spot_img
More

    Melooze Drink & Dine ή αλλιώς μια ολοκληρωμένη all day γευστική βόλτα στον Άγιο Στέφανο

    Αν θεωρούσες ότι δεν έχεις λόγο να βρεθείς στον Άγιο Στέφανο για έξοδο, από τον Σεπτέμβριο του 2020 τον έχεις. Αυτός δεν είναι άλλος από το Melooze Drink & Dine, που ανεβάζει τον πήχη της local εξόδου για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά προσφέρει κι ένα γερό κίνητρο για να απαρνηθείς τη γειτονιά σου έστω για λίγο, απ’όποια περιοχή της Αθήνας κι αν προέρχεσαι.

    All day ιστορίες ξετυλίγονται από το πρωί με καλοψημένους single origin καφέδες Antica Tostatura αλλά και brunch του ονείρου που περιλαμβάνει pancakes, bagels, french toasts και αυγά σε διάφορες εκδοχές, σ’ένα σκηνικό που συναντά το industrial στα καλύτερά του, με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που το λούζουν στο φως, ντιζαϊνάτες custom σιδηροκατασκευές και μια μεγάλη ξύλινη μπάρα στο χρώμα του δρυός.

    Το Melooze καθίσταται με την πρώτη σου επίσκεψη οικείο και γνώριμο σαν το αγαπημένο σου μπλουτζίν, και δεδομένης της θέσης- ατού πάνω στην κατάφυτη Πλατεία Μαρίνου Αντύπα, γίνεται η ιδανική δεικλείδα χαράς σου με προτάσεις αμερικάνικης χροιάς, όπως burgers, hot dogs και steaks που μπορούν να εγγυηθούν μια ολοκληρωτική γευστική ικανοποίηση, ακόμα και για τον πιο απαιτητικό. Ένα αγαπημένο σημείο για refill χαράς και απόλαυσης που θα ανακαλύψεις στο πιάτο, στο ποτήρι σου ή τα ηχεία με ξένες, pop και rock μουσικές.

    Οι comfort συνταγές που θα ζεστάνουν την ψυχή σου ξεκινάνε από τα μοναδικά ορεκτικά, όπως είναι τα βελούδινα mac n’ cheese, οι country πατάτες με pico de gallo και τα χειροποίητα chips πατάτας με spicy κιμά, τηγανητό αυγό και λιωμένο cheddar, για γεύση που ανεβάζει στροφές. Μετά είναι τα burgers του: το ομώνυμο Melooze ανατρέπει τα τετριμμένα και σκοράρει πόντους με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά ή dry aged, chutney από μάνγκο, gouda, κρεμμύδι, iceberg και ντομάτα, ενώ το Yummy είναι όνομα και πράγμα με μανιτάρια, πίκλες, bacon, cheddar και υπέροχη bbq sauce.

    Τα hot dogs στο Melooze είναι κατηγορία από μόνα τους, έρχονται σε χορταστικές μερίδες και παντρεύουν λαχταριστούς συνδυασμούς καραμελωμένων κρεμμυδιών, λάχανου τουρσί, κέτσαπ μουστάρδας και λουκάνικου Φρανκφούρτης στο New York ή ακόμα και πιο γκουρμέ υλικά όπως πιπεριά Φλωρίνης ή καπνιστή μαγιονέζα και chicken nuggets στα Jersey Dog και Chicken Dog αντίστοιχα.

    Must try είναι επίσης οι κοπές, όπως η tomahawk και η T-bone αργής ωρίμανσης 90-100 ημερών – υπέροχα ψημένες στο ζουμί τους και με umami πρόσημο- που σερβίρονται με πράσινη σαλάτα, πατάτες τηγανητές ή baby. Τα κρέατα είναι ελληνικά, έρχονται από τη Δράμα και ψήνονται στην ανοιχτή κουζίνα του, λίγα εκατοστά από τα μάτια σου.

    Ο head bartender Κωνσταντίνος Προβατίδης επιμελείται μια λίστα με αναζωογονητικά signatures όπως το cocktail Melooze που αποτελεί παραλλαγή του Zombie με rum blends ενώ μιξάρει στα shakers τα classics στην εντέλεια, όποια κι αν είναι η αγαπημένη σου βάση αποστάγματος. Η κάβα του φιλοξενεί επίσης ετικέτες σε κρασιά ελληνικού κυρίως αμπελώνα αλλά και πλήθος σε επώνυμες μπύρες.

    Τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 24 του μήνα το μενού φοράει τα γιορτινά του με 2 διαφορετικές προτάσεις για να επιλέξεις: το menu των 30€ με σούπα βελουτέ μανιταριών, γεμιστά μανιτάρια με τυρί, σαλάτα ανάμεικτη με μήλο και βινεγκρέτ πορτοκάλι, γαλοπούλα με σάλτσα μαυροδάφνης που συνοδεύεται από πατάτες baby και πουρέ γλυκοπατάτας και επιδόρπιο apple pie. Ενώ το menu των 23€ περιλαμβάνει σαλάτα ανάμεικτη με μήλα και βινεγκρέτ πορτοκάλι, γαλοπούλα με σάλτσα μαυροδάφνης που συνοδεύεται από πατάτες baby και πουρέ γλυκοπατάτας και για επιδόρπιο apple pie. Μια ιδιαίτερη πρόταση με άρωμα βορείων προαστίων για αξέχαστες γιορτές.

    Melooze Drink & Dine
    Καραολή & Δημητρίου 9, Άγιος Στέφανος, τηλ. 2106215481
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Που θα ψωνίσεις φέτος τα νέα γυαλιά ηλίου σου

    Χρώματα, υλικά, σχέδια, κλασικές ή σύγχρονες γραμμές, τα γυαλιά ηλίου δεν είναι μόνο προστασία των ματιών μας, αλλά ένα...

    Τα καλύτερα bars στην Αθήνα: Που θα πιείς δροσερά cocktails που ανεβάζουν τον πήχη

    Η Αθήνα, τη νύχτα βιώνει μια μεταμόρφωση η οποία οφείλεται σε κύριο βαθμό στα bars της. Στα φώτα, στις...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot