spot_img
More

    Κυβέλη: Η πιο απολαυστική στάση στην Κυψέλη

    Περπατώντας μέσα στην πυκνοκατοικημένη Κυψέλη, ένα γλυκό πάντρεμα παλιάς αστικής Αθήνας με το σήμερα μοιραία έρχεται στο μυαλό. Ανάμεσα στα μικρά μαγαζάκια και τις πολυκατοικίες, φτάνεις στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, το κομβικό σημείο της Κυψέλης, και κατακλύζεσαι από συναίσθημα.

    Εμπνευσμένη από την ατμόσφαιρα της περιοχής, η Κυβέλη εκπέμπει μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια και μια όμορφη θαλπωρή. Η φινετσάτη διακόσμηση του μαγαζιού, τα χρώματα, οι ξεχωριστές πινελιές και η μοναδικότητα των πιάτων, οδηγούν σε μια αλησμόνητη εμπειρία.

    Το όνομα του μαγαζιού, σε μια τοπογεωγραφία που ανέδειξε τα μεγαλύτερα θέατρα της πόλης, έχει δοθεί σαν φόρος τιμής στην αξέχαστη ηθοποιό Κυβέλη Αδριανού. Ταυτόχρονα, το όνομά της είναι παραπλήσιο με εκείνο της Κυψέλης και κάπως έτσι, σου μένει χαραγμένη στο μυαλό αυτή η όμορφη στάση που μπορείς να κάνεις όταν βρίσκεσαι εκεί.

    Άνοιξε τις πόρτες της τον Μάρτιο του 2016 με βασικό γνώμονα την άρτια εξυπηρέτηση των επισκεπτών και το σερβίρισμα  ποιοτικών φαγητών, με ωραίους μοντερνισμούς που κάνουν την διαφορά. Ο ιδιοκτήτης Γιώργος Αναγνώστου, επιστρέφοντας στην Κυψέλη, θέλησε να δώσει ξανά ζωή στις συνταγές της Σμυρνιάς γιαγιάς του Μπέμπας.

    Με την αρωγή του chef Γιώργου Κόντα, το αποτέλεσμα εκφράζει έναν ζεστό συνδυασμό παράδοσης και σμυρνάιικης φιλοσοφίας. Ένα γευστικό ταξίδι, που αποτυπώνει με νοστιμιά την σύγχρονη ανάγκη μας για αυθεντικότητα και ιστορία στο πιάτο. 

    Η καλή αρχή γίνεται με μια δροσερή σαλάτα όπως η Ποπάι & Σουίπι, με ρόκα, τρυφερό σπανάκι, μαρούλι, κόκκινο λάχανο, ντοματίνια, παντζάρι, φιλέτο κοτόπουλο, παρμεζάνα και βινεγκρέτ χαρουπόμελο. Οι πολυφημισμένοι κολοκυθοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού κι η τηγανιά συκώτι, ό,τι πρέπει για μια εξίσου συναρπαστική συνέχεια.

    Όσον αφορά τα κυρίως, εδώ θα βρεις ακαταμάχητες επιλογές κρεατικών αλλά και θαλασσινών. Στα must try τα σκιουφιχτά με χοιρινά φιλετάκια με τσίκνωση Καρπάθου και μαλακιά φέτα κι ένα εξαιρετικό κοτόπουλο «χαρακίρι» περασμένο σε μεταλλική σούβλα. Για τον πιο γλυκό επίλογο, «κράτα χώρο» για σμυρναίικο χαλβά.

    Η Κυβέλη, είναι ανοιχτή καθημερινά από  12:00 το μεσημέρι και κλείνει στη 1:00 το βράδυ. Πάντα «ζωντανή», θα συναντήσεις ανθρώπους που έρχονται για το μεσημεριανό τους, μέχρι και χαλαρές παρέες το βράδυ που απολαμβάνουν μεζεδάκια, αλλά και κόσμο που γευματίζει πριν ή μετά το θέατρο, στο πιο ωραίο και ζεστό περιβάλλον. Ένα σημείο συνάντησης όλο ζεστασιά, για ένα γαστρονομικό ταξίδι με το οποίο θα θελήσεις περνώντας το κατώφλι της εξόδου, να ξανακλείσεις «ραντεβού» το συντομότερο δυνατό!

    Κυβέλη 
    Επτανήσου 15, Κυψέλη, τηλ. 2108219406 
    kybeli.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Specialty Coffee: 27 σημεία στην πόλη που σερβίρουν την αγαπημένη μας συνήθεια στην πιο τέλεια της εκδοχή

    Την τελευταία δεκαετία μια καινούργια φιλοσοφία αναδύθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει φτάσει για τα καλά μέχρι τη χώρα...

    Summer in Athens: Οι must καλοκαιρινές έξοδοι σε μια πόλη που ξέρει να ζει

    Ενώ κάποιοι πατούν το τελικό enter της πληρωμής των ακτοπλοϊκών τους εισιτηρίων λίγο πριν την εξόρμησή τους σε κάποιο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot