spot_img
More

    Theoria tou House: Ένα καφέ-ορόσημο στην πιο γλυκιά γειτονιά του Αιγάλεω!

    Σύμφωνα με το φαινόμενο της πεταλούδας – την ποιητική μεταφορά της θεωρίας του χάους – μια απειροελάχιστη μεταβολή στη ροή των γεγονότων, μπορεί να οδηγήσει σε μια εκρηκτική, αναπάντεχη εξέλιξη που καθηλώνει. Κάπως έτσι ρέουν και τα πράγματα στο Theoria tou House, και θα σου εξηγήσουμε το γιατί λίγο πιο κάτω. Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή:

    Το 2014, δύο αδέρφια, η Στέλλα και ο Γιώργος μας συστήνουν το Theoria tou House, ένα κράμα γαλλικού μπιστρό και παλιού ελληνικού γλυκοπωλείου, όπου δεν σερβίρονται απλά χειροποίητα γλυκά, αλλά μικρά κομψοτεχνήματα. Όραμά τους να δημιουργήσουν στους επισκέπτες τους γαστριμαργικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου, με κύριο χαρακτηριστικό τη σπιτική φροντίδα, αφού τα πάντα είναι χειροποίητα και παρασκευάζονται εδώ.

    Ο χώρος, φινετσάτος και φωτεινός, αποπνέει vintage αέρα, με όλες εκείνες τις ντελικάτες διακοσμητικές πινελιές, τα ραφιναρισμένα σερβίτσια και την απαλή μουσική να σε ταξιδεύουν στο χώρο και στο χρόνο. Σε ένα κλίμα που εμπνέει το αίσθημα της χαλάρωσης, μπορείς να απολαύσεις την ανάγνωση ενός βιβλίου, να παίξεις επιτραπέζια ή να μοιραστείς όμορφες στιγμές με φιλικά πρόσωπα.

    Παραλληλίζοντας το μικρό χάος που επικρατεί συνήθως σε κάθε σπιτική κουζίνα υπό κανονικές συνθήκες, με το δημιουργικό χάος του brainstorming για συνταγές, παρασκευές και μίξη υλικών στην κουζίνα του Theoria tou House, δημιουργήθηκε η ιδέα, τόσο για το όνομα, όσο και για τη ροή της παραγωγικής διαδικασίας, καθώς από το χάος των ιδεών και των πρώτων υλών, προκύπτουν κάθε μέρα αρμονικά δημιουργήματα τόσο σε γεύση, όσο και σε εμφάνιση.

    Οι γλυκές δημιουργίες δια χειρός του χαρισματικού pastry chef Μιχάλη Χατζηκαλημέρη, είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές που θα σε μαγέψουν από την πρώτη ματιά ως την τελευταία μπουκιά, ενώ η βιτρίνα με τους μικρούς θησαυρούς, ανανεώνεται καθημερινά με νέες προτάσεις που μπορείς να απολαύσεις εντός του χώρου, ή take away. Βεβαίως υπάρχουν και οι σταθερές αξίες, όπως το δελεαστικό banofee με φρέσκιες μπανάνες και απολαυστική, χειροποίητη καραμέλα, η εντυπωσιακή pavlova, που καθώς σπας το περίβλημα, απελευθερώνει μια λαχταριστή υγρή σοκολάτα, ενώ χαρακτηριστικά ελκυστική είναι και η μοσχομυριστή μηλόπιτα με κρέμα βανίλια και crumble αμυγδάλου, ιδανική για να συνοδεύσεις τον καφέ ή το ρόφημα της επιλογής σου!

    Εξίσου εκλεπτυσμένης εμφάνισης και μοναδικής γεύσης είναι και οι αλμυρές δημιουργίες όπως το mamas bowl, με ψητό προζυμένιο ψωμί, αυγά ποσέ, τριμμένη παρμεζάνα, σάτλσα ολλανδεζ και σχοινόπρασο ή το croque madame με χοιρινή ωμοπλάτη ή γαλοπούλα, τυρί, χειροποίητη μπεσαμέλ και τηγανιτό αυγό, εκρηκτικοί συνδυασμοί, που μπορείς να απολαύσεις μαζί με το ποτό ή ρόφημά σου, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

    Κάθε Σαββατοκύριακο από τις 10.00 ως τις 18.00 σερβίρεται επικό brunch με pancakes, ομελέτες, σαλάτες, sandwiches και αυγά σε διαφορετικές συλλήψεις και εκτελέσεις. Ξεχωρίσαμε και σου προτείνουμε τα αυγά ποσέ, που συνοδεύονται με φρυγανισμένο ψωμί, κρέμα αβοκάντο, αγγούρι και σολομό.

    Το Theoria tou House, είναι κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο καφέ. Είναι ένα σπίτι ανοιχτό για όλους εκείνους που θέλουν να χαρίζουν στον εαυτό τους μικρές στιγμές απόλαυσης, ένα μαγαζί που ξορκίζει κάθε έγνοια της καθημερινότητας και σε φέρνει πιο κοντά στα αγαπημένα σου πρόσωπα, μέσα από μοναδικές γεύσεις. Πραγματικά, ποτέ το χάος δεν ήταν τόσο αρμονικό!

    Theoria tou House
    Δαβάκη 1, Αιγάλεω, τηλ. 2105312134
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ψαροφαγία στην Αθήνα: Το «detox» της Σαρακοστής με όλα τα οφέλη + 10 κορυφαία μαγαζιά που θα την απολαύσεις στο έπακρο

    Αν υπάρχει κάτι στο σαρακοστιανό τραπέζι που περιμένεις για να φας ξανά και με μεγάλη όρεξη είναι τα θαλασσινά,...

    Το Κουκάκι είναι state of mind*

    Πάμε στου Κουκάκη;», έλεγαν οι παλιοί για την όμορφη συνοικία που ξαπλώνει στα πόδια της Ακρόπολης (και το έγραφαν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot