spot_img
More

    Captain’s Bakery: Το ψωμί και το γλυκό που ονειρεύτηκες, στον Άλιμο

    Το Captain’s Bakery μας συστήνεται ως αρτοζαχαροπλαστείο και είναι αυτό ακριβώς που κάθε ονειροπόλος μπορεί να φανταστεί: Μια οικογενειακή επιχείρηση που με συνέπεια τιμάει την παράδοση, στολίζοντας το καθημερινό μας τραπέζι με αληθινό ψωμί που θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. 

    Από το 1928 – όπου και πρωτοάνοιξε στο Παγκράτι – μέχρι σήμερα συνεχίζει με την ίδια συνέπεια και την ίδια αγάπη να μας προσφέρει γευστικές δημιουργίες που αναβλύζουν άρωμα ελληνικής παράδοσης. Fun fact είναι ότι το όνομά του το πήρε από τον καπετάνιο της οικογένειας, που διηγείτο καθημερινά στους επισκέπτες ιστορίες από τη θάλασσα, γεγονός που μοιραία έδωσε το όνομα «φούρνος του καπετάνιου».

    Η τελευταία δεκαετία το βρίσκει στον Άλιμο, σε έναν χώρο 400 τ.μ., όπου εκτός από το κυρίως κατάστημα που πραγματικά αποτελεί σελίδα από τις βίβλους του ντιζάϊν, φιλοξενεί δύο σύγχρονα και πιστοποιημένα εργαστήρια – αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, προσβάσιμα στο κοινό – που μπορεί να παρακολουθήσει όλη την παραγωγική διαδικασία σε απόλυτη διαφάνεια. 

    Η ποιότητα στην πρώτη ύλη, η φρεσκάδα, η φαντασία και το μεράκι σε όλες τις παρασκευές, από τη γκάμα στα ψωμιά του, μέχρι τα εκπλητικά γλυκά του, όπως η δροσερή lemon pie με τραγανό μπισκότο ή το βελούδινο προφιτερόλ με τα ολόφρεσκα – να μόλις βγήκαν από το ταψί – choux, τα αφράτα κρουασάν είναι όλα αδιαπραγμάτευτα. Γι’αυτό κι είναι πρώτο στην προτίμηση του πληθυσμού στον Άλιμο και πέριξ, που ορκίζεται αιώνια πίστη στα προϊόντα του.

    Σήμα κατατεθέν, το ψωμί με προζύμι του Σταυρού, με μια πολύ ενδιαφέρουσα παράδοση στον τρόπο παρασκευής και παντελή απουσία μαγιάς, ενώ υψηλά σε ποιότητά και διατροφική αξία είναι τα ψωμιά αργής ωρίμανσης, 5-6 ημερών. Καθώς οι γεύσεις και οι διατροφικές συνήθειες μεταβάλλονται, η χρήση εναλλακτικών αλεύρων από χαρούπι και Ζέα, αποτελεί την πλέον υγιεινή εναλλακτική πρόταση, εκλεπτυσμένου επιπέδου που κερδίζει τις εντυπώσεις.

    Αν είσαι παιδί του κέντρου και σου αρέσει να τρως εκτός σπιτιού, οι επιλογές νοστιμιάς που σου προσφέρονται είναι αμέτρητες. Μην επαναπαυτείς όμως στις κοντινές σου περιοχές, χωρίς να εξερευνήσεις οτιδήποτε βρίσκεται λίγο πιο μακριά. Μεγάλο σφάλμα. Λίγο παραδίπλα σου υπάρχει ένας νοστιμότατος κόσμος γεμάτος ιστορία!

    Captain’s Bakery 
    Λεωφ. Καλαμακίου 40-42, Άλιμος, τηλ. 2109849300 
    www.captains-bakery.gr |Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι 15 λόγοι που η δυτική πλευρά της Αθήνας θα κρατάει πάντα τα σκήπτρα της τέλειας εξόδου!

    Το Περιστέρι, το Αιγάλεω, η Πετρούπολη, το Χαϊδάρι έχουν τον δικό τους κώδικα στη διασκέδαση. Εδώ ο κόσμος δεν...

    Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα

    Οι κρέπες - οι κομψές κι ευέλικτες λιχουδιές με τις οποίες μας προίκισε η γαλλική κουζίνα - είναι κάτι...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot