spot_img
More

    Cho Cho San: Fusion γευστικές «διαδρομές» που ανεβάζουν τον πήχη, στην Δροσιά

    Η γαστρονομία της Ασίας είναι ένας μύθος που λίγα εστιατόρια στην Αθήνα κάνουν πραγματικότητα στο πιάτο σου. Το Cho Cho San παίρνει αυτή την μαγειρική παράδοση που ξετυλίγεται μέσα στους αιώνες και την φέρνει στο σήμερα με ένα διευρυμένο μενού με πιάτα που ανατρέπουν τα τετριμμένα και πειράζονται τόσο-όσο, κι ένα περιβάλλον που δημιουργεί ένα νοητό μονοπάτι στις μεγαλουπόλεις του κόσμου, βάζοντάς σε κατευθείαν σε ένα κοσμικό ζεν mood.

    Με όνομα εμπνευσμένο από την όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι και την ομώνυμη ηρωίδα ευρέως γνωστή ως Μαντάμ Μπάτερφλαϊ, το Cho Cho San ανθολογεί με ένα fusion ροβανιέμι γεύσεων από την Κίνα μέχρι την Ιαπωνία κι από την Ταϊλάνδη μέχρι την Κορέα, προσφέροντας μια ιδανική επιλογή για τον καθένα: Szechuan Beef με λεπτοκομμένο μοσχάρι με πικάντικη σάλτσα, πιπεριές, ξερό κρεμμύδι, σουσάμι και πιπεριές στο μαντέμι, Japanese Curry Chicken με ιαπωνικό κάρυ, γάλα καρύδας, καρότο, πιπεριές και κρεμμύδι, noodles του ονείρου σε διάφορες εκδοχές, bao buns που χαρίζουν ανεξίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης, Ταϋλανδέζικο ρύζι με γαρίδες, γάλα καρύδα, ανανά και κάρυ.

    Ο κατάλογός του είναι μεγάλος και καταρρίπτει το κλισέ του «λίγα και καλά». Εδώ κάθετι φτιάχνεται στην απόλυτη διαφάνεια πίσω από ένα θολωτό τζάμι που συνδέει την ενέργεια της κουζίνας με τη σάλα, με αδιαπραγμάτευτα κορυφαίες πρώτες ύλες, που η ιδιοκτήτριά του αρνείται επουδενί να θυσιάσει στον βωμό του κέρδους. Η ίδια ταξιδεύει, δοκιμάζει, αγαπάει το καλό κρασί – εξού και στο Cho Cho San θα βρεις μια στιβαρή wine list για να σετάρεις με το φαγητό σου. 

    Ασφαλώς στο μαγαζί πρωταγωνιστεί το sushi, σε κλασικές και signature υλοποιήσεις, το οποίο είναι κι ο λόγος που από τα τραπέζια του έχουν παρελάσει όλα τα βόρεια προάστια. Τα signatures είναι πληθωρικά και πεντανόστιμα, άψογα φιλεταρισμένα όπως θα τα συναντούσες σε πολύ ακριβότερα εστιατόρια – ξεχωρίζουν διαχρονικά τα Suzuki Chili Rolls με λαβράκι, αγγούρι, jalapenos, togarashi και spicy mayo, τα Kabuki Rolls με τραγανή fried tempura, σολομό, stick καβουριού, γαρίδα, αγγούρι, massago και unagi sauce ενώ αποκάλυψη είναι και τα Neptune Rolls, με καβουρόψιχα, avocado, togarashi, αγγούρι, tartare σολομού και ponzu sauce. Χρώματα, ιδέες, υφές και υλικά ρολάρονται με τον πιο αριστοτεχνικό τρόπο, κερδίζοντας πάντα θετικό πρόσημο. 

    Ο χώρος ψηλοτάβανος, κατάφυτος στο αίθριό του, με «νότες» Άπω Ανατολής και αναπαυτικές πολυθρόνες, bamboo, origami φωτιστικά και φινετσάτα σκεύη, είναι μια σύμβαση με την παντοτινή γευστική ανάταση, ένα αποτέλεσμα συνεχούς δημιουργικής διάθεσης και κεφιού για ζωή. Την μαγεία και τα πιάτα της Cho Cho San μπορείς πλέον να τα απολαύσεις και στο Νέο Ψυχικό, κάτω από την ίδια στέγη με το La Strada. 

    Cho Cho San 
    Πεύκων 17, Δροσιά, τηλ. 2106228484 
    www.chochosan.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ψαροφαγία στην Αθήνα: Το «detox» της Σαρακοστής με όλα τα οφέλη + 10 κορυφαία μαγαζιά που θα την απολαύσεις στο έπακρο

    Αν υπάρχει κάτι στο σαρακοστιανό τραπέζι που περιμένεις για να φας ξανά και με μεγάλη όρεξη είναι τα θαλασσινά,...

    Εννιά στάσεις στην Αθήνα για τέλειο γλυκό

    Το ζαχαρένιο τοπίο της πόλης αποκαλύπτει μια αλήθεια: ότι το γλυκό για τον Αθηναίο είναι το φως το αληθινό...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot