spot_img
More

    Αλχημιστής Beer Bar: Το μανιφέστο με όλη την ουσία της μπύρας

    φωτογραφίες: Αντώνης Πολυκανδριώτης @anthonpoly

    Ο κόσμος της μπίρας αλλάζει, φεύγει πλέον από τα στεγανά και τα απλοϊκά που είχαμε συνηθίσει και μας ανοίγει μια τεράστια νέα σελίδα γραμμένη με τα γήινα χρώματα της βύνης και του λυκίσκου! Νέες ενδιαφέρουσες ζυθοποιίες κάνουν συνεχώς την εμφάνιση τους, taprooms με επιλογές που συναρπάζουν αναλαμβάνουν να μας καθοδηγήσουν σε αυτό τον νέο κόσμο, ενώ ακόμα και οι παραδοσιακές μπιραρίες αλλάζουν πλεύση και δίνουν μεγάλη έμφαση στους καταλόγους τους.

    Μαζί με κάποιους συναδέλφους τους, τα αδέρφια Αλέξανδρος και Νίκος Λούντος, έχουν συμβάλλει ενεργά στην προώθηση της craft μπίρας και κουλτούρας στην Ελλάδα, με το ιστορικό πλέον beer bar Αλχημιστής. Μια πραγματικά εντυπωσιακή μπάρα «οπλισμένη» με 21 taps, 100 διαφορετικές ετικέτες σε κουτάκια και μπουκάλια στα ψυγεία, πιάτα εντυπωσιακά που πλαισιώνουν άριστα κάθε τύπο μπίρας και βέβαια μουσική σε rock και metal ρυθμούς, τα πάντα εδώ είναι στοιχεία μιας καθαρόαιμης μπιραρίας που αποτελεί τον ιδανικότερο προορισμό για να απολαύσεις τις μπίρες ακριβώς όπως πρέπει.

    Πολλά από τα βαρέλια που θα βρεις εδώ προέρχονται από το δίδυμο αδερφάκι του Αλχημιστή, το Beer Punch, που εισάγει και διανέμει αποκλειστικά στην Ελλάδα και μέσω λιανικής από το eshop του Beerpunch, ιδιαίτερες μπίρες από μικροζυθοποιίες όλου του κόσμου, όπως Arpus και Hopalaa από τη Λετονία, Gamma από Δανία, Ca’ del Brado από Ιταλία, αλλά κι επιλογές που έρχονται από τις ΗΠΑ.

    Από τις 21 κάνουλες της μπάρας, οι 5 σερβίρουν τις σταθερές αξίες του Αλχημιστή, ενώ οι υπόλοιπες 16 ανανεώνονται κάθε βδομάδα με guest μπίρες, ώστε να εμπλουτίζεις τη γευστική εμπειρία, εμβαθύνοντας ακόμα πιο πολύ τις γνώσεις σου κι ανοίγοντας τους ορίζοντες σου. Συχνά πυκνά διοργανώνονται βραδιές γευσιγνωσίας κι άλλα events, πάντα με πρωταγωνιστή τον ζύθο. Για παράδειγμα, κάθε Δευτέρα είναι Pizza & Craft Beer Monday, όπου με την πίτσα της επιλογής σου η μπύρα είναι κερασμένη!

    Πέρα από την εκπληκτική craft pizza σε διάφορους συνδυασμούς, η υπέροχη κουζίνα του Αλχημιστή, σερβίρει δελεαστικά burgers με μπιφτέκι μοσχάρι, κοτόπουλο και λαχανικών, διάφορες ποικιλίες από τυριά, λουκάνικα ή κρεατικά, όλα σχεδιασμένα να φέρνουν την παρέα κοντά και γιατί όχι να σου ανοίξουν την όρεξη για λίγη μπυρίτσα ακόμα. Κι όλα αυτά, κάτω από τα βλέμματα όλων των ροκ θρύλων του πενταγράμμου, με μελωδίες που σε κάνουν να νιώθεις ζωντανός! 

    Αν θες να βιώσεις με τον καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο τρόπο, αυτόν τον νέο κόσμο της παγκόσμιας και εγχώριας ζυθοποιίας, ο Αλχημιστής είναι εδώ να σε καθοδηγήσει, μέσα από τη μπάρα του αλλά και με παραγγελίες για όλη την Ελλάδα μέσα από το Beerpunch. Μπορείς να αντλήσεις παράλληλα όσες πληροφορίες θες για κάθε μπύρα που φιλοξενεί, μέσω Facebook και Instagram.

    Αλχημιστής Beer Bar
    25ης Μαρτίου 130, Πετρούπολη, τηλ. 2167004245 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    14 feelgood στέκια που θα σου φτιάξουν την ημέρα

    Η έξοδος στην Αθήνα δεν κρίνεται απαραίτητα πλέον από ένα ωραία στημένο μενού και μόνο. Η νέα εποχή έχει...

    Καλλιθέα: Η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας είναι γεμάτη (κρυμμένους) θησαυρούς

    Η Καλλιθέα αποτελεί ένα από τα πολλά προάστια της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται νότια των Αθηνών. Ως δήμος ανήκει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot