spot_img
More

    Theoria tou House: Το ολοήμερο, γλυκό hit της Δαβάκη στο Αιγάλεω

    «Το χάος γεννά ζωή και η τάξη την ρουτίνα» είχε γράψει ο Άνταμς Χένρι Μπρουκς και στην περίπτωση του Theoria tou House αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο σωστό. Εδώ κάθετι εναλλάσσεται με εποχές, διαθέσεις, ιδέες και δημιουργικές αναλαμπές, είναι μια ιστορία χωρίς τέλος αλλά πάντα με αρχή την έμπνευση, την κορυφαία πρώτη ύλη, το διαφορετικό, αυτό που δεν θα βρεις αλλού σε ακτίνα χιλιομέτρων. Ένα στέκι που πάντα σου επιφυλλάσσει μια έκπληξη, είτε αυτή προέρχεται από την κουζίνα, είτε από την μπάρα, είτε από τα ηχεία. Το χάος δεν ήταν πραγματικά ποτέ τόσο γοητευτικό!

    Ξεκίνησε την πλεύση του το 2014, σαν ένα κράμα γαλλικού μπιστρό και παλιού ελληνικού γλυκοπωλείου, όπου δεν σερβίρονται απλά χειροποίητα γλυκά, αλλά μικρά κομψοτεχνήματα για γαστριμαργικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου, που έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τη σπιτική φροντίδα, αφού τα πάντα είναι χειροποίητα και παρασκευάζονται εδώ. Ο χώρος περιβάλλεται από γυάλινες επιφάνειες που τον λούζουν στο φως, αποπνέει vintage αέρα, κι έχει όλες εκείνες τις ντελικάτες διακοσμητικές πινελιές που σε ταξιδεύουν στο χώρο και στο χρόνο.

    Ο Νίκος Αρακλησιάνος φτιάχνει τα γλυκά και «κεντάει» το ντεκόρ της κάθε τάρτας, μια υψηλή ζαχαροπλαστική σε τιμές για κοινούς θνητούς, με κρυμμένες γεύσεις που αποκαλύπτονται σε κάθε μπουκιά, καμωμένες με επώνυμες σοκολάτες και το αγαπημένο του – παντός καιρού – συστατικό, το φυστίκι. Αλλάζει τα γλυκά του ανάλογα με την εποχή και λατρεύει τις όξινες γεύσεις όπως το passion fruit και το βατόμουρο.

    Ινσταγραμικό μιλφέϊγ με κρέμα patisserie, πραλίνα φυστίκι, καραμελωμένη σφολιάτα κ σαντιγί μασκαρπόνε, αέρινο choux φυστίκι με κρέμα ζαχαροπλαστικής, χειροποίητη πραλίνα φυστίκι, μαρμελάδα βατόμουρο κ montee φυστίκι, τρυφερά macarons με αφράτη κρέμα με lactee caramel σοκολάτα κ κρυμμένη χειροποίητη μαρμελάδα φράουλας, συνθέτουν ένα παλμαρέ προτάσεων που ανεβάζουν τον πήχη. 

    Ο Βασίλης Ζαρκάδης επιμελείται την αλμυρή ζώνη με αναζωογονητικές σαλάτες για όλα τα γούστα, pancakes με τα υλικά και τους συνδυασμούς της επιλογής σου, brunch με open face σάντουιτς με αβοκάντο, ντοματίνια, μους φέτας και τηγανιτά αυγά και το all time αγαπημένο σάντουιτς «Theoria», με βουτυράτο προζυμένιο ψωμί με χοιρινή ωμοπλάτη, τσένταρ, λιωμένη παρμεζάνα και χειροποίητη μαρμελάδα ντομάτας – όλα μια αποκάλυψη!

    Η ομάδα ολοκληρώνεται από τον Μπάμπη Κιούση (τον ξέρεις από το Handshake Caffe & Bistro) ο οποίος για την εορταστική περίοδο εμπνεύστηκε από τα υπέροχα γλυκά του Theoria tou House και έφτιαξε μια signature λίστα με όμορφα χριστουγεννιάτικα low alcohol cocktails. Ένα από αυτά είναι το Compler Twist, με νότες μπαχαρικών, έντονα κόκκινα φρούτα, ξηρό κόκκινο κρασί και μια πούδρα από blueberries. 

    Το Theoria tou House, είναι κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο καφέ. Είναι ένα σπίτι ανοιχτό για όλους εκείνους που θέλουν να χαρίζουν στον εαυτό τους μικρές στιγμές απόλαυσης – μικρούς και μεγάλους – από τον digital nomad που έρχεται με το laptop του να οριστικοποιήσει ένα project του, τις φιλικές παρέες, τον συνταξιούχο που έρχεται για να απολαύσει έναν καφέ συνοδεία ενός γλυκού. Είναι η νότα που κάνει την καθημερινότητα ένα τσικ πιο όμορφη και ουσιαστική. 

    Theoria tou House 
    Δαβάκη 1, Αιγάλεω, τηλ. 2105312134 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Αφιέρωμα: Τα καλύτερα delicatessen στην Αθήνα

    Το gourmet δεν είναι μόνο τροφή, είναι ο συμβολισμός της. Μια λέξη που περιγράφει το φαγητό στην ιδανική του...

    Αφιέρωμα: Προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν

    Ενώ η οικονομία υποφέρει κάτω από το βάρος της ενεργειακής κρίσης, οι εξαγωγές αισθάνονται μια χαρά τώρα τελευταία -...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot