spot_img
More

    My Pasta Flora: Απόλυτες απολαύσεις στον Βύρωνα

    Όλοι πλέον γνωρίζουμε πως το Παγκράτι βρίσκεται για τα καλά στο επίκεντρο της διασκέδασης, καθώς οι μετοχές του ανεβαίνουν συνεχώς. Υπάρχουν βέβαια και ανήσυχα πνεύματα που διαρκώς ψάχνουν το κάτι καινούργιο και διαφορετικό. Αν περάσεις τα σύνορα του mainstream πλέον Παγκρατίου, θα βρεθείς στον Βύρωνα και θα ανακαλύψεις μικρά διαμαντάκια που εντυπωσιάζουν ευχάριστα και απρόσμενα, σε όλα τα επίπεδα.

    Πρώτο πρώτο, το My Pasta Flora, στην οδό Φρυγίας 11, που αμέσως θα θέλξει με χάρη το βλέμμα σου με τα χαριτωμένα τραπεζάκια και τις λεπτεπίλεπτες fer forgé καρέκλες του, να στέκονται κουκλίστικα γύρω από την πράσινη νησίδα.

    Το My Pasta Flora ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2014 και γρήγορα απέκτησε το δικό του πιστό κοινό, χάρη στην πολύ υψηλή αισθητική του που αντανακλάται παντού. Προσεγμένος χώρος με μια ντελικάτη απλότητα και μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Γεύσεις μελετημένες και ποιοτικά υλικά που συνδυάζονται μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να προφέρουν μια αίσθηση προσιτής πολυτέλειας.

    Ένας χώρος που προσφέρεται για απολαύσεις κάθε στιγμή της ημέρας, ξεκινώντας με τον απόλυτα γευστικό καφέ (ο freddo σερβίρεται πολύ έξυπνα σε γυάλινα βαζάκια) που μπορείς να συνδυάσεις τέλεια με πολύ νόστιμες επιλογές, όπως το Bagel με σταμνοτύρι τρούφας, μοσχαρίσιο παστράμι και chutney κρεμμυδιού.

    Από τις 10.00 ως το μεσημέρι σε περιμένει ένα πολύ ιδιαίτερο brunch που θα σε κερδίσει όχι μόνο σε γεύση καθώς κάθε υλικό δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο πιάτο, αλλά και σε εμφάνιση, έτσι όμορφα διακοσμημένο και τοποθετημένο μέσα στο επίσης όμορφο σερβίτσιο. Ανάμεσα σε όλες τις συναρπαστικές επιλογές, αυτό που ξεχωρίζει είναι τα golden eggs, μια πραγματική ζωγραφιά για το μάτι και μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τον ουρανίσκο. Πρόκειται για αυγά μελάτα, παναρισμένα και τηγανιτά, πάνω σε καπνιστό σολομό με αβοκάντο και κρέμα τυριού, τοποθετημένα όμορφα πάνω σε σαλάτα.

    Κάτι επίσης που χαρακτηρίζει το My Pasta Flora είναι τα πολύ δημιουργικά γλυκά, όπως για παράδειγμα, τι άλλο; η Πάστα Φλώρα σε μια πιο εξελιγμένη συνταγή, και lemon pie όπως δεν την έχεις ξαναδοκιμάσει ποτέ.

    Τα βραδάκια το πιάνο στη μικρή σάλα ανοίγει και γλυκές μελωδίες αγκαλιάζουν το χώρο, ενώ εσύ απολαμβάνεις το εξαιρετικό κρασί που επέλεξες μέσα από την πολύ ψαγμένη wine list ελληνικών κρασιών. Κι επειδή το κρασί για να αναδειχτεί χρειάζεται και το σωστό έδεσμα, ένα πλατώ τυριών ή μια αρχοντική pinsa με κρέμα τυριού, πάστα μαύρης τρούφας, μοτσαρέλα και ρόκα, είναι ότι πρέπει για να αναδειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα και να κυκλώσουν τις αισθήσεις σου.

    Ανάμεσα σε μαγαζιά που εμφανίζονται κι εξαφανίζονται σε ασύλληπτους χρόνους, υπάρχουν και εκείνα που αποτελούν ορόσημα και πόλους έλξης για την περιοχή τους. Το My Pasta Flora αδιαμφισβήτητα αποτελεί το επίκεντρο της προσοχής όχι μόνο του φανατικού κοινού του, αλλά και όλων όσων λατρεύουν την ποιότητα ζωής, τις ωραίες γεύσεις και την ψαγμένη μουσική. Αν είσαι φίλος της jazz μόλις βρήκες άλλον ένα βασικό λόγο να το επισκεφθείς, καθώς κατά κύριο λόγο αποτελεί το μουσικό χαλί το χώρου. Σύντομα μας περιμένουν όμορφες βραδιές πιάνου, αλλά και μουσικές από dj για αυτό… stay tuned!

    My Pasta Flora
    Φρυγίας 11 & Λυδίας, Βύρωνας, τηλ. 2130314568
    www.mypastaflora.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας (2020 edition)

    Είναι γεγονός: Οι καλύτερες καλοκαιρινές νύχτες (και μέρες) είναι αυτές που περνιούνται με ένα παγωτό στο χέρι. Από τα...

    Το Κουκάκι είναι state of mind*

    Πάμε στου Κουκάκη;», έλεγαν οι παλιοί για την όμορφη συνοικία που ξαπλώνει στα πόδια της Ακρόπολης (και το έγραφαν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot