spot_img
More

    Desiré: Γλυκές αναμνήσεις αλλά κι ένα στιβαρό παρόν από ένα ζαχαροπλαστείο ορόσημο

    Σε μια Αθήνα που έζησε τις εποχές της σαν το πιο ένδοξο βεγγαλικό, ένα ζαχαροπλαστείο παρέμεινε η πιο γλυκιά μας σταθερά, από το 1962 που πρωτοάνοιξε και το αγκάλιασαν οι αστέρες της εποχής μέχρι σήμερα που αποτελεί στέκι και σημείο αναφοράς για πλήθος κόσμου που προτιμά το αυθεντικό, αυτό που δεν βουλιάζει στην προσποίηση και τη φιοριτούρα, κι αυτό στο οποίο η ποιότητα και η αυθεντικότητα είναι σημαία κι όχι απλή δήλωση. Ο λόγος για το Desiré, που για τους γνώστες της πόλης, είναι ο πιο άξιος «συνοδοιπόρος» σε κάθε μας γλυκιά «εξερεύνηση».

    Παλιάς κοπής ζαχαροπλαστείο, από αυτά που αν ήταν στη Γαλλία θα το συναντούσες σ’έναν περίπατο στους πιο κοσμικούς κάθετους της Champs Élysées, το Desiré είναι μια καλογυαλισμένη χρονομηχανή, που φέρνει στο μυαλό εικόνες από τότε που ο κόσμος ήταν πιο αθώος και αφάνταστα πιο γευστικός. Οι προτάσεις του φιγουράρουν στις βιτρίνες του σαν ζαχαρένια κοσμήματα και έχουν το άρωμα και την γεύση του παραδείσου. 

    Άλλωστε, η λέξη «desiré» στα γαλλικά μεταφράζεται ως λαχτάρα, ένα όνομα απόλυτα συμβατό με αυτό που προκαλεί στον επισκέπτη με τις υπέροχες δημιουργίες που αποπλανούν το μάτι. Εδώ θα βρεις ονειρεμένη Saint Honore, ένα γλυκό που συνδυάζει άψογα σφολιάτα και βελούδινη κρέμα patisserie, αναζωογονητικές σοκολατίνες, πάστες, τρουφάκια, ταρτάκια, τούρτες φρούτων κι ό,τι άλλο βάλει ο νους σου, πάντα σε πλήρη σύμπνοια με την εποχικότητα. 

    Το προφιτερόλ του είναι τέλειο – ακριβώς όπως το προόριζαν οι θεοί της απόλαυσης για τον άνθρωπο – το εξαιρετικό γαλακτομπούρεκο, αναβλύζει αρώματα παραδοσιακού γαλακτοπωλείου, ενώ τα γλυκά-μινιατούρες κερδίζουν τόσο στην όψη όσο και τη γεύση. Τα κάθε λογής βουτήματα και κέϊκ εδώ βιώνουν ιδανικές εκδοχές και γίνονται τα πιο υπέροχα κεράσματα, όσο και τα σιροπιαστά που σηκώνουν πάνω τους το βάρος της πιο ξακουστής γευστικής κληρονομιάς.

    Κι όπως μας έχει διδάξει η γαλλική ζαχαροπλαστική παράδοση, όλα παίζονται στην ποιότητα της πρώτης ύλης και στην τεχνική του ζαχαροπλάστη, δυό συμβάσεις που στο Desiré είναι αδιαπραγμάτευτες, και είναι ο ακρογονιαίος λίθος του (πάντα) φρεσκότατου και εξαιρετικού αποτελέσματος. 

    Χωρίς το catering του κανένα κοσμικό event δεν πιάνει τον στόχο του απόλυτου σουξέ, αφού το Desiré θα εκτοξεύσει την απόλαυση σε κάθε σου εκδήλωση με ποικιλία εκλεκτών μεζέδων και φαγητών – πάντα φρέσκων – αλλά και cocktails, με άψογη οργάνωση και σέρβις. Αυτές τις γιορτές αν θες να γευτείς τον μύθο σαν πραγματικότητα στο στόμα σου, δοκίμασε τη φημισμένη του βασιλόπιτα αλλά και τους υπέροχα αλησμόνητους κορμούς του. 

    Desiré 
    Δημοκρίτου 6, Αθήνα, τηλ. 2103632333 
    www.desire.com.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα

    Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά και η ομορφιά που εκπέμπει από άκρη σε άκρη, είναι τα στοιχεία που...

    Αφιέρωμα: Τα καλύτερα delicatessen στην Αθήνα

    Το gourmet δεν είναι μόνο τροφή, είναι ο συμβολισμός της. Μια λέξη που περιγράφει το φαγητό στην ιδανική του...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot