spot_img
More

    Burger’s Hood: Το burger όπως δεν το έχεις ξαναφάει

    Περισσότερο, ίσως κι από οποιοδήποτε άλλο street food, το burger είναι η πιο umami γεύση. Καμιά άλλη αμαρτωλή ηδονή δεν συγκεντρώνει τόσες δυνατές συγκινήσεις σε μια μπουκιά: το μπιφτέκι, οι σως, το τυρί, τα λαχανικά, οι πατάτες, το ψωμάκι, όλα όσα αγάπησε η πείνα του ανθρώπου σε μια λέξη, υφές τραγανές, υφές που αντιστέκονται, που λιώνουν, που ξετρελαίνουν.

    Το Burger’s Hood στο Περιστέρι την τέχνη του burger την έχει κατακτήσει. Και την τιμά. Μας πρωτοσυστήθηκε τον Μάϊο του 2019 και είναι παιδί του chef Στέργιου Πατσάκα που – έχοντας θητεύσει σε σημαντικά πόστα σε μερικά από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια – αποφάσισε να ακονίσει την τεχνογνωσία και το χάρισμά του στην απόλυτη απόλαυση του κρέατος. 

    Η… «γειτονιά του burger» στην Παπαδιαμάντη τα έχει όλα: Προσεγμένο industrial σκηνικό με όμορφες, κρεμαστές λάμπες, ξύλινα stands και μεγάλους πάγκους, ένα mural της θεάς Δικαιοσύνης που αυτή τη φορά να κρατάει δύo burger στη ζυγαριά της, αλλά και ο θρυλικός Samuel Jackson που καταβροχθίζει μια γενναία μπουκιά burger από την iconic σκηνή στο Pulp Fiction. Ένα diner με τα όλα του, όπως θα το συναντούσες σε κάποια Αμερικάνικη πόλη, αλλά με ελληνική επίγευση.

    Τα πάντα στο Burger’s Hood φτιάχνονται από την αρχή, από τις φανταστικές του σάλτσες μέχρι το πανάρισμα στο κοτόπουλο κι από τα τραγανά onion rings μέχρι τα μπιφτέκια. Αυτό εκτός του ότι διασφαλίζει μια σταθερή ποιότητα – όποια μέρα κι αν το επισκεφθείς ή παραγγείλεις από αυτό – δίνει σε κάθε του πρόταση μια signature γεύση που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. 

    Η καλή αρχή γίνεται με Pork Chops, χοιρινά μπριζολάκια δηλαδή με τη Jack Daniels όπως δεν την έχεις ξαναγευτεί, συνοδευόμενα από χειροποίητη, δροσερή coleslaw και πατάτες τηγανητές. Ανυπέρβλητα είναι και τα τραγανά φιλετάκια από στήθος κοτόπουλο που πανάρονται με σουσάμι και συνοδεύονται από mix μαρουλιών με μουστάρδα και μέλι. Οι σαλάτες του είναι ποίηση. Για παράδειγμα η Waldorf έχει μήλο, καρύδι, κοτόπουλο, gorgonzola, σέλερι, καρδιές μαρουλιού και σταφίδες, ενώ δε λείπει η σαλάτα ζυμαρικών για τους λάτρεις της pasta, φτιαγμένη με φαρφάλες, κοτόπουλο, φρέσκα μυρωδικά και tartar sauce.

    Την απόλαυση συμπληρώνουν τα burgers-πρωταγωνιστές, μέσα από μια σειρά large μερίδων, αφάνταστα value for money. Ξεχωρίζει το Hoody με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι 400γρ, cheddar, bacon, iceberg, ντομάτα, μουστάρδα και ketchup, το Juicy με δύο μοσχαρίσια μπιφτέκια (200+200γρ), λόλα, ντομάτα, παρμεζάνα και τριπλή sauce από bbq, honey mustard και tartare, αλλά και το Stuffed Crispy από τραγανό φιλέτο στήθος κοτόπουλου πανέ γεμιστό με τυρί και bacon, ντομάτα, λόλα και mustard sauce. Αξίζει να αναφερθεί ότι το μενού ανανεώνεται συχνά-πυκνά για να ανακαλύπτεις συνεχώς νέες προτάσεις.

    Για να μην περιφέρεσαι σαν την άδικη κατάρες από μπεργκεράδικο σε μπεργκεράδικο, αναζητώντας τη γεύση που θα μείνει στον ουρανίσκο σου, κάνε μια επίσκεψη στο Burger’s Hood. Εκτός του ότι θα αλλαξοπιστήσεις απ’όπου αλλού μπορεί να πήγαινες, θα το κάνεις στέκι γιατί συν τοις άλλοις, εδώ θα βρεις 2 draft και τουλάχιστον 15 μικροζυθοποιίες ελληνικές και διεθνείς, αλλά και τις πιο κολασμένες ποικιλίες κρεατικών για να χαρεί κι η παρέα. 

    Burger’s Hood 
    Παπαδιαμάντη 2, Περιστέρι, τηλ. 2105718988 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Χριστούγεννα στην Αθήνα: Η απόλυτη wish list

    Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της αγάπης, μέρες και νύχτες φωτεινές, ζεστασιά γύρω από τραπέζια πλούσια, γιορτινά. Γέλια, τραγούδια,...

    Που θα φας το καλύτερο ψάρι στην Αθήνα

    Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot