spot_img
More

    Pasqua Rosee: All day νοστιμιές και specialty καφές στο Χαϊδάρι

    Ο Pasqua Rosee ήταν υπηρέτης ενός Βρετανού εμπόρου κατά τον 17ο αιώνα στο Λονδίνο. Ο Rosee άνοιξε το πρώτο coffee shop του Ηνωμένου Βασιλείου στην αυλή του St Michael και κάπου ανάμεσα στους λιθόστρωτους δρόμους, μέχρι σήμερα σώζεται μια επιγραφή που διαβάζει «Εδώ βρισκόταν το πρώτο coffeeshop του Λονδίνου με επικεφαλής τον Pasqua Rosee, 1652».

    Αυτή την βαριά «κληρονομιά» και το εμβληματικό του όνομα αναβιώνει στο σήμερα και στο τώρα το ομώνυμο κατάστημα στις παρυφές της Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι, σερβίροντας καθημερινά κούπες specialty απόλαυσης με καφέδες από κάθε εξωτικό προορισμό, brunch περιωπής (με gluten free επιλογές) αλλά και ανυπέρβλητα cocktails. 

    Ο μαξιμαλιστικός του χώρος με το υπέροχο, κατάφυτο αίθριο, θυμίζει βορειοευρωπαϊκής αισθητικής καφέ κι εντός του θα βρεις μια πολύ όμορφη μπάρα με μπρούντζινες λεπτομέρειες και μια ιδιαίτερη ζεστασιά.

    Φωτεινό και ανοιχτόκαρδο, το Pasqua Rosee είναι place to be από το πρωί, δίνοντας προσοχή και στην τελευταία λεπτομέρεια – με specialty καφέ που σερβίρεται από τις 9:30 – ενώ η κουζίνα κι η κάβα του φιλοξενούν κι αξιοποιούν προϊόντα σε συνεργασία με μικροπαραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

    To signature blend τους περιλαμβάνει δύο ποικιλίες από την Βραζιλία, ενώ κάθε μήνα φιλοξενούνται ένας με δύο single origins που εναλλάσσονται για να σε να κρατούν σε γευσιγνωστική διάθεση, αλλά και ιδιαίτερα cold brew και cold drip. 

    Επιστρέφοντας στο brunch – το οποίο εδώ είναι μια καθημερινή ιεροτελεστία – ο χαρισματικός chef Κώστας Παναγιωτάκος ακολουθεί μια μαμαδίστικη ως προς την ποιότητα και τη γεύση προσέγγιση, με french toasts του ονείρου, avocado toasts, αλμυρά pancakes και πληθωρικά, γλυκά croissants που θα σε ξετρελάνουν.

    Από το dinner menu – λίγο αργότερα – δε λείπουν τα ζυμαρικά, οι τραγανές πίτσες και τα πλατώ, με μοναδικές επιλογές σε αλλαντικά και τυριά, τα οποία σετάρονται ιδανικά σαν siders με το ποτό ή το cocktail σου.

    Μιλώντας για cocktail, η δυναμική των shaker του είναι εξίσου στιβαρή: Από το The Greener the Better, μέχρι το Stay Salty που αποτελεί μια παραλλαγή της αγαπημένης Paloma, τα signatures όσο και τα classics είναι σαγηνευτικά στην εμφάνιση και αναζωογονητικά στη γεύση.

    Από τα ράφια του δε λείπουν τα premium ποτά, ενώ οι λάτρεις του κρασιού θα βρουν ενδιαφέρουσες ετικέτες από τον εγχώριο αμπελώνα. Κάθε μήνα, κάνει ένα μεγάλο event, οπότε συντονίσου στα social media του για να είσαι up to date με ό,τι καλό συμβαίνει. 

    Pasqua Rosee
    Καραϊσκάκη 31, Χαϊδάρι, τηλ. 2114181310
    www.pasquarosee.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    V for Vaping: Τα καλύτερα vape shops στην Αθήνα

    Τον Αύγουστο του 2015, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England) δημοσίευσε μια εκτενή αναφορά για τα...

    Οι πιο hot διευθύνσεις για ένα αξέχαστο καλοκαίρι (και φθινόπωρο) στην Αθήνα

    H μεγαλύτερη θερινή απόλαυση στην πόλη, είναι η ίδια η πόλη, που ευνοεί και ενθαρρύνει κάθε είδους εξορμήσεις, περιπάτους...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot