spot_img
More

    Στο Django το παγωτό αποκτά τη φυσικά νόστιμη, συνειδητή διάσταση που του αξίζει

    Είναι πολύ ευχάριστο να διαπιστώνεις, ότι πλέον βαδίζουμε σε μια εποχή, όπου κατανοούμε βαθιά πώς οι διατροφικές μας επιλογές, έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στο σώμα μας, αλλά και σε ολόκληρο το οικοσύστημα. Ακόμα πιο ευχάριστο όμως είναι πως η καταναλωτική μας τάση πλέον έχει ίσως μια χροιά ενσυναίσθησης προς το περιβάλλον αλλά και μια ροπή προς τη φυσική τροφή, χωρίς συντηρητικά και επεξεργασίες που επιβαρύνουν τον οργανισμό και το περιβάλλον.

    Αναζητώντας λοιπόν, παγωτό με προσωπικότητα στη γεύση αλλά και με ηθική προσέγγιση στον τρόπο παραγωγής, παγωτό χωρίς συντηρητικά, πρόσθετα και χρωστικές, ο νους πηγαίνει μόνο σε ένα όνομα: Django! Πού αλλού; Στο αγαπημένο Κουκάκι, που πάντα φιλοξενεί στις γειτονιές του, αξιόλογα projects.

    Το Django ταξίδεψε από την Ερμούπολη της Σύρου (όπου δραστηριοποιείται από το 2005) στην Αθήνα το 2021, φέροντας μαζί του όχι μόνο καταπληκτικό σε γεύση παγωτό, αλλά και μια ολόκληρη κοσμοθεωρία, πάνω στον τρόπο προσέγγισης της παραγωγής και διάθεσης προς κατανάλωση.

    Όπως λέει ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης των Django, Κωνσταντίνος Καρακατσάνης, οι ακρογωνιαίοι λίθοι και βασικά στοιχεία για ένα καλό παγωτό είναι η τέχνη και η επιστήμη. Το παγωτό, όπως και κάθε άλλο γλύκισμα, απαιτεί σε όλα του τα στάδια (επιλογή πρώτης ύλης, μαγείρεμα, κρύωμα και ωρίμανση) απόλυτη προσήλωση στη διαδικασία, καθώς αν κάποιο από αυτά δεν πετύχει, το προϊόν πρέπει να πεταχτεί.

    Από την άλλη, η τέχνη είναι αυτή που δίνει τον χαρακτήρα στον παράγοντα γεύση. Όμως αν η γευστική πληροφορία είναι πολλή, έχουμε ένα τελικό αποτέλεσμα που μπερδεύει. Το Django έχει καταφέρει με απόλυτη επιτυχία, να ισορροπήσει τις γεύσεις του ανάμεσα στην τέχνη και την επιστήμη, προσφέροντας παγωτό ημέρας, βελούδινο και χαρακτηριστικά γευστικό.

    Το Django όμως, πέραν από το εκπληκτικό του παγωτό, το αγαπάμε για τη συνολική του στάση. Η επιτυχία του ξεκινά από τα παρασκήνια, καθώς πρόκειται για μια ομάδα του σχηματίζει μια μικρή, κυκλική γαστρονομία. Από τους εργαζόμενους, τους γραφίστες και ως τους παραγωγούς που τροφοδοτούν το ανοιχτό εργαστήριο με τα καλύτερα προϊόντα, όπως η Δήμητρα Τσακίρη από την Αργολίδα με τα πραγματικά βιολογικά φρούτα της ή το οικολογικό αγρόκτημα Λιβαδερού με το φρέσκο γάλα που παράγεται σε μικρές ποσότητες και την εταιρία Kakau Worship, οι συνεργασίες δεν άπτονται μόνο στο καλό προϊόν, αλλά διέπονται από μια κοινή ιδεολογική γραμμή. Την ηθική παραγωγή, για ένα άρτιο τόσο γευστικά όσο και ποιοτικά αποτέλεσμα.

    Το Django, έχει ένα motto, που αντικατοπτρίζει τη συνολική του στάση: “Ethics above profit”.
    Όλη του η ύπαρξη και λειτουργία διέπεται από αυτό. Με μια δυνατή, zero waste φιλοσοφία, καθημερινά παράγονται ως 200 κιλά χειροποίητου παγωτού. Μπορείς να θαυμάσεις την διαδικασία παραγωγής του στο ανοιχτό εργαστήριο, όσο περιμένεις στην ομολογουμένως μεγάλη ουρά που σχηματίζεται καθημερινά. Όμως η αναμονή θα σε ανταμείψει στο έπακρο, αφού τέτοιο παγωτό δεν έχεις ξαναγευτεί, όποια από τις πολύ ιδιαίτερες γεύσεις του κι αν διαλέξεις.

    Υπάρχουν και δύο επιλογές με βάση το κατσικίσιο γάλα για όσους έχουν δυσανεξία στο αγελαδινό. Μόλις η ποσότητα αυτή, που δεν τη λες και λίγη, τελειώσει, το κατάστημα κλείνει. Το χειροποίητο παγωτό που φτιάχνεται με ολόφρεσκα υλικά άλλωστε, δεν μπορεί να καταναλωθεί την επόμενη ημέρα, ούτε να συντηρηθεί στην κατάψυξη, παρά μόνο να το απολαύσεις επί τόπου.

    Η ηθική κατανάλωση έχει μπει δυναμικά στη ζωή μας. Πράγμα πολύ ευχάριστο, που όμως εγείρει κι ένα μεγάλο ερώτημα: είναι ηθική η κατανάλωση που περιλαμβάνει βαριά βιομηχανοποίηση και προϊόντα που υφίστανται χημική επεξεργασία; Το παγωτό που θα γευτείς στο Django, είναι όχι μόνο απεριόριστα νόστιμο και αφράτο, αλλά πραγματικά στηρίζει την ύπαρξή του σε πρακτικές με άποψη που προωθούν την πραγματικά ηθική παραγωγή και κατ’ επέκταση κατανάλωση. Γιατί τα Django δεν είναι μια ακόμα επιτυχημένη gelateria, είναι ένα πολύ πολύ νόστιμο statement που αξίζει από όλες τις απόψεις να γίνεις μέρος του!

    Django Athens
    Βεΐκου 15, Αθήνα, τηλ. 6937395363
    Facebook | Instagram

    Django Syros
    Ροΐδη 10, Ερμούπολη, τηλ. 6940407231 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης (Μέρος Γ’)

    Σουβλάκι. Η μοναδική λέξη που όταν την ακούμε, θέλουμε να φάμε ακόμα και μετά από συμπόσιο στο χωριό του...

    Τα 10+2 καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά την απόλαυση

    Το καλό γλυκό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot