spot_img
More

    Lemon Τree: Το απόλυτο στέκι της Παιανίας

    Από γευστικό brunch μέχρι ευφάνταστα κοκτέιλ και αγαπημένες μουσικές επιλογές, το μαγαζί της δραστήριας Αγίας Τριάδας υπόσχεται να σε κρατήσει όλες τις ώρες της ημέρας με κάτι ενδιαφέρον στο πιάτο, το ποτήρι σου ή τα ηχεία. - γράφει η Φανή Σίμου

    Στο ομώνυμο τραγούδι των Fool’s Garden, οι στίχοι λένε :

    “I’m sittin’ here in the boring room
    It’s just another rainy Sunday afternoon
    I’m wasting my time
    I got nothin’ to do”

    Τα πράγματα βέβαια δεν χρειάζεται να είναι έτσι όταν μιλάμε για το Lemon Tree. Είτε είσαι local της Παιανίας, είτε ο άνθρωπος που αναζητά εκείνο το στέκι που θα σε κρατήσει ευτυχισμένο κάθε ώρα της ημέρας και σε κάθε πτυχή του μενού του, το Lemon Tree σ’έχει καλυμμένο.

    Cozy και ιδιαίτερα φιλόξενος χώρος, λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση από τον Δεκέμβρη του 2018 και έπειτα από μερικές κομβικές βελτιώσεις, είναι εδώ για να αποτελέσει την top επιλογή σου, καθώς αυτό που αμέσως γίνεται αντιληπτό είναι η αγάπη, η φροντίδα και το μεράκι που οι ιδιοκτήτες και το team έχουν εμφυσήσει σε αυτό που κάνουν.

    Ποιοτικές πρώτες ύλες (με προϊόντα απ’όλη την Ελλάδα), εμπνευσμένες γεύσεις, ψαγμένος και εύστοχος κατάλογος κρασιών και ποτών, αλλά κι ένα περιβάλλον που ξορκίζει την ρουτίνα της καθημερινότητας είναι ο βασικός κορμός πάνω στον οποίο αναπτύσσεται και κυριολεκτικά ανθίζει το Lemon Tree.

    Στην κουζίνα, ο χαρισματικός chef Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, δημιουργεί μοναδικά πιάτα που κινούνται σε μονοπάτια comfort food, αντλώντας έμπνευση από τη διεθνή και εγχώρια γαστρονομία – που τόσο σε γεύση, όσο και σε εμφάνιση – αποτελούν μικρές εκπλήξεις.

    Ο κατάλογος είναι πλούσιος από απολαυστικές επιλογές σε σαλάτες, ορεκτικά, burgers, φρέσκια pasta και λαχταριστά επιδόρπια. Κάθε πιάτο στη λίστα, από την ανάγνωση σου γεννά μια απίστευτη επιθυμία να το γευτείς (και η δοκιμή πάντα επιβεβαιώνεται σωστή). Από τα ζουμερά και πεντανόστιμα σωτέ μανιτάρια δάσους με κρέμα παρμεζάνας, μπέικον και δενδρολίβανο μέχρι το χορταστικό burger «Αμερικάνος» (από γνήσια αμερικανική συνταγή με βάση δυο ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια και χειροποίητη BBQ sauce), το Lemon Tree έχει κάτι για όλους. Αν πάλι είσαι λάτρης της fusion κουζίνας, θα ξετρελαθείς με το Bao Burger, με μπιφτέκι γαλοπούλας, iceberg, sticks λαχανικών και duck sauce, που αγκαλιάζονται από ψωμάκι ατμού σε έναν απαράμιλλο συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων. Αν προτιμάς τα ζυμαρικά, το μάτι σου θα πέσει απευθείας στη «Μαύρη Θάλασσα». Φρέσκα, χειροποίητα linguine βρασμένα σε ζωμό οστρακοειδών με σάλτσα ντομάτας και καραβιδόψυχα, υπόσχονται να σε ταξιδέψουν στα πέρατα της γευστικής απόλαυσης!

    Ναυαρχίδα όμως στη σάλα του Lemon Tree είναι τα prime meats. Επαγγελματική κοπή και σωστό ψήσιμο, έρχονται να ανυψώσουν την άριστη ποιότητα των κρεάτων που σερβίρονται σε πληθώρα επιλογών. Baby ribs γλασαρισμένα με BBQ Sauce, μοσχαρίσια μπριζόλα αργής ωρίμανσης, rib-eye και πολλά άλλα, με σωστές, γαργαλιστικές μαρινάδες και χορταστικές γαρνιτούρες σίγουρα θα σε κάνουν να θες να το επισκεφθείς ξανά (και ξανά!) και να απαρνηθείς (έστω για λίγο) τη γειτονιά σου. 

    Στην wine list του θα ανιχνεύσεις (ξεχωριστούς) εγχώριους αμπελώνες, ενώ ο βιρτουόζος Ivan Arefyev, στη μπάρα δημιουργεί ιντριγκαδόρικα signatures, ακολουθώντας σύγχρονες τάσεις και cutting-edge παγκόσμιες προτάσεις σε μια λίστα που ανανεώνεται συχνά-πυκνά για να κρατάει το ενδιαφέρον σου πάντα ακμαίο και ακονισμένο. Κάθε σιρόπι και κάθε blend είναι δε χειροποίητο. 

    Η Πέμπτη στο Lemon Tree αποτελεί μέρα-ορόσημο της εβδομάδας, καθώς είναι sushi day. Tα chopsticks δίνουν μάχη εν τω μέσω μιας μεγάλης γκάμας nigiri, sashimi, maki και inside out rolls, που κερδίζει τις εντυπώσεις των μυημένων στην Ιαπωνική κουζίνα, ενώ κάθε μέρα 10.00 με 14.00  σερβίρεται πλουσιοπάροχο brunch, για το απαραίτητο boost της ημέρας. 

    Για τον πιο γλυκό επίλογο, δοκίμασε την ομώνυμη Lemon Tree Tart, με καβουρδισμένα φουντούκια, μπισκότο, κρέμα λεμονιού με lime, δυόσμο και σορμπρέ φράουλας και θα μας θυμηθείς. 

    Το Lemon Tree είναι ο αδιαμφισβήτητος σταθμός της ημέρας σου, το ιδανικό μέρος για να πιείς τον καφέ σου το πρωί κάνοντας δουλειά στο laptop σου, το τέλειο spot για φιλικές συναθροίσεις συνοδεία μπύρας και φαγητού, η απόλυτη συντεταγμένη για μια… έξοδο – όχι στην Αθήνα – αλλά από την Αθήνα. Και μπορεί τα λεμόνια να είναι διαχρονικά ξινά, αλλά όπως λέει το γνωστό ρητό “If life gives you lemons, make lemonade” – κι αυτό το “φιλτράρισμα” από κάθε τι που μπορεί να σου στερεί το χαμόγελο, το Lemon Tree εγγυημένα απλά το εξουδετερώνει! 

    Lemon Tree
    Αγίας Τριάδας 36, Παιανία, τηλ. 2106640088
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Tα καλύτερα οπωροπωλεία της Αθήνας: Η φρεσκάδα της φύσης στο τραπέζι σου

    Το σύγχρονο μανάβικο μπορεί να μην είναι καθεστώς, είναι όμως σίγουρα η ασφαλής επιλογή για έναν άνθρωπο που αντιλαμβάνεται...

    Χριστούγεννα στην Αθήνα: Η απόλυτη wish list

    Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της αγάπης, μέρες και νύχτες φωτεινές, ζεστασιά γύρω από τραπέζια πλούσια, γιορτινά. Γέλια, τραγούδια,...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot