spot_img
More

    TUK TUK: Ένα μικρό Ταϋλανδέζικο βασίλειο στο Κουκάκι

    γράφει η Φανή Σίμου

    Ταϋλάδη…Ένας εξωτικός μακρινός τόπος με το άρωμα της μυστηριώδους Ανατολής και ευσεβής πόθος κάθε ταξιδευτή, μια χώρα με εκπληκτικά τοπία, αντιθέσεις, αξιοσέβαστη κουλτούρα και μια τεράστια μαγειρική παράδοση, ίσως τη μοναδική που διατηρήθηκε αυθεντική και ανεπηρέαστη από τη Δύση, στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

    Αυτά τα στοιχεία γνώρισε και εκτίμησε στα ταξίδια του στην Ταϋλάνδη ο Μπάμπης Ασκερίδης και αφού μυήθηκε στα μυστικά της ταϋλανδέζικης γαστρονομίας, μαζί με τον Κώστα Λάλα μας χάρισαν ένα μικρό μονοπάτι που από το Κουκάκι σε οδηγεί απευθείας στη χώρα των ελεύθερων ανθρώπων (thai σημαίνει ελεύθερος).

    Ο χώρος – μικρός μα κουκλίστικος – κρατάει αυτούσια, το ύφος και τη φιλοσοφία του thai street food, ενώ η μεγάλη συρροή κόσμου – ξένου κι ελληνικού κοινού – σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποια πολυσύχναστη γειτονιά της Μπανγκόκ, εκεί όπου τα πολύχρωμα tuk tuk, τα τρίκυκλα, χειροποίητα οχήματα κάνουν απολύτως αισθητή την παρουσία τους.

    Η ethnic διακόσμηση σε μαγνητίζει και σε ταξιδεύει στο χωροχρόνο. Τα χρώματα κυριαρχούν, ενώ η υπέροχη αισθητική που συνδυάζει επιρροές 60s-70s, τα αναμνηστικά από κάθε γωνιά της Ταϋλάνδης (που ο Μπάμπης συνέλεξε στα ταξίδια του) και ο Σιντάρτα Γκαουτάμα η αλλιώς Βούδας να χει σαφώς την τιμητική του, συνθέτουν το πιο όμορφο φόντο για insta stories πριν απολαύσεις το φαγητό σου. 

    Η Ταϋλανδέζικη κουζίνα διαθέτει άπειρους, εύστοχους συνδυασμούς, πολυπλοκότητα στις γεύσεις και εκλεπτυσμένη μίξη αρωμάτων. Όλα τα προϊόντα της χώρας, από το ρύζι, τα μπαχαρικά και τα φρούτα ως το κρέας, τα θαλασσινά και τα λαχανικά, χρησιμοποιούντα με αρμονία στις μοναδικές συνταγές της εγχώρια κουζίνας, συνταγές που βρίσκονται ατόφιες στο μενού του tuk tuk και σερβίρονται με τον παραδοσιακό τρόπο – όλα τα πιάτα στη μέση του τραπεζιού για να τα μοιράζονται οι συνδαιτυμόνες μεταξύ τους.

    Σούπα, γλυκιά ή πικάντικη σερβιρισμένη στην παραδοσιακή σουπιέρα, εκπληκτικές σαλάτες με λαχταριστούς συνδυασμούς, noodles, πιάτα με πρωταγωνιστή το εγχώριο κάρυ σε τέσσερις τύπους (Phanaeng curry, Massaman curry, Green & Red curry), φυσικά ρύζι, καταπληκτικά μικρά εδέσματα (dumplings, won ton, spring rolls) αλλά και one plate meals (με βάση κοτόπουλο, πάπια, χοιρινό αλλά και vegeterian επιλογές), όλα βιώνουν ιδανικές εκδοχές και είναι το εισιτήριό σου για ένα απολαυστικό και αξέχαστο thai ταξίδι.

    Το μυστικό της επιτυχίας του Tuk Tuk δεν είναι και τόσο μυστικό: ακαταμάχητες γεύσεις, ιδιαίτερα προσιτές τιμές, extra cool περιβάλλον, με τα πάντα να μαγειρεύονται μπροστά σου διεγείρουν όλες σου τις αισθήσεις. Θα δυσκολευτείς να βρεις διαθεσιμότητα σε τραπέζι καθώς είναι μόνο 16 και δεν υπάρχει δυνατότητα κράτησης. Όμως μην απογοητευτείς γιατί μπορείς να κάνεις και τηλεφωνικά την παραγγελία σου και να την παραλάβεις από το κατάστημα.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γευτείς μια ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία που θα σε μεταφέρει στο κλίμα των δρόμων της Ταϋλάνδης, μέσα στο πιο όμορφο, άνετο και διασκεδαστικό tuk tuk όχημα!

    Tuk Tuk Thai Street Food
    Βεΐκου 40, Κουκάκι, τηλ. 2114051947
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Που θα φας το καλύτερο ψάρι στην Αθήνα

    Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

    Η επανάσταση του street food στην Αθήνα: Γεύσεις απ’όλο τον κόσμο που τρώγονται στο χέρι

    Το εστιατόριο σαν θεσμός εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ωστόσο προϋπήρχε πολύ πριν η Μαρία Αντουανέτα και...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot