spot_img
More

    Retro Gastro: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομίας και της τέχνης, στην πιο funky ταβέρνα της πόλης

    Η σύγχρονη γαστρονομία είναι μια μορφή τέχνης. Γεύσεις που παντρεύονται σε άριστη μεταξύ τους ισορροπία, τεχνικές που απαιτούν καλό χέρι, χρώματα και υφές που παίρνουν τη θελκτική όψη ενός πιάτου καλαίσθητου, με αρμονίες που προκαλούν τα βλέμματα και τον θαυμασμό με την εμφάνιση αλλά και την εξαίσια γεύση του. 

    Για όλους εκείνους τους ταξιδευτές των γεύσεων, εκείνους που ακολουθούν το αέναο μονοπάτι της ανακάλυψης νέων γαστριμαργικών εμπειριών, το Retro Gastro είναι ο νέος προορισμός που αναλαμβάνει να μας συστήσει τη funky εκδοχή της ταβέρνας.

    Στο υπέροχο, διώροφο νεοκλασικό του 1872, στην οδό Ηρακλειδών στο Θησείο, χαρτογραφούνται οι  γεύσεις και τα αρώματα ενός συναρπαστικού ταξιδιού για τον Ανδρέα και τη Βάνα, ενός ταξιδιού των αισθήσεων σε ελληνικούς αμπελώνες και κουζίνες που εξελίχθηκε σε αυτό το ιδιαίτερο, πολυεπίπεδο γαστρονομικό και συνάμα καλλιτεχνικό project, το Retro Gastro.

    Όλη η μαγεία που βγάζει η όψη του χώρου, ζεστή και ανεπιτήδευτα κλασσάτη, σε καλωσορίζει να μπεις σε μια μυσταγωγική διαδικασία, όπου η ελληνική γαστρονομία, συναντά τους εγχώριους αμπελώνες, μέσα από μια παλέτα γεύσεων, τόσο οικεία και αγαπημένη, δοσμένη με ένα έξυπνο, funky twist, όπως το εμπνεύστηκαν ο Δημήτρης Κωστόπουλος και ο Σείριος Κομιχείλης (ιδιοκτήτες και μάγειρες του Μυστικού Κήπου στο Χαλάνδρι).

    Στο κελάρι που βρίσκεται στο υπόγειο, τόσο ιδιαίτερο στην αισθητική του, φιλοξενούνται υπό ευλαβικές συνθήκες, ετικέτες από ελληνικούς αμπελώνες που αποτελούν ιδανικούς γευστικούς συνοδοιπόρους για όλους τους γαστριμαργικούς θησαυρούς της ελληνικής κουζίνας, σε ένα παιχνιδιάρικο pairing που αφήνει μνήμες ανεξίτηλες στον ουρανίσκο.

    Ροβίτσα σαλάτα με καπνιστό σκουμπρί και mousse ταραμά, μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ, τραχανάς κολοκύθας και ψητά μανιτάρια portobello, να αποπνέουν όλα τα αρώματα της ελληνικής γης, απ’ άκρη σ’ άκρη, σε μια πιο χαλαρή και freestyle εμφάνιση, που σου επιτρέπει να επικεντρωθείς στην ουσία, και να χαρείς τους συνδυασμούς των γεύσεων με τα πολύ ψαγμένα κρασιά.

    Ο πρώτος όροφος, προορισμένος για να φιλοξενήσει έργα από καλλιτέχνες όλου του φάσματος της τέχνης, το απόλυτα ταιριαστό background για degustation με set menu και wine pairing, προς τέρψη όλων των αισθήσεων και του πνεύματος, ενώ κάθε Πέμπτη είναι αφιερωμένη και σε έναν καταξιωμένο έλληνα οινοπαραγωγό, πάντα με τη συνοδεία απόλυτα ταιριαστών εδεσμάτων, για να γνωρίσουμε σε βάθος μια παράδοση του τόπου μας, αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού μας. 

    Το Retro Gastro, ένας πολυχώρος για ανήσυχα πνεύματα, έχει έρθει για να γεμίσει τον κόσμο μας με γεύσεις και εικόνες που ανεβάζουν την ποιότητα ζωής μας, μετατρέποντας μια έξοδο σε πραγματική αναψυχή, τροφή τόσο προς βρώση και προς γνώση, προσφέροντας όχι μόνο αξεπέραστες γευστικές δημιουργίες, αλλά και μια ολοκληρωμένη εικόνα της εγχώριας οινοπαραγωγικής δραστηριότητας, μέσα από μια πλούσια γαστριμαργική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις.

    Retro Gastro – Funky Taverna
    Ηρακλειδών 19Α, Θησείο, τηλ. 2103427803
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Βόλτα στα πιο αγαπημένα μας μαγαζιά στην Καλλιθέα

    Aν την προσεγγίσεις με τα πόδια από τη Συγγρού και παρατηρήσεις λίγο το ανάγλυφό της, θα δεις πώς το...

    Αφιέρωμα: Προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν

    Ενώ η οικονομία υποφέρει κάτω από το βάρος της ενεργειακής κρίσης, οι εξαγωγές αισθάνονται μια χαρά τώρα τελευταία -...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot