spot_img
More

    Blend Street House: Ένα στέκι για κάθε στιγμή της ημέρας

    Στο Χαϊδάρι, όλα τα ωραία συμβαίνουν στην Στρατάρχου Καραϊσκάκη. Ανάμεσα στις πολλές επιλογές για έξοδο και ψυχαγωγία, αποσυμπίεση και απόλαυση, το Blend από το 2017 σερβίρει ποιοτικό καφέ, μικροζυθοποιϊα και cocktails, σε street, casual περιτύλιγμα. Η περιοχή φαίνεται να το χρειαζόταν καιρό. Ένα spot που μπορείς να πάρεις κάτι για το δρόμο, να αράξεις μόνος σου ή με παρέα, χαλαρό, φιλόξενο, ανεπιτήδευτο. 

    Το Blend Street House είναι δημιούργημα του Γιάννη Καρανικόλα, ο οποίος εδώ εξαργυρώνει μια πολύχρονη εμπειρία στην καφεστίαση με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Στην La Marzocco εσπρεσιέρα του ρέουν specialty καφέδες της Samba, από το house blend που είναι ισορροπημένο και υπέροχο – τόσο στην κρύα όσο και τη ζεστή εκδοχή του – μέχρι 3-4 single origins που εναλλάσσονται για να κρατάνε το ενδιαφέρον των επισκεπτών του ενεργό και με διάθεση για εξερεύνηση.

    Ασφαλώς από το παλμαρέ του δε λείπουν πιο εξειδικευμένες τεχνικές brewing όπως V60, aeropress και cold brew. Το μαγαζί έχει μια αίσθηση «χειροποίητου». Από τον μαυροπίνακα πίσω από τη μπάρα με τα sui generis σχέδια, μέχρι τις ξύλινες επιφάνειες και τις σιδηροκατασκευές, σου βγάζει μια οικειότητα και μια παρεϊστικη θαπλωρή που είναι άχαστη. Φωτεινό και cozy, είναι σίγουρα place to be για τον πρωινό καφέ, το διάλειμμα ή τη βόλτα.

    Στις βιτρίνες του θα βρεις σάντουιτς με αφράτα brioche ψωμάκια ή ψωμί ολικής, αλλά και γλυκές προτάσεις από μπάρες δημητριακών μέχρι ολόφρεσκα cakes, κι από φρουτοσαλάτες – ως μια πιο healthy εναλλακτική – μέχρι γλυκό ημέρας. Όμως εδώ θα έρθεις και για την μπύρα σου μετά τη δουλειά. Στο ψυγείο του φιγουράρουν ζύθοι της Sourmena, Brewtiful, Mustaki Nomad Brewing του αγαπημένου μας Παναγιώτη Κρίκη, Alea Brewing κι άλλους μικρούς θησαυρούς για τους λάτρεις, στο σύνολο πάνω από 30 διαφορετικές ετικέτες.

    Ναι, το Blend Street House δεν απογοητεύει ούτε στα cocktails, από μια λίστα signatures με άγγιγμα γυναικείο δια χειρός της Αναστασίας Τριανταφυλλίδη, που φιλοξενεί 8 ολοκληρωμένες και άκρως γευστικές προτάσεις. Το Peligroso είναι εναλλακτικό με το καρότο του που μιξάρεται με την τεκίλα, τη sriracha και το mezcal, ελαφρώς πικάντικο και ιδιαίτερο, ενώ εξίσου must try είναι το Bukowski, μια πιο γλυκιά εναλλακτική με vodka, raspberry και ρόδι. 

    Κάθε μέρα στο Blend θα ακούσεις ωραία μουσική, αλλά από Πέμπτη μέχρι Κυριακή, τα decks του αναλαμβάνουν guests dj’s για ωραίες, χαλαρές εξόδους από αυτές που θυμάσαι μετά για καιρό. Όλα τα καλούδια του μπορείς να τα παραγγείλεις και μέσω των γνωστών delivery apps. Σύντομα θα σερβίρει και ψαγμένο street food οπότε stay tuned για τις εξελίξεις!

    Blend Street House
    Στρατάρχου Καραϊσκάκη 46, Χαϊδάρι, τηλ. 2111847325
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot διευθύνσεις για Χριστούγεννα στην Αθήνα

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    Το Κουκάκι είναι state of mind*

    Πάμε στου Κουκάκη;», έλεγαν οι παλιοί για την όμορφη συνοικία που ξαπλώνει στα πόδια της Ακρόπολης (και το έγραφαν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot