spot_img
More

    The Bohemian Athenian: Όλα όσα ονειρεύτηκες για τον χώρο σου, σ’ένα secret spot στο κέντρο της Αθήνας

    Τα τελευταία χρόνια – κι ειδικά μετά τις καραντίνες – έχουμε επαναπροσδιορίσει άρδην τη σχέση μας με τον προσωπικό μας χώρο, είτε αυτός είναι το σπίτι μας είτε το γραφείο. Λέξεις όπως hygge και feng shui αλλά και design σχολές, όπως ο σκανδιναβικός μινιμαλισμός ή το ιαπωνικό japandi, έχουν γίνει όροι μιας καθομιλουμένης με τους οποίους η πόλη ολοένα και περισσότερο εξοικειώνεται. 

    Μαζί με όλα τα παραπάνω, ένα νέο κύμα μαγαζιών που βάζουν κάτω όλες τις δημιουργικότητες έχει αρχίσει να ανθίζει, δείχνοντας μας το δρόμο προς την αυθεντικότητα, την ομορφιά, την πρακτικότητα, τη μοναδικότητα. Το The Bohemian Athenian στην προκειμένη, δεν ακολουθεί ρητά καμία συγκεκριμένη τάση. Μέσα στην τάξη και την αταξία της curated συλλογής του, περνιέται το μήνυμα ότι όλα μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά, χωρίς καμία ενοχή, υπό τον όρο ότι μας φέρνουν χαρά και προσθέτουν αυτό το – μη εξηγήσιμο πάντα με τη λογική – «κάτι» στο περιβάλλον μας. 

    Η αρχή του, το βρήκε οnline το 2021, πλέον όμως έχει και μια πολύπλευρη φυσική παρουσία στον 3ο όροφο του κτιρίου της Ζωοδόχου Πηγής 12 και γιατί λειτουργεί σαν χώρος παραλαβής των αγορών σου, πιο σημαντικά όμως γιατί είναι ένα περιβάλλον γνωριμίας επισκεπτών που βρίσκουν το έδαφος να επικοινωνήσουν μέσα από τις επιλογές τους. 

    Ήδη έχει καλλιεργηθεί γύρω του ένα community από δημιουργικούς ανθρώπους που έχουν γίνει η «φυλή» του. Το The Bohemian Athenian, στην εσκεμμένα «κρυμμένη» του φυσική παρουσία, επί της ουσίας εξομοιώνει ένα αστικό σπίτι και πως αυτό μπορεί να μεταμορφωθεί με την «πινελιά» των προϊόντων του. Ε, σ’αυτό το «σπίτι» απολαύσαμε κι εμείς έναν καφέ με την ιδιοκτήτριά του, Έλενα Μπαλτούνα.

    «Όλο το concept στηρίζεται στο να εκφραζόμαστε όμορφα και ελεύθερα», μου λέει. «Αγαπάμε το slow living, πιστεύουμε στη μοναδικότητα και στην έκφραση του καθενός ξεχωριστά μέσα από τον χώρο του, λατρεύουμεμε το χρώμα, το πάντρεμα ιδεών, είμαστε υπέρμαχοι της βιωσιμότητας». «Για μένα είναι υπέροχο να συνδυάζεις διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα, η αισθητική οφείλει να είναι πάνω απ’όλα αυθεντική. Βλέπω το πάθος της και σκέφτομαι, στους καιρούς που ζούμε – που δοκιμάζουν αντοχές και ανοχές – υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να επιστρέφεις σε ένα σπίτι που σου προξενεί χαρά μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά; Το The Bohemian Athenian σίγουρα έχει «ξεκλειδώσει» αυτό το ερώτημα.

    Κι αυτό, με items που ξεκινάνε από μόλις 2 ευρώ, βλέπω τριγύρω μου χαλιά, χαζεύω τα πιο όμορφα stationery – ημερολόγια, to-do lists, τετράδια – μυρίζω τα canned candles σε συγκλονιστική συσκευασία, φαντασιώνομαι τα one of a kind βάζα του στην τραπεζαρία μου – άραγε με τι λουλούδια να τα συνδύαζα; Μια εμπειρία των 5 αισθήσεων, με τόση ομορφιά συγκεντρωμένη που σε ξεσηκώνει πραγματικά. Μετά είναι τα βιβλία, τα πιάτα, οι κούπες, όσα ονειρεύτηκες ότι θα ψωνίσεις στο επόμενο ταξίδι σου, τα βρίσκεις εδώ, στο κέντρο της Αθήνας. 

    Μπορεί να αφουγκραζόμαστε όλοι διαφορετικά τα πράγματα, είναι μοναδικό όμως να βρίσκουμε «κοινές γέφυρες» όπως το design. 

    The Bohemian Athenian
    Ζωοδόχου Πηγής 12, Εξάρχεια, τηλ. 2103806968
    www.thebohemianathenian.com | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα nail bars που μας ενθουσίασαν το 2020 (+ μια σύντομη ιστορία του manicure)

    Το μανικιούρ είναι κάτι τελείως προσωπικό. Σε αντίθεση με τα μαλλιά ή το makeup, τα νύχια σου είναι κάτι που...

    Κολωνάκι: Η all-time αγαπημένη, trendsetter συνοικία της Αθήνας & οι hot διευθύνσεις της

    Το Κολωνάκι ήταν και παραμένει κλασικό. Πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, σήμερα είναι μία από τις γειτονιές της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot