spot_img
More

    Κυβέλη: Η πιο απολαυστική στάση στην Κυψέλη

    Περπατώντας μέσα στην πυκνοκατοικημένη Κυψέλη, ένα γλυκό πάντρεμα παλιάς αστικής Αθήνας με το σήμερα μοιραία έρχεται στο μυαλό. Ανάμεσα στα μικρά μαγαζάκια και τις πολυκατοικίες, φτάνεις στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, το κομβικό σημείο της Κυψέλης, και κατακλύζεσαι από συναίσθημα.

    Εμπνευσμένη από την ατμόσφαιρα της περιοχής, η Κυβέλη εκπέμπει μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια και μια όμορφη θαλπωρή. Η φινετσάτη διακόσμηση του μαγαζιού, τα χρώματα, οι ξεχωριστές πινελιές και η μοναδικότητα των πιάτων, οδηγούν σε μια αλησμόνητη εμπειρία.

    Το όνομα του μαγαζιού, σε μια τοπογεωγραφία που ανέδειξε τα μεγαλύτερα θέατρα της πόλης, έχει δοθεί σαν φόρος τιμής στην αξέχαστη ηθοποιό Κυβέλη Αδριανού. Ταυτόχρονα, το όνομά της είναι παραπλήσιο με εκείνο της Κυψέλης και κάπως έτσι, σου μένει χαραγμένη στο μυαλό αυτή η όμορφη στάση που μπορείς να κάνεις όταν βρίσκεσαι εκεί.

    Άνοιξε τις πόρτες της τον Μάρτιο του 2016 με βασικό γνώμονα την άρτια εξυπηρέτηση των επισκεπτών και το σερβίρισμα  ποιοτικών φαγητών, με ωραίους μοντερνισμούς που κάνουν την διαφορά. Ο ιδιοκτήτης Γιώργος Αναγνώστου, επιστρέφοντας στην Κυψέλη, θέλησε να δώσει ξανά ζωή στις συνταγές της Σμυρνιάς γιαγιάς του Μπέμπας.

    Με την αρωγή του chef Γιώργου Κόντα, το αποτέλεσμα εκφράζει έναν ζεστό συνδυασμό παράδοσης και σμυρνάιικης φιλοσοφίας. Ένα γευστικό ταξίδι, που αποτυπώνει με νοστιμιά την σύγχρονη ανάγκη μας για αυθεντικότητα και ιστορία στο πιάτο. 

    Η καλή αρχή γίνεται με μια δροσερή σαλάτα όπως η Ποπάι & Σουίπι, με ρόκα, τρυφερό σπανάκι, μαρούλι, κόκκινο λάχανο, ντοματίνια, παντζάρι, φιλέτο κοτόπουλο, παρμεζάνα και βινεγκρέτ χαρουπόμελο. Οι πολυφημισμένοι κολοκυθοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού κι η τηγανιά συκώτι, ό,τι πρέπει για μια εξίσου συναρπαστική συνέχεια.

    Όσον αφορά τα κυρίως, εδώ θα βρεις ακαταμάχητες επιλογές κρεατικών αλλά και θαλασσινών. Στα must try τα σκιουφιχτά με χοιρινά φιλετάκια με τσίκνωση Καρπάθου και μαλακιά φέτα κι ένα εξαιρετικό κοτόπουλο «χαρακίρι» περασμένο σε μεταλλική σούβλα. Για τον πιο γλυκό επίλογο, «κράτα χώρο» για σμυρναίικο χαλβά.

    Η Κυβέλη, είναι ανοιχτή καθημερινά από  12:00 το μεσημέρι και κλείνει στη 1:00 το βράδυ. Πάντα «ζωντανή», θα συναντήσεις ανθρώπους που έρχονται για το μεσημεριανό τους, μέχρι και χαλαρές παρέες το βράδυ που απολαμβάνουν μεζεδάκια, αλλά και κόσμο που γευματίζει πριν ή μετά το θέατρο, στο πιο ωραίο και ζεστό περιβάλλον. Ένα σημείο συνάντησης όλο ζεστασιά, για ένα γαστρονομικό ταξίδι με το οποίο θα θελήσεις περνώντας το κατώφλι της εξόδου, να ξανακλείσεις «ραντεβού» το συντομότερο δυνατό!

    Κυβέλη 
    Επτανήσου 15, Κυψέλη, τηλ. 2108219406 
    kybeli.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Τι καινούργιο λέει το φλιτζάνι στα specialty coffee shops της Αθήνας

    Στην εποχή μας ο καφές αυτοπροσδιορίζεται από υψόμετρα και μικροκλίματα, είναι μια οικουμενική γλώσσα, μια συνθήκη ειρήνης, μια ιεροτελεστία...

    The Beer Guide: Οι καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα

    Η εξέλιξη της ζυθοποιίας στην Ελλάδα αλλά και οι κοινότητες των απανταχού beer lovers που δοκιμάζουν, αξιολογούν και μοιράζονται τις εμπειρίες...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot