spot_img
More

    Upupa Epops – Τhe Bar: The Christmas Edition

    Το δημοφιλές all day στέκι των Πετραλώνων εμπνέεται από τα σύμπαντα του Harry Potter και της Narnia και δημιουργεί την απόλυτη “συντεταγμένη” (και) για τις (φετινές) γιορτές!

    Με την εξαίρεση του να ήσουν χρόνια ναυαγός σε κάποιο απομονωμένο νησί ή να κοιμόσουνα σε κάποιο κρυογενετικό θάλαμο, το Upupa Epops το ξέρεις. (Ακολουθεί σύντομο briefing για κάθε ενδεχόμενο). Τοποθετημένο στις παρυφές της Πειραιώς στα Πετράλωνα – την πιο inclusive και ανεπιτήδευτη γειτονιά της Αθήνας – δημιουργήθηκε σ’ένα οικόπεδο που απαρτίζεται από τρία μεσοπολεμικά κτίσματα της δεκαετίας των 30’s, η αυλή των οποίων έχει σκεπαστεί απ’άκρη σ’άκρη με την πιο εντυπωσιακή τζαμένια οροφή. Η ομάδα του Upupa Epops εργάστηκε επί 2 χρόνια για να εμφυσήσει νέα ζωή στον μέχρι πρότινος “πληγωμένο” χώρο, με μοναδικές τεχνοτροπίες, ζωντανά χρώματα και εντυπωσιακές λεπτομέρειες, δημιουργώντας ένα ρετρομαξιμαλιστικό σκηνικό που σε υποδέχεται κάθε ώρα της ημέρας.

    Καλά όλα αυτά θα πεις, αλλά τι σημαίνει αυτό το όνομα γλωσσοδέτης; Upupa Epops είναι ο επιστημονικός όρος για τον τσαλαπετεινό – και όπως το συμπαθέστατο πτηνό αποδημεί και εναλλάσσει το περιβάλλον του με τις εποχές, έτσι και το all day miracle των Πετραλώνων, φέτος στήνει ένα φαντασιακό σκηνικό που εντυπωσιάζει με εικόνες από Harry Potter και Narnia, ένα νέο κατάλογο σε φαγητό και cocktails, αλλά και πολλές εκπλήξεις για τις γιορτές, μια ανάσα πριν αλλάξει η δεκαετία. 

    Καθημερινά από τις 10, το Upupa Epops σερβίρει καλοψημένο μονοποικιλιακό καφέ – που προσφέρει ένα μεστό αποτέλεσμα τόσο στη ζεστή όσο και την κρύα εκδοχή του – εξαιρετικό και χορταστικό brunch (την ιδανική αφορμή δηλαδή για φιλικές συναθροίσεις!) αλλά κι ένα πλήθος ροφημάτων που αναζωογονούν και χαρίζουν χαμόγελα ικανοποίησης. Εδώ θα βρεις αυγά σε διάφορες εκδοχές και τεχνικές (croque madame, benedict, ποσέ, κλπ), σαγηνευτικά pancakes με απολαυστικές σοκολάτες και αυγοφέτες από Γαλλικό brioche, τυρί Gruyere, καπνιστό ζαμπόν και βανίλιες (μια αποκάλυψη!)

    Στην κουζίνα, ετοιμάζονται για άλλη μια σεζόν μοναδικά πιάτα που κινούνται σε μονοπάτια comfort food, αντλώντας έμπνευση από τη διεθνή και εγχώρια γαστρονομία – που τόσο σε γεύση, όσο και σε εμφάνιση – αποτελούν μικρές εκπλήξεις. Al dente ζυμαρικά όπως η αυθεντική καρμπονάρα με (ποσέ) αυγό, κολασμένα burgers Black Angus, δροσιστικές σαλάτες, grilled sandwiches και καλοψημένα Rib-Eye συνθέτουν ένα γαστρονομικό “παλμαρέ” γεύσεων που έχει κάτι για όλους (και με vegan εναλλακτικές). 

    Η δράση μοιράζεται όμως ισομερώς και με τα βράδια, στα οποία το Upupa Epops κυριολεκτικά διαπρέπει. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, τα cocktails του είναι ένα (πολύ) δυνατό χαρτί – δικαίως – αφού τις λίστες (που εναλλάσσονται για να κρατάνε το ενδιαφέρον μας ακμαίο και ακονισμένο) υπογράφει η Μάρφη Μπαλή με την ομάδα της, (συνιδιοκτήτρια και legendary bartender με προϊστορία στο Baba Au Rum, τo “42” και το Cinco), προτείνοντας signatures και classics με twists, τα οποία ετοιμάζονται μυσταγωγικά υπό το φως στρατηγικά τοποθετημένων spotlights. Καινοτόμοι συνδυασμοί, δημιουργικές εξερευνήσεις και πάντα χειροποίητα σιρόπια και blends θα σε ενθουσιάσουν εγγυημένα. Από την τρέχουσα κάρτα ξεχωρίσαμε το Noel Monstre, που αναδύει Χριστουγεννιάτικη αύρα, με Bacardi Carta Oro, lemon curd, φρέσκο ανανά, σοκολάτα, albumen, tonka και gingerbread αλλά και το κιτρώδες Signore Rubino – που σερβίρεται σε φλυτζάνι – με Hennessy vs Cognac, Benedictine, Martini Rubino και αιθέρια έλαια πορτοκαλιού.

    Το Upupa Epops έχει εξελιχθεί σε παράδειγμα για το πως οφείλει να είναι ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό all day café-bar, σε μια εποχή που ο όρος έχει πλέον γίνει συνώνυμος της έλειψης προσανατολισμού στην κουζίνα, στην μπάρα, στη μουσική. Όπως ο τσαλαπετεινός όμως, έτσι και το Upupa Epops έχει μια έμφυτη πυξίδα και ένα ικανό επιτελείο που εύστοχα χρόνο με το χρόνο αναβαθμίζουν τις εξόδους μας. Επισκέψου το τις φετινές γιορτές για τα (πάντα) τέλεια events του: ανήμερα Χριστουγέννων με μπάντες, παραμονή πρωτοχρονιάς με fixed menu και σαξόφωνο. 

    Upupa Epops – The Bar
    Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 2121055214
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    #FALL_IN_THE_CITY: Μια δυναμική επιστροφή στην urban έξοδο 

    Αποχαιρετώντας για τα καλά το καλοκαίρι, η πραγματικότητα μας προσγειώνει πλέον στην καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που δε χρειάζεται να...

    Παγωμένη απόλαυση: Οι καλύτερες τζελατερίες της Αθήνας

    Παλιά από το 1686, ο Σισιλιάνος Francesco Procopio dei Coltelli άνοιξε το πρώτο καφέ στο Παρίσι, το Le Procope....

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot