spot_img
More

    Μπαλκόνι στις Κυκλάδες: Αξέχαστες γεύσεις με την πιο μαγευτική θέα στον Αργοσαρωνικό!

    Πέραν από το γνώριμο, αστικό της πρόσωπο, η Αθήνα διατηρεί ακόμα σημεία που αποτελούν μια διαφυγή από τα συνηθισμένα και σε ταξιδεύουν πραγματικά με όλες σου τις αισθήσεις σε μέρη συνυφασμένα με την ανεμελιά, τη χαλαρότητα και τον ρομαντισμό.

    Ψηλά στον Βύρωνα, στην περιοχή του Καρέα, το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, προσφέρεται για γαστριμαργικές αποδράσεις με την υπέροχη, πανοραμική θέα της Αθήνας, που απλώνεται ως τον Αργοσαρωνικό κι ένα ολόγιομο ηλιοβασίλεμα που σε σαγηνεύει, ιδανικός συνοδοιπόρος στις γευστικές απολαύσεις.

    Ρομαντική ατμόσφαιρα και υπέροχη θέα συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για να φιλοξενήσει ανεπανάληπτες στιγμές που χαράσσονται με χρυσά γράμματα στο μνημονικό, ενώ η σάλα, σκαρφαλωμένη στο rooftop του πέτρινου κτίσματος, έχει διακριτικές αναφορές στην αρχιτεκτονική των Κυκλάδων, εκπέμπει ακριβώς το θερμό κλίμα που πάντα σε κάνει να νιώθεις καλοδεχούμενος.

    Το μενού είναι σαφώς εμπνευσμένο από την ελληνική παράδοση, δοσμένο μέσα από τη σύγχρονη οπτική των σεφ και με το κυκλαδίτικο στοιχείο να κυριαρχεί, ενώ η Σχοινούσα τόπος καταγωγής των ιδιοκτητών, έχει την τιμητική της. Ολόφρεσκες, ποιοτικές πρώτες ύλες από κάθε πιθανό μέρος της Ελλάδας και κυρίως από το Αιγαίο, μετουσιώνονται σε ενδιαφέροντα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο σύγχρονο και το οικείο, με ιδιαίτερη, δημιουργική διάθεση.

    Ο κατάλογος, σου κεντρίζει το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος του, με δημιουργίες που θέλεις να εντάξεις στις γευστικές σου εμπειρίες. Κρύες κοπές σε ψάρια ή όστρακα, όπως το δροσερό σεβίτσε από ψάρι ημέρας σε χυμούς εσπεριδοειδών και φρέσκα μυρωδικά, αλλά και ζεστά ορεκτικά όπως το χταπόδι σχάρας με βιολογική φάβα Σχοινούσας, αποτελούν ιδανική εισαγωγή για το πιο νόστιμο ταξίδι που έχεις κάνει ποτέ. Περνώντας στο κυρίως θέμα, το κριθαρότο με ψίχα από ελληνικό καβούρι και το φρέσκο αχνιστό ψάρι με baby πατάτες, ντοματίνια, φρέσκα μυρωδικά και φυμέ ψαριού, είναι κάποιες από τις πολύ ιδιαίτερες επιλογές που φέρνουν στο πιάτο σου όλο το άρωμα και τη σαγήνη του Αιγαίου!

    Αν λατρεύεις το ψητό ψάρι, το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, προσφέρει καθημερινά ολόφρεσκες επιλογές που μοσχοβολούν ιώδιο, κατευθείαν από τα δίχτυα του ψαρά, ενώ αν η όρεξη σου τραβάει παρόλα αυτά κρέας δεν θα απογοητευτείς, αφού υπάρχουν ενδιαφέρουσες επιλογές και σε αυτό το κομμάτι.

    Μια ιδιαίτερη λίστα κρασιών, διαλεγμένα με προσοχή για ιδανικά pairings, αποστάγματα αλλά και cocktails που με μαεστρία ετοιμάζει η μπάρα, θα σου κρατήσουν συντροφιά, όσο απολαμβάνεις τη θέα στο τραπέζι σου αλλά και τη θέα πέρα από τη μεγάλη τζαμαρία. 

    Το φαγητό πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μια μικρή ιεροτελεστία, που αφήνει την πιο ενδιαφέρουσα και αξιομνημόνευτη επίγευση. Το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες ανοίγει τους ορίζοντες της τέρψης προς όλες τις αισθήσεις κι είναι ένας all time προορισμός που απλόχερα προσφέρει την απόλαυση σε όλα τα επίπεδα!

    Μπαλκόνι στις Κυκλάδες 
    Παύλου Μελά 13, Βύρωνας, τηλ. 2107640240 
    balconycyclades.com 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The Burger Guide 2021: Που θα φας τα καλύτερα burgers στην Αθήνα

    Η ιστορία του χάμπουργκερ είναι γεμάτη μυθολογία. Πολλοί λαοί ισχυρίστηκαν ότι ήταν οι πρώτοι που τοποθέτησαν ένα μοσχαρίσιο μπιφτέκι...

    Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα

    Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά και η ομορφιά που εκπέμπει από άκρη σε άκρη, είναι τα στοιχεία που...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot