spot_img
More

    Θεωρία του House: Το χάος δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο γοητευτικό!

    Στο όμορφο Αιγάλεω, κάπου απέναντι από την πλατεία Δαβάκη, υπάρχει ένα «σπίτι» πολύ διαφορετικό από τα άλλα. Οι τραγανιστοί ήχοι από τις πρώτες δαγκωνιές και οι λαχταριστές μυρωδιές που απλώνονται γενναιόδωρα σε όλη τη γειτονιά, ταράζουν την ησυχία της και προκαλούν το απόλυτο γευστικό «χάος». 

    Εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια, η Θεωρία του House, έχει κερδίσει επάξια μία θέση στην καρδιά των απανταχού λάτρεων του χειροποίητου και προσεγμένου. Πρόκειται για ένα κράμα γαλλικού μπιστρό και παλιού ελληνικού γλυκοπωλείου, όπου μπορείς να απολαύσεις γλυκιές και αλμυρές δημιουργίες όλες τις ώρες της ημέρας. Όλα τα πιάτα εμπνέουν ζεστασιά, σπιτική φροντίδα και αγάπη, αφού παρασκευάζονται εδώ καθημερινά, με τα πιο αγνά υλικά. 

    Η vintage διακόσμηση, τα κομψά σερβίτσια, το άπλετο φυσικό φως, η απαλή μουσική, δημιουργούν μια εξαιρετικά χαλαρή και οικεία ατμόσφαιρα, ιδανική για όποιον αποφασίσει να κάνει εκεί ένα διάλειμμα, διαβάζοντας το βιβλίο του ή φιλοσοφώντας με φίλους. Αν από την άλλη, προτιμάς να κάτσεις σπίτι, κανένα πρόβλημα, αφού υπάρχει η δυνατότητα για take away. Το Σαββατοκύριακο, από τις 10.00 μέχρι τις 18.00, μετά από μία μεγάλη βόλτα στο Μπαρουτάδικο, η Θεωρία του House σε περιμένει για αξέχαστο brunch, καφέ και διάφορα ροφήματα. 

    Κι αν μέχρι τώρα νομίζεις πως η ηρεμία είναι απολαυστική, το πραγματικό χάος έρχεται να σε διαψεύσει με την «πειραγμένη» Pavlova: ψημένη μαρέγκα με ινδοκάρυδο και σουσάμι, crémeux lactée caramel και τραγανή βάση από φεγιεντίνη και πραλίνα φουντουκιού. Σε αυτό το κοσμικό παραλήρημα, έρχεται να προστεθεί η αρχοντική Red Velvet με κρέμα τυριού κι επικάλυψη λευκής σοκολάτας, το αφράτο choux pistachio με μαρμελάδα raspberry και η signature apple crumbled ή απλώς μηλόπιτα, που όμοιά της δεν έχεις ξαναδοκιμάσει!

    Από αλμυρά, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τον καπνιστό σολομό σε ψωμάκι brioche με κρέμα remoulade, αγγούρι και αυγό και τα τηγανητά αυγά με ψητή γλυκοπατάτα, chorizo, κρέμα παρμεζάνας και φρυγανισμένο brioche. Last but not least, η Tostάρα House με βουτυράτο προζυμένιο ψωμί, χοιρινή ωμοπλάτη, τσένταρ, λιωμένη παρμεζάνα και μαρμελάδα ντομάτα, που κλονίζει συθέμελα όλες τις θεωρίες που είχες μέχρι σήμερα για το απλό tost.  

    Αν βρεθείς στη δυτική αυτή γειτονιά, λοιπόν, να θυμάσαι πως έχεις πάντα ένα δεύτερο σπίτι, ζεστό και χαλαρό, γεμάτο αρώματα, γεύσεις και γαστρονομικές εκπλήξεις. Η αλήθεια είναι ότι η τάξη μας δημιουργεί ηρεμία και ασφάλεια, όμως τελικά, όπως φαίνεται, όλοι μας έχουμε ανάγκη από μικρές στιγμές… χάους! 

    Theoria tou House 
    Ιερά Οδός 195 & Πλατεία Δαβάκη 1, Αιγάλεω, τηλ. 2105312134 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    10 λόγοι για τους οποίους το Παγκράτι είναι ένας απείρως hot προορισμός στην Αθήνα

    Αστική γειτονιά, συνοικία των μποέμ καλλιτεχνών αλλά και των φοιτητών, μια ανάσα από το Ζάππειο και το Καλλιμάρμαρο, δίπλα...

    Η επανάσταση του street food στην Αθήνα: Γεύσεις απ’όλο τον κόσμο που τρώγονται στο χέρι

    Το εστιατόριο σαν θεσμός εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ωστόσο προϋπήρχε πολύ πριν η Μαρία Αντουανέτα και...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot