spot_img
More

    Τα ανατρεπτικά cocktails του L’ Alchimiste Bistrot χαρακτηρίζουν το Αθηναϊκό καλοκαίρι

    Κατά κοινή ομολογία το καλοκαίρι στην Αθήνα δεν είναι ότι ιδανικότερο. Παρόλα αυτά υπάρχουν σημεία στην πόλη, που με την ανεβαστική διάθεση και τα δροσερά cocktails τους, δίνουν μια ανάλαφρη νότα και σε κάνουν ως δια μαγείας urban summer lover.

    Το L’ Alchimiste, φορώντας τα καλοκαιρινά του, έχει ήδη γίνει το επίκεντρο στην Πλατεία Καρύτση κι είναι ακριβώς το στέκι που ψάχνεις για να περάσεις αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές, με πάντα ψαγμένα cocktails αλλά και ιδιαίτερα μικροπιάτα, που τιμούν τον τίτλο του ως γαλλικό bistrot.

    Καθημερινά ο εξωτερικός χώρος είναι γεμάτος από χαρούμενες παρουσίες, ανάλαφρη διάθεση και μια ενέργεια που σε βάζει σε ρυθμό καλοκαιρινής χαλαρότητας ενώ στο εσωτερικό καταλαβαίνεις γιατί επιλέχθηκε το όνομα, L’ Alchimiste. Ατμοσφαιρική μουσική και αισθητική που συνδυάζει αρμονικά το vintage με μια αμυδρή πινελιά steampunk, σε περνάνε αμέσως σε μια κατάσταση σχεδόν μυστικιστική. 

    Η επιβλητική μπάρα, που φτάνει τα 6 μέτρα ύψος παίζει με την προοπτική του βλέμματός σου και τα πάντα σε καθηλώνουν για κάποια λεπτά, καθώς περιεργάζεσαι τις μικρές λεπτομέρειες που αφήνουν όμως, ξεχωριστές εντυπώσεις. Εδώ παρασκευάζονται τα φημισμένα και αγαπημένα cocktails, βασισμένα σε ψαγμένες συνταγές, γεννημένες από μια σχεδόν αλχημιστική τροποποίηση γεύσεων, πολλούς πειραματισμούς και χρήση εξειδικευμένων τεχνικών. 

    Bafito με λευκό ρούμι, χειροποίητο σιρόπι από πράσινο τσάι, κάνναβη CBD, lime, δυόσμο και bitters, μια γευστική δημιουργία με πολύ contemporary οπτική. Το Bananombie από την άλλη, μπορεί να σου παίρνει τα μυαλά όπως κάθε zombie που σέβεται την σύνθεση του, όμως η επίγευση έχει το γλυκό και εξωτικό άρωμα της μπανάνας που απογειώνει την τελική αίσθηση. Τέλος το Spiced Coolness με Grey Goose αχλάδι, σπιτικό σιρόπι ginger, μήλο και αγγούρι, είναι ιδανική επιλογή για τις ζεστές ημέρες.

    Τα ανατρεπτικά cocktails του L’ Alchimiste, έχουν αυτή τη μαγική ιδιότητα να τραβάνε το ενδιαφέρον τόσο με τους πολύ ιδιαίτερους συνδυασμούς γεύσεων και εντάσεων όσο και με την πολύ πρωτότυπη εμφάνισή τους, σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και αν δεν είσαι fan των cocktails, σου δίνουν το έναυσμα για την παρθενική δοκιμή.

    Κι επειδή το αλκοόλ θέλει και το τσιμπολόγημα του, η κουζίνα υπόσχεται δροσερά και νοστιμότατα μικροπιάτα που ενθαρρύνουν το μοίρασμα με την παρέα. Cheesecake Ντάκος, με βάση από παξιμάδι, mix ανθότυρο και φέτα, spicy μαρμελάδα ντομάτας και ντοματίνια, αλλά και open sandwich με σαλάτα Niçoise (τονοσαλάτα με αγγούρι και αυγά ορτυκιού) φέρνουν στο πιάτο σου όλες τις γεύσεις της Μεσογείου, τόσο από τον Νότο της Γαλλίας, όσο και τον Νότο της Ελλάδας. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και τις μοναδικές Pit Pies με pesto βασιλικού, mozzarella και ντοματίνια, ή με κρέμα τυριού, πανσετάκι, καραμελωμένα κρεμμύδια και κονιάκ!

    Το καλοκαίρι οι δρόμοι οδηγούν στην παραλία, υπάρχει όμως κι ένας δρόμος που οδηγεί στο πιο cool σημείο της πόλης, εκεί που οι πιο ονειρικές γεύσεις συναντούν το καλοκαιρινό vibe! Γιατί καλοκαίρι στο L’ Alchimiste, σημαίνει ανεβασμένη διάθεση, φίλοι και ποτάκια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας!

    L’ Alchimiste Bistrot
    Χρήστου Λαδά 1, Πλατεία Καρύτση, Αθήνα, τηλ. 2168090389
    www.alchimistebistrot.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Κολωνάκι: Η all-time αγαπημένη, trendsetter συνοικία της Αθήνας & οι hot διευθύνσεις της

    Το Κολωνάκι ήταν και παραμένει κλασικό. Πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, σήμερα είναι μία από τις γειτονιές της...

    The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας (2020 edition)

    Είναι γεγονός: Οι καλύτερες καλοκαιρινές νύχτες (και μέρες) είναι αυτές που περνιούνται με ένα παγωτό στο χέρι. Από τα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot