spot_img
More

    Κλωστήριον: Στο Μεταξουργείο, υφαίνονται οι νοστιμότερες εμπειρίες

    Είναι κάποιες ιδιαίτερες περιοχές του κέντρου, που έπειτα από χρόνια παραμονής στη λήθη του χρόνου, επανέρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς κατάφεραν να κρατήσουν αναλλοίωτο το άρωμα εκείνης της ρομαντικής Αθήνας που όλοι νοσταλγούμε.

    Το Μεταξουργείο τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μια ενδιαφέρουσα αναβίωση κι έτσι αν είσαι τολμηρός και σου αρέσει να ανακαλύπτεις ιδιαίτερους χώρους με ύφος και χαρακτήρα, μια περιπλάνηση στις γειτονιές του σίγουρα θα σε βγάλει στο Κλωστήριο.

    Ένα παλιό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, έγινε ο καμβάς πάνω στον οποίο γεννήθηκε  το 2015 το Κλωστήριον, ενώ τα αντικείμενα και τα υλικά που βρέθηκαν συσκευασμένα και τέλεια διατηρημένα, αποτέλεσαν θησαυρούς που με πολλή προσωπική εργασία και φαντασία μεταμορφώθηκαν σε κομμάτια ξεχωριστά, ενός ιδιαίτερου Industrial σκηνικού. Οι μοναστηριακοί πάγκοι, οι παλιές καρέκλες των γραφείων, τα χαλιά, και η τεράστια πλάστιγγα η οποία ζύγιζε το μαλλί, τα πολύχρωμα τόπια μαλλιού, έγιναν το βασικό στοιχείο της διακόσμησης και των εικαστικών παρεμβάσεων στον χώρο, ενώ η μπάρα – μωσαϊκό, δίνει χρώμα και ξεχωριστό χαρακτήρα στον χώρο. 

    Ένα τέλειο σκηνικό που σε ταξιδεύει στο χωρόχρονο καθώς απολαμβάνεις τον καφέ σου το πρωί, τα υπέροχα cocktails και τις νοστιμιές που σερβίρει η κουζίνα από το απογευματάκι και μετά. Ένα μικρό menu που υπόσχεται μεγάλες απολαύσεις καθώς περιλαμβάνει αγαπημένα πιάτα όπως pizza, pasta και σαλάτες.

    Τα Σαββατοκύριακα, το brunch από τις 10:00 ως τις 16:00, έχει γίνει η αγαπημένη συνήθεια για τους φίλους του Κλωστήριον, καθώς υφαίνονται γευστικές ιστορίες που αποτυπώνονται με γλύκα στο μυαλό σου. Ψημένο μαύρο ψωμί γίνεται η βάση που πάνω της απλώνεται καπνιστός σολομός με φρέσκο σπανάκι και sauce Hollandaise, ένας συνδυασμός δυνατός τόσο σε γεύση όσο και σε θρεπτική αξία, ενώ το πάντρεμα του αβοκάντο με το αυγό ποσέ πάνω σε μαύρο ψωμί δημιουργεί ένα συναίσθημα πληρότητας.

    Και καθώς το αυγό είναι γενικά ο βασιλιάς του brunch, θα βρεις τέλειες εκδοχές ομελέτας και scrambled eggs για να συνοδεύσεις τον καφέ και γιατί όχι και το cocktail σου, καθώς το Κλωστήριον διαθέτει μια μεγάλη λίστα τέλεια signature και classic with a twist cocktails. 

    Ονόματα που σε ιντριγκάρουν και γεύσεις που ανακατεύονται με αλχημιστική ακρίβεια, όπως το Mediterraneo, δροσιστικό με μεσογειακό ταπεραμέντο (μαστίχα εμβαπτισμένη με τζιν, σπιτικό σιρόπι αγγουριού, φρεσκοστημένο χυμό λεμόνι με αρωματικά bitters, zest αγγουριού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι) ή το πικάντικο Spicy Melon (τεκίλα από 100% μπλε αγαύη, σπιτικό σιρόπι τζιντζερ, φρεσκοστημένο χυμό lime και φρέσκο πουρέ πεπόνι), να ευωδιάζει καλοκαιρινές νότες, ενώ τελος το Casablanca με χαρακτηριστικό άρωμα Καραϊβικής που προσφέρει το ιδιαίτερο blend από ρούμια, εμποτισμένο με μπαχαρικά, φυσικό πουρέ ανανά, φρέσκο χυμό lime με επίγευση πικραμύγδαλου, τριμμένη καρύδα και φρέσκο δυόσμο, σου χαρίζουν απόλαυση από την πρώτη κιόλας γουλιά.

    Οι χώροι που διηγούνται μια ιστορία από τα παλιά, πάντα κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας, καθώς οδηγούν την φαντασία σε μονοπάτια του παρελθόντος που ο καθένας αντιλαμβάνεται με τον δικό του τρόπο. Κοινή συνισταμένη όμως για όλους είναι ένα καλό ποτό ή ένα καλό φαγητό που αποτελούν τους απαραίτητους συνοδοιπόρους σε κάθε ταξίδι αναψυχής. Το Κλωστήριον αναλαμβάνει να κάνει αυτό το ταξίδι, μοναδική εμπειρία για όλους μας. 

    Κλωστήριον
    Μυλλέρου 17, Μεταξουργείο, τηλ. 2105248496
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η Αθήνα σε τροχιά καλοκαιριού. Οι πιο cool προορισμοί του κέντρου

    Μια πόλη, χιλιάδες διαφορετικές επιλογές. Όσο παράξενος και να’σαι με την έξοδο των ονείρων σου, το βέβαιο είναι πως...

    Οι καλύτερες boulangerie της Αθήνας: 10 σημεία όπου η παράδοση συναντά την εξέλιξη

    Ψωμί. Συνοδοιπόρος σε κάθε γεύμα ή δείπνο, σάντουιτς και τσιαπάτα, ο άρτος ο επιούσιος. Το βρίσκεις σε παραλλαγές που...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot