spot_img
More

    Ivis 4 Restaurant: Υπέροχη γαστρονομία με την υπογραφή του Γιάννη Λουκάκου

    Ο αστικός καμβάς του κέντρου τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια τροχιά αναβάθμισης μέσα από χώρους που ξεφεύγουν από τις φολκλορικές τάσεις του παρελθόντος αλλά και boutique καταστάσεις που αναλαμβάνουν ρόλο πρέσβειρων της πόλης μας στο εξωτερικό, με τον πιο επάξιο και upscale τρόπο.

    Το Ivis 4 της ομώνυμης οδού στα καντούνια του Ψυρρή, είναι ένα από τα λαμπρά αυτά παραδείγματα, με διαμονές που ξεφεύγουν από τα στενά όρια μιας απλής διεκπεραίωσης, αλλά και ένα εστιατόριο-διαμάντι, με την βαριά υπογραφή του Γιάννη Λουκάκου που σερβίρει κάτι όμορφο για τον καθένα ξεχωριστά, κάθε στιγμή της ημέρας.

    Ξεκίνησε την πλεύση του το καλοκαίρι του 2021, προτείνοντας μια casual comfort φιλοσοφία με μεσογειακές επιρροές που απογειώνονται από την κορυφαία πρώτη ύλη αλλά και την λεπτοδουλειά της κουζίνας του, που κανακεύει τον ουρανίσκο σε κάθε της έκφανση. Το πρωινό, παίρνει διαφορετική μορφή, με ελληνική αρχοντιά και αυγά σε διάφορες elevated εκδοχές, όπως τα αέρινα αυγά ποσέ με baby πατάτες φούρνου, κρέμα αβοκάντο και ντοματίνια ή την ομελέτα με ασπράδια και υλικά επιλογής, όπως ψητά μανιτάρια, κρεμμύδι σοφρίτο, πιπεριές κόκκινες και πράσινες, γραβιέρα, σαλάμι Λευκάδας, κ.ο.κ.

    Η εντοπιότητα, ο μικροπαραγωγός, τα Π.Ο.Π. προϊόντα είναι ολοζώντανα στο μενού, αλλά η μορφή του απλώνεται και σε διαφορετικά στάδια με απαράμμιλο σερβίρισμα στο τραπέζι, όπως το καλαθάκι με ψωμί προζυμένιο ολικής-πολύσπορο, προζυμένιο σίτου, κουλούρι Θεσσαλονίκης, μαρμελάδα, μέλι, βούτυρο και μαργαρίνη, που συνοδεύει κάθε επιλογή. 

    Η κυρίως κάρτα του, που «ενεργοποιείται» μεταξύ 13.00-23.30, είναι μια γιορτή του ελληνικού κάμπου και της θάλασσας, της εγχώριας κουζίνας – που είναι άλλωστε από τις πιο εξέχουσες του πλανήτη – με μια easygoing αύρα αλλά και νοστιμιά που καθηλώνει. Γιατί στο κάτω κάτω της γραφής, ο διεθνής αλλά και ο γηγενής επισκέπτης δεν βγαίνει για να γευτεί έναν διαστημικό ή αποδομημένο μουσακά, αλλά την ουσία της γαστρονομίας μας, ακριβώς όπως αυτή αποτυπώνεται εδώ.

    Λαμπρό παράδειγμα το φιλέτο λαβράκι σοτέ, με δροσερή σαλάτα με φινόκιο, τρυφερό σαν χάδι, με όλη την υπόσταση του βυθού, απλά πεντανόστιμο και με ινσταγκραμική παρουσίαση ή το  κοτόπουλο σχάρας με κουσκούς με άρωμα γεμιστών και βινεγκρέτ από λεμόνι, μια αποκάλυψη. Δε λείπουν οι αναζωογονητικές σαλάτες, όπως η ελληνική Caesar’s με γιαούρτι και γραβιέρα ή τα al dente ζυμαρικά, όπως τα orecchiette με σάλτσα αβοκάντο, κολοκύθι και φέτα. Μνείας αξίζουν επίσης το ταλαγάνι με σάλτσα από αποξηραμένα φρούτα, bacon και κουκουνάρι – απλά υπέροχο –  το ταρτάρ λαβράκι, αιθέριο στην κάπαρη, το lime και το φρέσκο κρεμμυδάκι αλλά και το burger που επανεφευρίσκεται ελληνικά, με κρέμα φέτας, relish πιπεριάς, baby σπανάκι και ζουμερό black angus μπιφτέκι. 

    Η cozy urban ατμόσφαιρά του με το καταπράσινο αίθριο, το «χειραφετεί» από το ξενοδοχείο και του προσφέρει μια ζεν κοσμικότητα με όμορφες λεπτομέρειες όπως τα αναπαυτικά πορτοκαλί καθίσματα, την επιβλητική μπάρα, το φυλλοβόλο mural και το άπλετο φως που το λούζει, αποσυμπιέζοντας τον επισκέπτη σε συνδυασμό με μια ζεστή, ανοιχτόκαρδη αίσθηση φιλοξενίας. Αν δεν είχες λόγο να βρεθείς στο lobby ενός αθηναϊκού ξενοδοχείου, τώρα τον βρήκες. 

    Στιβαρή είναι επίσης η λίστα των cocktails του, που δεν θα αφήσει κανένα λάτρη των aperitivo αλλά και των δημιουργικών προσμίξεων ασυγκίνητο. Στα φαβορί το signature Ivis’ Flower Garden, που μιξάρει τσίπουρο O/Purist με lime, γιασεμί και σακχαρώδη έλαια λεμονιού, θριαμβεύοντας μέσα στην απλότητά του, όσο και το φρουτώδες From Psyrri with Passion, με ρούμι, πουρέ passion fruit και lime. 

    Ιδανικό για κάθε «φυλή» του κέντρου, μετά το θέατρο, για business meetings, σαν break στα ψώνια αλλά και για τους digital nomads που εργάζονται στο laptop τους, το Ivis 4 Restaurant γίνεται ο ιδανική συντεταγμένη, με την εθνική μας γαστρονομία να ανθεί και να προοδεύει πολύπλευρα, φορτωμένη υπερηφάνεια, αλλά και σπεσιαλιτέ για κάθε γούστο.

    Ivis 4 Restaurant
    Ήβης 4, Ψυρρή, τηλ. 2103213340
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Βόλτα στα πιο αγαπημένα μας μαγαζιά στην Καλλιθέα

    Aν την προσεγγίσεις με τα πόδια από τη Συγγρού και παρατηρήσεις λίγο το ανάγλυφό της, θα δεις πώς το...

    10 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο

    Όσα κι αν του καταλογίζουμε του… οσίου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια υπενθύμιση ότι η αγάπη οφείλει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot