spot_img
More

    The Room: Στο Μετς θα βρεις το αγαπημένο δωμάτιο του σύγχρονου bon viveur

    Πολύ συχνά στις χώρες του εξωτερικού, θα συναντήσεις αυτά τα χαριτωμένα multi-purpose μαγαζάκια που συνδυάζουν τόσο ωραία το cafe με το grocery store και την κάβα και πραγματικά σου λύνουν τα χέρια. Ένα αντίστοιχο project, θα βρεις πλέον και στο Μετς, στην οδό Μάρκου Μουσούρου 22, στην πιο ελληνική αλλά και πιο ντελικάτη του έκδοση και το όνομα αυτού, The Room.

    (c) Όλγα Αμηρίδου @olgi_a

    Το The Room μπήκε στη ζωή μας την ημέρα των Φώτων του 2021, γεγονός τυχαίο αλλά και μοιραίο, καθώς ήρθε να φωτίσει τους γαστρονομικούς μας ορίζοντες σε κάθε επίπεδο και να αναβαθμίσει τις διατροφικές μας συνήθειες. Ένα δωμάτιο λοιπόν, γεμάτο με πολλά και ωραία πράγματα, που θα δώσουν στην καθημερινότητα σου άλλη ποιότητα και χροιά.

    (c) Όλγα Αμηρίδου @olgi_a

    Οτιδήποτε υπάρχει σε αυτό το μαγαζί είναι τόσο προσεκτικά διαλεγμένο που δεν σου αφήνει περιθώρια αμφιβολίας, ότι είναι στενά προσηλωμένο στην ποιότητα. Τα περισσότερα προϊόντα είναι χωρίς ζάχαρη, ζωικές πρώτες ύλες και γλουτένη, ενώ πρωταγωνιστές είναι μικρές ελληνικές παραγωγές από όλη τη χώρα.

    Βέβαια, καθώς πρόκειται για delicatessen, θα βρεις ιδιαίτερα τυριά και αλλαντικά από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς, που θα δώσουν στο τραπέζι σου μια διαφορετική νότα, όπως το κατσικίσιο τυρί Αορί, (σκληρό ανθότυρο) με πιπέρια ή την καπνιστή γραβιέρα Κρήτης με μπούκοβο καθώς και παστράμι βόϊο από την Καρδίτσα ή βουβαλίσιο σαλάμι με δαμάσκηνο από την περιοχή της Κερκίνης.

    Εκλεπτύνοντας τον τρόπο που τρεφόμαστε, επιλέγοντας ποιότητες πιο υψηλές και γεύσεις πιο ραφιναρισμένες, όχι μόνο επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη απόλαυση, αλλά και κάνουμε ένα βήμα ακόμα προς την ευζωία. Οτιδήποτε θα βρεις στο The Room, εξυπηρετεί αποκλειστικά αυτόν το σκοπό. Κινόα, σπόροι chia και υπερτροφές, οσμωτικά και αποξηραμένα φρούτα, premium ελαιόλαδα και εξαιρετικό λάδι τρούφας, δίνουν στη διατροφή σου άλλη άξια, ενώ οι γευστικοί συνδυασμοί είναι απεριόριστοι και προσαρμόζονται σε διάφορους προσανατολισμούς και προτιμήσεις.

    Για ένα διαφορετικό σπιτικό πρωινό, υγιεινό και πλούσιο, οι χειροποίητες μαρμελάδες , το ταχίνι από το Άγιον Όρος και το εξαιρετικής ποιότητας μέλι, θα γίνουν οι νέες σου λατρείες, ενώ η γύρη και ο βασιλικός πολτός θα σου χαρίσουν απλόχερα ευρωστία και έναν καλά θωρακισμένο οργανισμό.

    Μια πολύ ιδιαίτερη γωνία είναι η κάβα. Κάτω από ένα πολύ όμορφο εφέ φωτισμού, θα βρεις τα πιο ενδιαφέροντα κρασιά που προσφέρει η ελληνική γη αλλά και επιλεγμένες ετικέτες από το εξωτερικό, καθώς και ιδιαίτερα αποστάγματα, όπως ιαπωνικά whiskeys και ρούμια από όλον τον κόσμο. Φυσικά μπύρες από ελληνικές ζυθοποιίες έχουν την τιμητική τους, ενώ τα αναψυκτικά με ενεργό άνθρακα ανατρέπουν τα δεδομένα και τις εντυπώσεις καθώς απέχουν πολύ από τα κοινά αναψυκτικά.

    (c) Όλγα Αμηρίδου @olgi_a

    Πίσω από την κάβα σε περιμένει μια ακόμα έκπληξη. Σε μια ειδική βιτρίνα με ειδικό υγραντήρα, θα βρεις μια συλλογή από πούρα, διατηρημένα σε ιδανική θερμοκρασία, για να συνοδεύσεις με τον ιδανικότερο τρόπο τα αποστάγματα της επιλογής σου.

    Δεν υπάρχει ώρα της ημέρας που να μην μπορεί να χωρέσει στο The Room. Από τον εξαιρετικό καφέ 100% arabica, μέχρι εξαιρετικές σαλάτες και μοναδικά γλυκάκια ή healthy μπάρες χωρίς ζάχαρη, φτάνουν σε εσένα πάντα σε εξαιρετικές συσκευασίες που θα σε ξετρελάνουν. Και βέβαια ούτε οι τετράποδοι φίλοι φεύγουν δυσαρεστημένοι! Λιχουδιές με αλεύρι βρώμης, χαρουπάλευρο και φυστικοβούτυρο κάνουν ουρίτσες να κουνιούνται με ευχαρίστηση, καθώς το κέρασμα είναι δεδομένο και η απόλαυση εγγυημένη!

    Τόσα και άλλα πολλά μπορείς να βρεις σε αυτό το δωμάτιο όπου η έννοια του delicatessen έχει την τιμητική της. Αν και οι αγορές σου μπορούν να έρθουν στο χώρο σου μέσω e-food και wolt, σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να το επισκεφτείς και να ανακαλύψεις έναν νέο κόσμο γεύσεων και έναν νέο τρόπο ζωής.

    The Room
    Μάρκου Μουσούρου 22, Αθήνα, τηλ. 2114004949
    Facebook | Instagram

    (c) Όλγα Αμηρίδου @olgi_a

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Χολαργός: Τα πιο hot στέκια για φαγητό, ποτό και διασκέδαση

    Ο Χολαργός είναι στρατηγικά τοποθετημένος μεταξύ βορείων προαστίων και κέντρου, και χρησιμοποιούμε τον όρο «στρατηγικά» με διπλή σημασία, αφού...

    Τα 10 πιο hot μέρη για να βγεις (ή να παραγγείλεις) στις Αχαρνές

    Το Μενίδι (ή αλλιώς Αχαρνές), είναι ο πέμπτος σε πληθυσμό δήμος της Αττικής. Μια αυθεντική συνοικία, που - ξεπερνώντας...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot