spot_img
More

    Wine Barrique: Ραντεβού με το κρασί και εκλεπτυσμένα διεθνή πιάτα, στον Υμηττό

    «Αν ονειρευτούμε μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καινούργια πραγματικότητα», είχε πει η εμβληματική Yoko Ono και στην περίπτωση του Wine Barrique αυτό δεν θα μπορούσε να ισχύει περισότερο. Η Άννα Νινέ κι ο Τάσος Παπαδάκης θήτευσαν σε καριέρες του κοστουμιού, από αυτές που η επαγγελματική ασφάλεια καταλήγει να γίνεται φυλακή κι η δημιουργικότητα πνίγεται κάτω από το βάρος των spreadsheets και του εταιρικού formality.

    Η Άννα πάντα αγαπούσε το κρασί κι αποφάσισε να διδαχθεί τα γνωρίσματά του γινόμενη sommelier, κι ο Τάσος είχε λατρεία με την κουζίνα, με την οποία ασχολήθηκε και πιο σοβαρά δουλεύοντας επί χρόνια στα απαιτητικά της πόστα. Όταν οι συνθήκες και οι συναστρίες ήταν σε πλήρη αρμονία, ανοίξανε μαζί το Wine Barrique. Δύο εβδομάδες μετά, ήρθε ο covid στις ζωές μας. 

    Έχοντας προσπεράσει τη λαίλαπα, το μικρό μαγαζί με τα κολωνάτα ποτήρια στο λογότυπό του, δε μπορεί παρά να σου τραβήξει την προσοχή στην κομβική και ομώνυμη πλατεία του Υμηττού. Ζεστό, ατμοσφαιρικό, με σκούρο αξάν που σκαρφαλώνει μέχρι το ταβάνι και ξύλινα στοιχεία που χαρακτηρίζονται από σκανδιναβική λιτότητα, το Wine Barrique εκπέμπει ψυχή και αγάπη, που ξεκινά από την εξωστρέφεια των ιδιοκτητών του.

    H Άννα hands on θα συζητήσει μαζί σου τις προτιμήσεις σου και θα σου απαντήσει με την αντίστοιχη οινική πρόταση την οποία μπορείς να δοκιμάσεις πριν οριστικοποιήσεις την παραγγελία σου κι ο Τάσος θα ετοιμάσει το ιδανικό συνοδευτικό της – ενώ παράλληλα θα διαπιστώνεις πως κάθε ετικέτα και κάθε πιάτο έχουν επιλεγεί σχολαστικά για να σου προσφέρουν μια γευστική και αισθησιακή θαλπωρή. 

    Εδώ θα βρεις 40 κρασιά από κτήματα της Πελοποννήσου, της Κρήτης, της Ζακύνθου και άλλων εγχώριων αμπελώνων, σε υπέροχες διεθνείς και γηγενείς ποικιλίες, το κρασί ως πολιτισμό, που σερβίρεται σε ποτήρια των 75 και 150 ml για να το απολαύσεις με την παρέα σου σ’ένα cool περιβάλλον καθημερινά μετά τις 19.00.

    Ρωμέικο από Χανιά, Ξινόμαυρο Π.Ο.Π. από τη Νάουσα, Μαλαγουζιά από τη Χαλκιδική ξετυλίγουν τα μυστικά τους και απογειώνονται με επιλογές από τη γαλανόλευκη γαστρονομία, όπως η λαδένια Κιμώλου με βουβαλίσια burrata ή η καπνιστή γραβιέρα Αποκορώνου Χανίων, αλλά και fusion προτάσεις σαν τα sushi rolls με χέλι και Japanese mayo ή τα νιόκι με blue cheese και καπνιστή χοιρινή πανσέτα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις νέες προσθήκες στο μενού, που συμπληρώνουν με ιδανικό τρόπο, τη γευστική παλέτα του. Γεύσεις ξεχωριστές όπως η δροσερή χταποδοσαλάτα με κουσκουσάκι και πιπεριές αλλά και η quesadilla με pulled pork και μετσοβόνε.

    Οι λίστες τροποποιούνται διαρκώς – το δίδυμο συνεχώς ψάχνεται για να κρατάει το ενδιαφέρον σου ακμαίο και ακονισμένο, έτσι πάντα θα βρεις μια guest φιάλη ή ένα πιάτο-έμπνευση που σκαρφίστηκε ο chef, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ενός on demand μενού με notice 2 ημερών, φιλοξενία private events και wine flights με 5 ποτήρια των 50 ml για ολοκληρωμένα γευστικά «ταξίδια». Το Wine Barrique τις Δευτέρες είναι ανοιχτό για όσους θέλουν να απολαύσουν το κρασί τους σε ένα όμορφο στέκι και «ξεκουράζεται» αντ’αυτού τις Τρίτες. 

    Ενημέρωσε λοιπόν την ατζέντα σου γιατί έχεις μια ακόμη αφορμή για οινογνωσία στην υπέροχη, γραφική γειτονιά του Υμηττού, με οικοδεσπότες σου ανθρώπους που θα φροντίσουν αβίαστα να ξανάρθεις στην πρώτη ευκαιρία.  

    Wine Barrique
    Πλατεία Υμηττού 1, Υμηττός, τηλ. 2107623557
    www.winebarrique.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ψαροφαγία στην Αθήνα: Το «detox» της Σαρακοστής με όλα τα οφέλη + 10 κορυφαία μαγαζιά που θα την απολαύσεις στο έπακρο

    Αν υπάρχει κάτι στο σαρακοστιανό τραπέζι που περιμένεις για να φας ξανά και με μεγάλη όρεξη είναι τα θαλασσινά,...

    Παγκράτι για πάντα: 20 μαγαζιά που θεσμοθετούν την πιο δημοφιλή γειτονιά της Αθήνας 

    Όλοι οι «μεγάλοι» της εποχής ζούσαν ή περνούσαν από κει, το Παγκράτι χάραξε την δική του ξεχωριστή πορεία του...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot