spot_img
More

    Prosopa Restaurant: Το εστιατόριο που έκανε το fine dining προσιτό και κατανοητό

    γιορτάζει τα 20 και μας υποδέχεται στην κατάφυτη πλατεία απέναντι από τις ράγες του τρένου

    «Το πρόσωπο είναι ο δείκτης της ψυχής», λέει ένα λατινικό ρητό και τα Prosopa είναι το εστιατόριο της καρδιάς μας εδώ και 20 χρόνια (ναι πέρασε τόσος καιρός). Στις παρυφές της Κωνσταντινουπόλεως, στο ύψος του Ρουφ, ελληνικό και ξένο κοινό, αλλά και ένα μεγάλο και πιστό πελατολόγιο (που το «ακολουθεί» διαχρονικά με ενθουσιασμό και προσδοκία) σμίγει για να απολαύσει τις συνεχώς ανανεούμενες με την εποχικότητα και τους καιρούς γαστρονομικές του προτάσεις.

    Στα Prosopa το «μυστικό της επιτυχίας» δεν είναι και τόσο μυστικό. Εδώ το περιβάλλον είναι φιλικό και ανεπιτήδευτο, σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα και σε κάνει να αισθάνεσαι οικεία και χαλαρά, και η κουζίνα του – που βαδίζει σε μονοπάτια μοντέρνας διεθνούς – έχει αφετηρία και αδιαπραγμάτευτο κανόνα τη χρήση φρέσκων, ποιοτικών πρώτων υλών, σε συνεργασία με μικροπαραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας (π.χ. το ελαιόλαδο καταφθάνει από την Κρήτη, το βουβαλίσιο κρέας από την Κερκίνη και η γραβιέρα από τη Νάξο).

    Πάντα επίκαιρα και πάντα σύγχρονα, τα Πρόσωπα επανεφευρίσκονται κάθε σεζόν με νέες προσθήκες, νέες ιδέες, νέες γεύσεις για να κρατάνε το ενδιαφέρον μας ακμαίο και ακονισμένο. Ο ιδιοκτήτης, Γιάννης Γκούμας κι οι συνεργάτες του, μας μυούν στον γαστριμαργικό τους κόσμο στην πιο πολυσυλλεκτική, πολύχρωµη, «θορυβώδη» και µποέµ γειτονιά της Αθήνας, με φόντο τις γραμμές του τρένου και ένα προσεγμένο σκηνικό, στο οποίο εκτυλίσσεται ένας δημιουργικός διάλογος του vintage με το industrial, τα οποία ισορροπούν μοναδικά.

    Αυτό που πάντα κατόρθωναν τα Πρόσωπα είναι να διατηρούν το equilibrium ποιότητας-τιμής σε μια μοναδική σύμπνοια, δηλαδή να είναι προσιτά στον καθένα μας. Το μενού έχει δελεαστικές προτάσεις για όλους. Από τη βελούδινη τάρτα με πράσο, κολοκύθι και γραβιέρα Κρήτης μέχρι τα δροσερά Hawaiian poké, και από τις χειροποίητες μαύρες ταλιατέλλες με καπνιστό σολωμό και σάλτσα ντομάτας μέχρι την τρυφερή πικάνια black angus με baby πατάτες, εδώ θα απολαύσεις μια εκτενή γκάμα πιάτων, ισόποσα μοιρασμένη μεταξύ ψαριού, κρέατος και pasta. Στο μέτωπο της μπάρας, τα Prosopa σερβίρουν μερικά από τα πιο hot cocktails της πόλης, με αγαπημένα μας το ομώνυμο Prosopa (με plantation black rum & passion puree) και το Tesoro Mio (με Sailor Jerry spiced rum, spicy mango syrup, mandal syrup, lime juice και τζίντζερ), ενώ μια well-thought λίστα με ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα θα ικανοποιήσει κάθε οινική σου απαίτηση.

    Το καλοκαίρι, τα Prosopa «βγαίνουν» στην κατάφυτη πλατεία, υπό το φως των στύλων, δημιουργώντας το ιδανικό urban τοπίο για να δειπνήσεις, απολαμβάνοντας τον έναστρο αττικό ουρανό και τις μοναδικές τους γεύσεις. «Ας μην το κρύβουμε… Διψάμε για ουρανό», είχε πει ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Μίλτος Σταχτούρης – και για καλό φαγητό, παρεούλα και κρασάκι στα Πρόσωπα, θα προσθέσουμε εμείς.

    Prosopa Restaurant
    Μεγάλου Βασιλείου 52 & Κωνσταντινουπόλεως, Ρουφ, τηλ. 2103413433
    www.prosopa.gr
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα nail bars που μας ενθουσίασαν το 2020 (+ μια σύντομη ιστορία του manicure)

    Το μανικιούρ είναι κάτι τελείως προσωπικό. Σε αντίθεση με τα μαλλιά ή το makeup, τα νύχια σου είναι κάτι που...

    10 εστιατόρια που ανεβάζουν τον πήχη της αθηναϊκής γαστρονομίας

    Από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστια κι οπουδήποτε ενδιάμεσα, επιλέγουμε δέκα εστιατόρια υπόδειγμα για την πόλη. Με τη...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot