπέροχα τραπεζάκια της στον εξωτερικό χώρο, δημιουργώντας μια αίσθηση άνεσης και οικειότητας. 

    Η Koukouvaya σηκώνει τον πήχη στις γλυκές γαστρονομικές προτάσεις και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που την διαφοροποιεί και την φέρνει στην κορυφή του ζαχαροπλαστικού σύμπαντος: Viral για παράδειγμα έχει γίνει το Zoumero ®, ένα sponged chocolate cake. Αυτό το αφράτο και ζουμερό κέικ σοκολάτας, βουτηγμένο μέσα σε καυτό σοκολατένιο σιρόπι, γαρνιρισμένο με σαντιγί ή με παγωτό, έχει κλέψει τις εντυπώσεις και έχει κερδίσει την προτίμηση και τον ουρανίσκο των θαμώνων του.

    Αν είσαι λάτρης του cheesecake τώρα,  εδώ θα βρεις πληθώρα από πολλές παραλλαγές (έξι στον αριθμό) του αγαπημένου σου γλυκού: Υπάρχει το all time classic με βάση μπισκότου, τυρί κρέμα και μαρμελάδα φράουλα, ενώ δεν αρνηθήκαμε (σωστή απόφαση) την πρόταση του μαγαζιού να το δοκιμάσουμε με μαρμελάδα μύρτιλο, Nutella και τριμμένο μαύρο μπισκότο.  

    Καθισμένη μέσα, σ’ένα σκηνικό σαν βγαλμένο από τα Harry Potter, το βλέμμα μου μαγνητίζει το πιάτο της κοπέλας στο διπλανό τραπέζι, που ενώ χαζεύει στο Instagram, ο φίλος της βουτάει κάθε τρεις και λίγο το κουτάλι του στο … δροσερό Igloo της. Ναι, σωστά διάβασες. Ένα γλύκισμα που μοιάζει με Igloo, είναι λίγο… «φουτουριστικό»  λίγο έπος, κι αποτελείται από φρεσκοψημμένο παντεσπάνι, συνδυασμένο με τρεις κρέμες: σοκολάτας, βανίλιας και γάλακτος να συμπλέουν και να σε παρασύρουν σε βαθιά γλυκιά ηδονή. 

    Μετά είναι το αποδομημένο millefeuille που σερβίρεται σε… σουπιέρα, εκτιμάς με μια ανάσα ότι στην επόμενη επίσκεψή σου, θα αποτελέσει την πρώτη σου επιλογή. Η «Ερασμία» κι η «Μερόπη» δυό ονόματα γνώριμα στους μυημένους, είναι οι 2 γυναίκες που συνέβαλαν στα αντίστοιχα γλυκά. Η αναφορά τους και μόνο μόνο αναπόληση, οικογενειακή ζεστασιά και θαλπωρή φέρνει στο νου και στη ψυχή.

    Η «Ερασμία» είναι ένα πάντρεμα σοκολάτας και πορτοκαλιού. Έντονη η γεύση και η μυρωδιά του πορτοκαλιού αφού περιέχει και κρέμα και ζελέ πορτοκάλι, πάνω σε λαχταριστό σοκολατένιο κέικ με σιρόπι και τρούφα σοκολάτας.  Η «Μερόπη» light και δροσερή, έχει τρεις στρώσεις σοκολάτας, λευκή κρέμα και amaretto. Άλλοι «φάροι» της παράδοσης, η καρυδόπιτα (από τις καλύτερες που έχουμε φάει ever), ένα εκπληκτικό εκμέκ καταϊφι και το all time classic μωσαϊκό (ιδανικά και με μια, δυό μπαλίτσες παγωτό!).

    Η Koukouvaya, ως άλλη σοφή, πέραν του γλυκού επενδύει και σε άλλη μια χαρά της ζωής, αυτή του ποτού, ξεκινώντας από το ζεστό σαν αγκαλιά Gluhwein και συνεχίζοντας με απολαυστικά cocktails, όπως το signature «Koukoutail», ευκολόπιοτο και ευχάριστα γλυκό με vodka, mango, passionfruit, καρύδα και ανανά. Με όλα αυτά σα δεδομένα, το μόνο σίγουρο είναι ότι μια φορά ποτέ δεν είναι αρκετή γι’ αυτό πας και ξαναπάς. Όλα τα καλούδια της μπορείς να τα παραγγείλεις δε, και στον χώρο σου μέσω των γνωστών delivery apps. 

    Koukouvaya
    Σκουζέ 1, Μοναστηράκι, τηλ. 2103318700
    koukouvaya.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα 10+1 πιο hot nail salons στην Αθήνα ή αλλιώς που να κάνεις νύχια φέτος το καλοκαίρι

    «Δε γεννιόμαστε γυναίκες. Γινόμαστε γυναίκες» είχε πει η Σιμόν Ντε Μποβουάρ. Γιατί το να είσαι γυναίκα είναι πολύπλευρο, σύνθετο...

    Η επανάσταση του street food στην Αθήνα: Γεύσεις απ’όλο τον κόσμο που τρώγονται στο χέρι

    Το εστιατόριο σαν θεσμός εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ωστόσο προϋπήρχε πολύ πριν η Μαρία Αντουανέτα και...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot