spot_img
More

    Zebu Coffee Specialists: Μια ιστορία βαθιάς γνώσης και εκλεπτυσμένης τεχνικής πάνω στον καφέ

    Η γειτονιά του Ίλιον από το 2019 έχει άλλον ένα σημαντικό λόγο να είναι υπερήφανη, κι αυτός δεν  είναι άλλος από το Zebu Coffee Specialists, έναν υπέροχα αναζωογονητικό χώρο που ήρθε στην περιοχή για να αναδείξει την αξία του καλού καφέ, τιμώντας κάθε στάδιο της διαδικασίας, από την επιλογή της ποικιλίας και την τέχνη της παρασκευής μέχρι το αριστοτεχνικό σερβίρισμα. 

    Το Zebu δεν είναι όμως άλλο ένα espresso bar. Οι άνθρωποί του είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν, και κατά το γνωστό ρητό του «όταν αγαπάς κάτι το κάνεις καλά», εδώ όλα γίνονται όχι μόνο σωστά – όσον αφορά τα αυστηρά διεθνή πρωτόκολλα στον specialty καφέ – αλλά ιδανικά. Η προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια μεταφράζεται τηρώντας ευλαβικά τα ημερολόγια συγκομιδής με στρατηγικές αγορές κόκκων από τις πιο ποιοτικά άρτιες και φρέσκιες σοδειές και εξαργυρώνεται σε ποικιλίες με συναρπαστικά αρώματα και λεπτές, φίνες γεύσεις που θα βρεις πίσω από τη μπάρα του. 

    Οι καφέδες καβουρδίζονται σε warehouse σε απόσταση αναπνοής από το coffee shop για να διατηρούν αναλλοίωτα όλα τα μαγικά χαρακτηριστικά και την πολυποικιλότητά τους ενώ σύντομα θα υπάρχει ηλεκτρική μηχανή καβουρδίσματος και εντός του καταστήματος για να επιτυγχάνεται ακόμα πιο καθαρή και απαλή γεύση, υψηλή παραγωγικοτητα και σύντομος χρόνος ψησίματος, με συνεπείς τεχνικές. 

    Από εκεί και πέρα, το «ρόστερ» του χωρίζεται στην showroom ποικιλία, που αποτελείται από single origin από την Βραζιλία με ένα άκρως ισορροπημένο προφίλ χωρίς πολλές οξύτητες, χωρίς πικράδες, με γλυκιά επιγευση που διαρκεί, σοκολατένιο προφίλ και νότες καραμέλας αλλά και competition καφέδες, οι οποίοι είναι άκρως εξειδικευμένοι και παίρνουν υψηλές βαθμολογίες στον γνωστό ετήσιο διαγωνισμό «Cup of Excellence» που διεξάγεται σε πολλές χώρες για τον εντοπισμό της υψηλότερης ποιότητας καφέ με τα πιο πολύπλοκα γευστικά χαρακτηριστικά. Οι καφέδες αυτοί μετέπειτα πωλούνται μέσα από διαδικτυακές δημοπρασίες, τις οποίες το Zebu παρακολουθεί στενά. Τέλος, οι seasonal κορυφαίες ποικιλίες είναι διαθέσιμες στην κορυφή της ποιότητας και της φρεσκάδας για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Προμηθευομενοι αυτούς τους καφέδες, οι άνθρωποι του Zebu παρακολουθούν αρχικά το ημερολόγιο συγκομιδής και τέλος αναδεικνύουν τον καλύτερο που έχει να προσφέρει η κάθε εποχή, ενώ εδώ θα βρεις και την Geisha, την πιο διαδεδομένη ποικιλία καφέ παγκοσμίως γνωστή για την απίστευτα ξεχωριστή της γεύση και την υψηλή τιμή της. 

    Τα τελευταία 2 χρόνια, το Zebu εισάγει επίσης καφέδες που έχουν επεξεργαστεί με αναερόβια επεξεργασία ζύμωσης και άλλες σύγχρονες τεχνικές επεξεργασίας και παρακολουθούν στενά όλες τις εξελίξεις για να σε κάνουν να απαρνηθείς έστω για λίγο την περιοχή σου και να τους επισκεφθείς για καφέδες πραγματικά αναβαθμισμένους και στην αιχμή της εποχής. Για όσους ενδιαφέρονται λίγο παραπάνω – σε επαγγελματικό επίπεδο – παρέχουν δε consulting αλλά και δυνατότητα χονδρικής. 

    Οι baristas στο Zebu είναι πάντα διαθέσιμοι να σε καθοδηγήσουν, να σε μυήσουν και ουσιαστικά να σε εκπαιδεύσουν σε οτιδήποτε αφορά τον καφέ με μεγάλο ενθουσιασμό, ενώ το όλο περιβάλλον του είναι μια σύμβαση με το effortless και το cool, με υπέροχες τονικές διαβαθμίσεις του πράσινου, τζαμαρίες που σε συνδέουν με τον ρυθμό της περιοχής, φως και cool vibes. Αν απόρησες κι εσύ όπως κι εμείς πως προέκυψε ο ταύρος στο λογότυπό τους, zebu λέγεται ο ταύρος που χρησιμοποιούσαν παλιά στην Βραζιλία για να μεταφέρουν τον καφέ. 

    Στο μέτωπο των «βρώσιμων» προτάσεων, εδώ θα βρεις premium αλμυρά και γλυκά snacks όπως το stromboli picante, με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, spianata picante, γλυκό μπούκοβο και μαϊντανό, κολασμένο ελιόψωμο, soft cookies, Nutella rolls και άλλα καλούδια. Το καφεκοπτείο του προσφέρει ό,τι θα χρειαστείς για να απολαύσεις τις ποικιλίες του και στο σπίτι, ενώ οι σπιτικοί του χυμοί θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις της healthy φιλοσοφίας. 

    Zebu Coffee Specialists
    Ιδομενέως 47 & Αίαντος 63, Ίλιον, τηλ. 2130078000
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας: Εκεί που η διασκέδαση είναι αυθεντική & η γεύση ονειρική

    Ακαταμάχητα. Καμία άλλη λέξη δεν μπορεί να περιγράψει από μόνη της τα σύγχρονα μεζεδοπωλεία. Με αφθονία προτάσεων που κανακεύουν...

    Μαρούσι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

    Είναι ωραίο το Μαρούσι - αν είσαι «βόρειο» παιδί στην καρδιά σου έχει σίγουρα μια θέση το παλιό Village...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot