spot_img
More

    Mono Restaurant: Ένα ατμοσφαιρικό wine restaurant που επανεφευρίσκει τη μεσογειακή κουζίνα στην καρδιά της Αθήνας

    Υπάρχουν πόλεις που μετρούν την ηλικία τους με τα χρόνια, αλλά υπάρχει κι η Αθήνα, η οποία μπορεί να καταγράψει την ιστορία της σε χιλιετίες. Στην Πλάκα, πολύ κοντά στη Μητρόπολη Αθηνών, σ’ένα από τα πλείστα γραφικά δρομάκια, η ενέργεια των οποίων σε μαγνητίζει, θα βρεις το Mono Wine Restaurant, ένα εστιατόριο με πρωταγωνιστές μοναδικά πιάτα (που πάντα βρίσκονται σε πλήρη σύμπνοια με την εποχικότητα) και μια ενημερωμένη κάβα με 120+ ετικέτες με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, που θα ικανοποιήσουν όλες τις οινικές σου απαιτήσεις.

    Το Mono αποτελείται από 2 υπέροχους χώρους, την κυρίως σάλα με τις έντονες art deco επιρροές και τα φουτουριστικά φωτιστικά, και το φωτεινό αίθριο με τους πέτρινους τοίχους, το vintage bodoir και τις “ανθισμένες” λεπτομέρειες. Τίποτα το κραυγαλέο, τίποτα που να επιζητά απεγνωσμένα την προσοχή σου, τίποτα το επιτηδευμένο – τουναντίον, το περιβάλλον έρχεται να σε αποσυμπιέσει, να σε χαλαρώσει, και να σε βάλει κατευθείαν στο ψητό. Ο σεφ Βασίλης Βασιλείου μετουσιώνει αναμνήσεις, εικόνες και ιδέες σε γεύσεις φυσικές, με γνώμονα τη φανατική προσοχή στην πρώτη ύλη, με αποτέλεσμα πιάτα μεστά, με δουλεμένη σπιρτάδα, που αλλάζουν συχνά-πυκνά κρατώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών ακμαίο και ακονισμένο. Λατρέψαμε το ριζότο με συκωτάκια πουλιών (το οποίο γευστικά θυμίζει έντονα μαγειρίτσα), τις κροκέτες στη φιλοσοφία arancini (ένα σικελιάνικο piatto unico, δηλαδή πλήρες γεύμα) με ξινόχορτο, τραχανά και τυρί taleggio, την ελληνική σαλάτα που εδώ βιώνει ένα ιδανικό twist και σερβίρεται τώρα το χειμώνα με ζεστά τοματίνια και σταμναγκάθι.

    Το Mono είναι η απόδειξη πως, ναι, μπορεί να διακτινιστεί η γεύση, ανάλογα με το πάθος του μάγειρα. Πόσο ζωντανό κρατά μέσα του το κύτταρο της μνήμης, πόσο κόπο βάζει αναζητώντας τα υλικά που θα τη μεταφέρουν ατόφια στον έξω κόσμο. Και θριαμβεύει, με ξένο κι ελληνικό κοινό να σμίγει για να απολαύσει τις γεύσεις του – που “σετάρονται” αρμονικά και μοναδικά με μια μεγάλη και αξιόλογη γκάμα κρασιών που προέρχονται από τον ελληνικό κυρίως αμπελώνα και θα ικανοποιήσουν κάθε οινική σου απαίτηση. Στην επόμενη βόλτα σου στην Πλάκα, ακολούθα τη γευστική σου πυξίδα κι ανακάλυψέ το. Το αποτέλεσμα θα σε δικαίωσει.

    Mono Wine Restaurant
    Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Αθήνα, τηλ. 2103226711
    www.monorestaurant.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα 10 πιο hot μέρη για να βγεις (ή να παραγγείλεις) στις Αχαρνές

    Το Μενίδι (ή αλλιώς Αχαρνές), είναι ο πέμπτος σε πληθυσμό δήμος της Αττικής. Μια αυθεντική συνοικία, που - ξεπερνώντας...

    4 αθηναϊκές pubs για να γιορτάσεις την St Patrick’s day όπως της αξίζει

    Η Γιορτή του Αγίου Πατρικίου (Ιρλανδικά: Lá Fhéile Pádraig, «Η Ημέρα της Εορτής του Πατρικίου»), είναι μια πολιτιστική και...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot