spot_img
More

    Το ιστορικό εστιατόριο Τέλης, στρώνει τραπέζι στην καρδιά της Φύσης, με γεύσεις που αγγίζουν την καρδιά!

    Οι ρυθμοί της πόλης, όσο και αν τους αγαπάς, μπορεί να γίνουν κατά καιρούς κουραστικοί, δημιουργώντας την ανάγκη για απόδραση και αποσυμπίεση. Τότε είναι που ακούς το κάλεσμα της φύσης και σαν τίμιος αστικός νομάς, ανηφορίζεις προς το όρος Πεντέλη, εκεί που η χαλάρωση είναι μονόδρομος, ανάμεσα στα ψηλά δέντρα, την πυκνή βλάστηση και τις δροσερές πηγές. Η περιπλάνηση στα γύρω αξιοθέατα, όπως το μοναστήρι, ο πύργος της δούκισσας της Πλακεντίας και για τους περιπετειώδεις, η σπηλιά του Νταβέλη, κατά την παράδοση, ολοκληρώνεται στον “Τέλη”.

    Από το 1890, ο “Τέλης” υποδέχεται τους πιστούς φίλους του, από κάθε γωνιά της Αθήνας με παραδοσιακές αυθεντικές συνταγές και απαράμιλλα φιλόξενο πνεύμα. Πολλοί από εμάς έχουν πιθανότατα ήδη αναλλοίωτες αναμνήσεις από την μεγάλη αυλή κάτω από τα πλατάνια με τα γεμάτα κόσμο τραπέζια και τη μοσχοβολιά από τα μαγειρευτά και τα ψητά της ώρας, τον οικείο και ζεστό εσωτερικό χώρο και την φιλόξενη οικογενειακή ατμόσφαιρα.

    Στον “Τέλη” αναμφίβολα θα βρεις μια ξεχωριστή ποικιλία γεύσεων παραδοσιακών, με δυνατές πινελιές εκείνης της τέχνης που ξέρει να αναδεικνύει την ποιότητα της πρώτης ύλης. Φρέσκα λαχανικά, ελληνικά κρέατα και ντόπια τυροκομικά προϊόντα, από κάθε γωνιά της χώρας, κάνουν την εμφάνισή τους στο τραπέζι σου, μέσα από πιάτα που μιλάνε στην καρδιά και ξυπνούν μνήμες.

    Η αρχή γίνεται με φρεσκοκομμένες σαλάτες και χειροποίητα ορεκτικά, όπως φάβα σαντορινιά, γίγαντες από το Πάπιγκο και την Καστοριά ή σπανακοτυρόπιτα με τραγανό, αγνό φύλλο και ανοίγουν μαγικά το δρόμο για το λουκούλλειο γεύμα που έπεται, παρέα με αποστάγματα και εκλεκτές ετικέτες κρασιών. Μια λίστα με μαγειρευτά που τρως κυριολεκτικά με τα μάτια σου, με το στιφάδο, το φρικασέ, τον κόκκορα με τις χυλοπίτες και όλα τα παραδοσιακά αγαπημένα πιάτα να κυριεύουν όλο σου το είναι και να σου διδάσκουν τι θα πει γευστική πληρότητα! Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, οι σούβλες και τα ψητά σχάρας, απλώνουν τη χαρακτηριστική ευωδία τους και σαν σειρήνες σε καλούν να γευτείς αρνίσια παϊδάκια, καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, και μοναδικό γουρουνόπουλο, με λαχτάρα.

    Αν και βρίσκεσαι στην αγκαλιά του βουνού, μπορεί η όρεξή σου να ζητήσει κάτι από τη θάλασσα. Ακόμα και εδώ ο “Τέλης” κάνει το θαύμα του, με χαρακτηριστικό βακαλάο σκορδαλιά, τρυφερό χταπόδι, γαρίδες, γαύρο και σαρδέλα, ολόφρεσκα και πεντανόστιμα. Η μικρή ιεροτελεστία απόλαυσης, οδεύει γλυκά προς τον επίλογο με γαλακτοπούρεκο, καρυδόπιτα ή ραβανί, και κάποιο ρόφημα ή καφέ για την χαλαρή μετάβαση προς την χώνεψη.

    Στο παραμυθένιο σκηνικό του Τέλη, μπορείς να χαρείς τη σκιά και τη δροσιά κάτω από τα υπεραιωνόβια πλατάνια του το καλοκαίρι, ή να απολαύσεις τη γοητεία του χειμώνα στην ολόζεστη σάλα του, Φιλικό ως προς τα εγκαταστάσεις του για μεγάλους και μικρούς, το ίδιο φιλόξενο πνεύμα και η άψογη εξυπηρέτηση, αγκαλιάζουν κάθε σου στιγμή, από παρείστικες εξόδους, μέχρι σημαντικές κοινωνικές εκδηλώσεις. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια πραγματικά ολιστική εμπειρία που χαίρεσαι να βιώνεις με όλο σου το είναι!

    Ο Τέλης 
    Πλατεία Αγίου Τιμόθεου, Πεντέλη, τηλ. 2108040484
    www.otelis.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ίλιον: Οι καλύτερες προτάσεις για την έξοδό σου

    Η σύγχρονη ιστορία της πόλης του Ιλίου ξεκινά με την ίδρυση του οικισμού Ίλιον Τρωάς, το Μάρτιο του 1858,...

    Τα αγαπημένα μας μεζεδοπωλεία για καλό φαγητό και αξέχαστες κατανύξεις

    Υπάρχει μια μαγεία στα μεζεδοπωλεία. Λίγο το ελληνικό μας ταμπεραμέντο, λίγο το καλό φαΐ που μοιράζεται και ενισχύει τις...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot