spot_img
More

    Sherlock Cafe Bar & More: Η ανακάλυψη της χαμένης all day απόλαυσης

    Η μυθολογία του Sherlock Holmes είναι γραμμένη με περιπετειώδεις αναζητήσεις, εκρηκτικές συναθροίσεις και ασφαλώς πολλή φαντασία και δημιουργικότητα, κάπως σαν το ομώνυμο στέκι του Ζωγράφου, του οποίου η μόνιμη αναζήτηση της γεύσης και της απόλαυσης στο πιάτο, στο ποτήρι ή στα ηχεία του το έχουν θεμελιώσει ως ένα από τα «must» στέκια της περιοχής. 

    Σ’ένα σκηνικό retro-industrial αισθητικής με βικτωριανές πινελιές, η επανάσταση δεν είναι βιομηχανική αλλά γευστική. Ανοιχτός χώρος, με γυάλινες επιφάνειες που επιτρέπουν στο φως να το λούζει κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και ατμοσφαιρικούς φωτισμούς να δημιουργούν μια αίσθηση μυστηρίου τα βράδια, το Sherlock είναι η επιτομή ενός all day μαγαζιού, που θα σε κρατήσει ευτυχισμένο/η κάθε στιγμή της ημέρας. 

    Η μέρα ξεκινάει με άρωμα και γεύση specialty καφέδων με την υπογραφή της TAF – ιδανικών τόσο στην κρύα όσο και τη ζεστή εκδοχή τους – αλλά και πλήθος προτάσεων σε πρωινό και brunch όπως τα Eggs Benedict σε φρυγανισμένο ψωμί με κρέμα αβοκάντο και hollandaise sauce, το εκπληκτικό Croque Madame με τη βελούδινη μπεσαμέλ του, το πληθωρικό English Breakfast ή τα εξίσου πεντανόστιμα Veggie Eggs με ντομάτα, μανιτάρια, πιπεριά και κολοκύθι. Κι όλα αυτά χειραφετημένα από το Σαββατοκύριακο, αποτελούν μια καθημερινή πηγή απόλαυσης και χαράς. 

    Οι άνθρωποι του Sherlock έχουν δώσει βάρος στο τρίπτυχο κουζίνα-μπάρα-εξυπηρέτηση, με το πρώτο να μιξάρει στις προτάσεις του ιδέες, υλικά και συνταγές απ’όλο τον κόσμο σε ζυμαρικά και risotti, street food επιλογές όπως τα αφράτα bao buns, υπέροχες πίτσες, κρεατικά ακόμα και ζεστές, comfort σούπες. Για τους λάτρεις των… γλυκών αμαρτιών, ο κατάλογός του περιλαμβάνει κολασμένα pancakes που φτιάχνονται στην πένα, αλλά και γλυκά όπως banoffee και apple crumble που «κερδίζουν» κάθε ουρανίσκο. Όλα χειροποίητα, φτιαγμένα in house, με τίποτα τυποποιημένο. 

    Η ζεστή ατμόσφαιρα κι η προσεγμένη αισθητική του, το καθιστούν ιδανικό και με τη δύση του ήλιου, με μεγάλο ατού μια cocktail list που δεν φοβάται να πειραματιστεί, να εμπνευστεί και να υλοποιήσει αλκοολούχα όνειρα στο ποτήρι σου. Τα cocktails δανείζονται τα ονόματα εμβληματικών χαρακτήρων της βρετανικής ζωής, όπως Margaret Thatcher, Churchill και Elisabeth, με αγαπημένο μας το φρουτώδες Sherlock, με ρούμι, aperol, passion fruit, mandrin, orgeat, falernum και lime, ενώ στη λίστα του φιλοξενεί και μια ικανή λίστα κρασιών. 

    Αν έχεις βαρεθεί τα τετριμμένα και τα μαγαζιά που κινούνται σε ανέμπνευστα μονοπάτια copy-paste, το Sherlock είναι το στέκι σου. Ακόμα κι αν δεν είσαι από τη «γειτονιά». 

    Sherlock Cafe Bar & More
    Ούλωφ Πάλμε 29, Ζωγράφου, τηλ. 2169003600
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Εννιά στάσεις στην Αθήνα για τέλειο γλυκό

    Το ζαχαρένιο τοπίο της πόλης αποκαλύπτει μια αλήθεια: ότι το γλυκό για τον Αθηναίο είναι το φως το αληθινό...

    The Crepa Files: Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα (Μέρος Α’)

    Είναι λεπτή, «ευέλικτη» και πολύ ελαφριά! Η απλούστατη αυτή λεπτή πιτούλα φτιάχνεται στα πυρωμένα μάτια των κρεπερί και είναι...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot