spot_img
More

    Café Femenino: Όταν η γυναικεία δύναμη αποδίδει καρπούς ελπίδας

    Ο τρόπος που καταναλώνουμε κάθε τι, έχει μια μικρή ιστορία να διηγηθεί για εμάς, τις συνήθειές μας, ακόμα και την κοσμοθεωρία μας. Ο καθημερινός μας καφές, είναι μια συνήθεια που πλέον μπορεί να εμπεριέχει αγάπη και αλληλεγγύη προς τις γυναίκες του κόσμου, μέσα από την πρωτοποριακή ιδέα του Café Femenino, που πήρε σάρκα και οστά στην Αθήνα, ως την πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην οποία θα έχει παρουσία.

    Το Café Femenino είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα ακόμα speciality coffee spot, είναι μια πρωτοποριακή ιδέα που αναδύει άρωμα γυναίκας, καθώς δημιουργήθηκε το 2003 από γυναίκες στο Περού, οι οποίες είχαν ένα ισχυρό όραμα, να αποδώσουν την αξία που ανήκει δικαιωματικά στις γυναίκες καλλιεργήτριες καφέ και να αναδείξουν τον σημαντικό ρόλο τους στην βιομηχανία του καφέ.

    Η πλειοψηφία των γυναικών αυτών ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές που κυρίως διοικούνται από άνδρες και έχουν εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα και μηδενική συμμετοχή στα κοινωνικά ζητήματα της κοινότητάς τους. Για να συμμετέχουν οι γυναίκες στον συνεταιρισμό του Café Femenino αποκτούν δικαιώματα όπως διαχείριση της γης που καλλιεργούν, ηγετικό ρόλο στις κοινότητές τους, οικονομική αυτάρκεια καθώς κι εξασφάλιση απευθείας πληρωμής για τον καφέ που παράγουν. Έτσι οι γυναίκες αυτές όχι μόνο συμβάλλουν στο οικογενειακό τους εισόδημά αλλά συνεισφέρουν ενεργά και αναγνωρίζονται στις κοινότητές τους. Το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας Café Femenino άνοιξε τις πόρτες του στην Κηφισιά, επί της οδού Λεωφόρου Κηφισίας 324.

    Σε ένα χρωματιστό, colonial style περιβάλλον, που παραπέμπει στις παραγωγικές χώρες από τις οποίες προέρχεται ο καφές, ξεχωριστές γεύσεις και αρώματα σε περιμένουν να τα απολαύσεις και να γίνεις μέρος ενός πολύ σημαντικού σκοπού, αυτού της κοινωνικής ενδυνάμωσης της γυναίκας που ακόμα και σήμερα είναι τόσο εύθραυστη και αμφίβολη σε πολλά σημεία του κόσμου μας.

    Εκπροσωπώντας το Café Femenino Foundation στην Ελλάδα, το κατάστημα αντλεί τους καφέδες του από Cooperatives γυναικών από 9 διαφορετικές χώρες (Κολομβία, Περού, Βολιβία, Ινδονησία, Βραζιλία, Νικαράγουα, Γουατεμάλα, Άγιο Δομίνικο, Ρουάντα) στις οποίες έχει παρουσία το ίδρυμα, το οποίο με καινοτόμες μεθόδους εκπαιδεύει τις γυναίκες παραγωγούς από το 2004, ώστε να καλλιεργούν υψηλής ποιότητας Arabica σε αυξημένα υψόμετρα.

    Χτίζοντας ένα ευρύτερο πλαίσιο mindful consumption, στο Café Femenino μας δίνεται η ευκαιρία να βγούμε από τα όρια του απλού καταναλωτή και να γίνουμε εκείνος ο κύκλος ανθρώπων που χτίζουν τη νοοτροπία που απλώνει ένα χέρι φροντίδας, στον εαυτό μας, τη φύση και την οικουμενική κοινότητα της οποίας είμαστε όλοι μέλη. Έτσι, πέρα όμως από το θεσπέσιο γευστικά speciality καφέ που προσφέρει το Café Femenino, θα βρεις και τα υπόλοιπα πρωτοποριακά vegan, sugar free, gluten free γλυκά και εδέσματά, καθώς και οργανικό τσάι, σε ενδιαφέρουσες γεύσεις, πάντα με τη φροντίδα των γυναικών παραγωγών. Οτιδήποτε και αν επιλέξεις, σίγουρα θα σε συνεπάρει και θα γίνει ο ιδανικός σύντροφος της ημέρας σου.

    Το πιο σημαντικό όμως είναι πως, μέσα από κάθε σου αγορά σε καφέ, ενισχύεις το Café Femenino Foundation καθώς το Café Femenino δεσμεύεται να δωρίζει 0,05 cents/cup, ώστε κάθε χρόνο να πραγματοποιείται κάποιο συγκεκριμένο έργο υποστήριξης των εννέα παραγωγικών χωρών. Το πρώτο έργο που αναλαμβάνει για το ίδρυμα για τα έτη 2021/22 είναι το early education center στην κοινότητα Cajamarca στο Περού.

    Αν ο καφές σου θες να αποκτήσει μια διάσταση πέραν από αυτή της απόλαυσης, αν θες να αισθανθείς τη μαγεία που γεννά η αλληλεγγύη και η πίστη στη γυναικεία δύναμη, στο Café Femenino η γεύση και η ελπίδα γεννούν ένα χαρμάνι μοναδικό, τέτοιο που πουθενά αλλού δεν θα απολαύσεις!

    Café Femenino
    Λεωφόρος Κηφισίας 324, Κηφισιά, τηλ. 2108019376
    www.cafefemeninogreece.com | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Beer-ό-τσαρκα στην Αθήνα: 9 διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζεις αν είσαι λάτρης του ζύθου

    Supernova απόλαυσης. Αυτή είναι η εντύπωση που αφήνουν οι νέας γενιάς μπύρες, και οι μπυραρίες και τα taprooms της...

    Οι πιο hot διευθύνσεις για έξοδο στου Ψυρρή

    Πρώτη αναφορά στο όνομα της συνοικίας έγινε από τον Γάλλο γιατρό Ζακόμπ Σπον, σε ένα βιβλίο του με τίτλο:...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot