spot_img
More

    Buena Vista Social Bar: Κούβα-Αθήνα, μια θέα δρόμος

    Ανανεωμένη και καλύτερη από ποτέ, η κουζίνα του μαζί με τα πολύ ωραία κοκτέιλ της μπάρας κάνουν την ethnic αυτή ταράτσα με τον Παρθενώνα φάτσα-κάρτα, εξαιρετική πρόταση για κάθε στιγμή της ημέρας.

    Στο έμπα στο Buena Vista Social Bar είναι πολύ­ θεατρικό. Καθώς δεν υπάρχει ισόγεια σάλα, μπαίνεις σε κάτι που θα μπορούσε να είναι το καθιστικό μιας χασιέντας στην Κούβα, δυό πολυθρόνες, πίνακες, χρώμα, ταμπεραμέντο, καλόγερος, ένα Smeg ψυγείο.

    Σ’αυτό το σημείο έχεις ήδη διαπιστώσει ότι μιλάμε για κάτι ξεχωριστό. Λίγα σκαλιά πιο πάνω, ένας νέος κόσμος ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου: Τζειμσμποντικό, κοσμοπολίτικο, δροσερό, με ανεβασμένη διάθεση και λεπτομέρειες στο ντεκόρ που μαγνητίζουν το βλέμμα, το Buena Vista Social Bar είναι ο ορισμός του all day μαγαζιού, αφού σε κάθε ζώνη του, σου δίνει και μία (ή περισσότερες) αφορμές να το εξερευνήσεις. 

    Η καλή αρχή γίνεται από το πρωί. Συγκεκριμένα από τις 10.00 καθημερινά με αρωματικά χαρμάνια specialty καφέ, δροσιστικά ροφήματα και αναζωογονητικά smoothies. Τόσο κοντά στην Ακρόπολη που απλώνεις το χέρι και την αγγίζεις, το Buena Vista Social Bar συνεχίζει την ημέρα του με το φίνο άγγιγμα του σεφ και των bartenders, με πρωτόγνωρες γεύσεις στα πιάτα και τα ποτά του, που σε σύμπνοια με τη θεματική του εμπνέονται από τη λατινική Αμερική.

    Η πύλη στις χώρες του Φιντέλ και της Φρίντα Κάλο ανοίγει μαζί με την όρεξη, με τάπας όπως οι ζουμερές quesadillas με το τρυφερό κοτόπουλο και τις πιπεριές, πεντανόστιμα nachos με chilli con carne, ανυπέρβλητη καπνιστή γλυκοπατάτα με κατσικίσιο τυρί και τραγανά τσιπς. 

    Τα κυρίως ανεβάζουν τον εξωτισμό, με ένα de cammaron-έπος, με ψητές γαρίδες, αγγούρι, ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι και σχοινόπρασο, αυθεντική πεντανόστιμη paella με φιλετάκια κοτόπουλου, γαρίδες και chorizo σε ζωμό σαφράν, ηδονικά burgers όπως το Cubano με slow cooked χοιρινό-λουκούμι, και fajitas για κάθε γούστο, τσιτσιριστές και λαχταριστές με πολύχρωμες πιτούλες και ντιπάκια για το ολοδικό σου, ιδανικό mix and match. Τα ΣΚ σερβίρει άχαστο brunch που θα δημιουργήσει σεισμικές δονήσεις στον ουρανίσκο σου. 

    Ασφαλώς σε ένα τόσο κομβικό για την αθηναϊκή σκηνή μαγαζί, δε θα μπορούσε παρά να έχει δοθεί  η απόλυτη προσοχή στα cocktails: η signature λίστα του αγαπάει το ρούμι κι αυτό βγαίνει προς τα έξω με συνδυασμούς, ιδέες και χρώματα που ξυπνάνε τις διακοπές στην ψυχή σου.

    Το Tiki Blinders γλυκόξινο και φρουτώδες, με πουρέ από μύρτιλα, σμέουρα, αγριοφράουλες, κράνα, βατόμουρα και φρεσκοστυμμένο μοσχολέμονο σε εκτοξεύει σε κάποια καταγάλανη, παραδεισένια παραλία, σου ξυπνά την ξεγνοιασιά και σε αναζωογονεί, όπως και το Mi Buena με το εύγευστο cordial καρπουζιού. Είναι δεδομένο ότι και τα κλασσικά εδώ μιξάρονται στην εντέλεια (διαχρονικά το αγαπάμε για το πληθωρικό του Zombie και το ισορροπημένο Bloody Mary). 

    Κι όλα τα παραπάνω με funky μουσικές και τον αττικό ουρανό να φορά τα λαμπερά του, πως να μην σκαρφαλώσεις στην ταράτσα του; 

    Buena Vista Social Bar 
    Αγίου Φιλίππου 7, Μοναστηράκι, τηλ. 2103210017, 6982102787
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οργανώνοντας το τέλειο Πάσχα στην Αθήνα: 5+4 must προτάσεις για κρέας & γλυκό

    Το Πάσχα στην Αθήνα είναι μια εποχή γοητείας και ομορφιάς, καθώς η πόλη ζωντανεύει με την πολύχρωμη κατάνυξη της...

    Χαλάνδρι: Η πιο ενδιαφέρουσα πιάτσα στα βόρεια

    Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot