spot_img
More

    White Turtle: Ένα όμορφο spot για να απολαύσεις τον specialty καφέ σου, στο Πολυτεχνείο

    Η λευκή χελώνα είναι ένα ταξιδιάρικο ζώο, διέπεται όμως από ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, κι αυτό είναι ότι ανεξαρτήτως συνθηκών, πάντα γυρνάει στον τόπο που γεννήθηκε και συνεχίζει τη ζωή της εκεί. Κάπως έτσι έπραξε κι ο Στέλιος του ομώνυμου μαγαζιού στη Στουρνάρη: μετά από μια πολύχρονη πορεία σαν barista κι αφού διδάχτηκε κάθε μυστικό του καφέ, ταξίδεψε, συνέλεξε εικόνες, γεύσεις, ιδέες κι εμπειρία και γύρισε κι αυτός στον τόπο του, την Αθήνα, για να προτείνει πλέον τη δική του εκδοχή στο τι είναι ένα coffee shop το 2022. 

    Έτσι, πριν λίγους μόλις μήνες πρωτοάνοιξε την πόρτα του το White Turtle στα Εξάρχεια. Γωνιακό, φωτεινό, με την υπέροχη λιτότητα του Σκανδιναβικού design, το White Turtle μοιράζει τη δράση του ανάμεσα σε 2 ορόφους, το ισόγειο με τη μαρμάρινη μπάρα, τα σύνεργα του καφέ, τις εσπρεσιέρες σε πλήρη δράση κι ένα παταράκι όπου μπορείς να καθίσεις ανενόχλητος/η και να απολαύσεις τον καφέ και το σνακ σου.

    Οι τιρκουάζ λεπτομέρειες, το σκούρο ξύλο, οι όμορφοι φωτισμοί σε βάζουν απευθείας σε mood χαλάρωσης από τους ρυθμούς του κέντρου, ενώ η γκάμα του καταλόγου του έχει κάτι για τον καθένα ξεχωριστά, από το πρωί έως το απόγευμα, είτε αυτό είναι ένα vegan wrap είτε ένα cocktail. 

    Και μπορεί οι fashion πινελιές να ιντριγκάρουν το μάτι, αυτό που πραγματικά έρχεται σε πρώτο πλάνο στο White Turtle είναι – τι άλλο – ο καφές, ο οποίος μάλιστα σερβίρεται σε χειροποίητες κούπες με το λογότυπο του μαγαζιού. Σε συνεργασία με την Cafeistas, εδώ μπορεί κάποιος να γευτεί το house blend, ένα χαρμάνι ισορροπημένο για όλα τα γούστα αλλά κι από έναν μονοποικιλιακό καφέ που εναλλάσσεται κάθε 2 εβδομάδες.

    Οι φάρμες που επιλέγονται από τον γνωστό προμηθευτή παράγουν υψηλής ποιότητας κόκκους βιολογικής καλλιέργειας, ενώ λαμβάνονται υπόψιν και οι συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι άνθρωποί τους, η συμμετοχή γυναικών, ο σεβασμός στο περιβάλλον, κτλ. 

    Από εκεί και πέρα, το White Turtle σε προσκαλεί να δοκιμάσεις ανάμεσα από μια πληθώρα γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων, όπως μπαγκέτες και wraps, αναζωογονητικές σαλάτες, cookies, cakes, μπάρες δημητριακών και αφράτα κρουασάν, ενώ δε λείπουν οι ψαγμένες μπύρες από μικροζυθοποιίες, οι φυσικοί χυμοί, οι σοκολάτες και τα τσάγια.

    Καθίσαμε έξω στο πλακόστρωτο, ένα στενό από το Μετσόβειο κι απολαύσαμε ένα πεντανόστιμο wrap με πατατοσαλάτα και κολοκυθοκεφτέδες, ενώ ήπιαμε ένα V60 guest υπέροχα εκχειλισμένο με ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά. 

    Στα ράφια του οι home brewers θα βρουν συσκευασμένους καφέδες από κάθε γωνιά του ισημερινού, από το Moja Blend Αφρικής μέχρι Αιθιοπία, Μεξικό και άλλα. Κάθετι μπορείς να το παραγγείλεις και στον χώρο σου τηλεφωνικά ή μέσω των γνωστών delivery apps. 

    White Turtle
    Στουρνάρη 43, Αθήνα, τηλ. 2103300030
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι 15 λόγοι που η δυτική πλευρά της Αθήνας θα κρατάει πάντα τα σκήπτρα της τέλειας εξόδου!

    Το Περιστέρι, το Αιγάλεω, η Πετρούπολη, το Χαϊδάρι έχουν τον δικό τους κώδικα στη διασκέδαση. Εδώ ο κόσμος δεν...

    The Burger Guide 2021: Που θα φας τα καλύτερα burgers στην Αθήνα

    Η ιστορία του χάμπουργκερ είναι γεμάτη μυθολογία. Πολλοί λαοί ισχυρίστηκαν ότι ήταν οι πρώτοι που τοποθέτησαν ένα μοσχαρίσιο μπιφτέκι...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot