spot_img
More

    Σχίνος μπιστρό: Ένα λαμπρό κεφάλαιο στην αθηναϊκή γαστρονομία

    Απολαυστικές ασκήσεις γευστικής αρμονίας ανάμεσα στα διαλεκτά κρασιά και τις σπεσιαλιτέ του Κωνσταντίνου Λαλαούνη

    Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη των τελευταίων χρόνων είναι ο εκδημοκρατισμός της γαστρονομίας, που αφουγκράζεται τις ανάγκες του κοινού και κάνει αυτό που θα λέγαμε τις γκουρμέ προτάσεις προσιτές σε όλους, χωρίς καμία εξαίρεση. Ένα τέτοιο εστιατόριο είναι ο Σχίνος. 

    Εδώ η εποχικότητα σμίγει με τις πιο σύγχρονες τεχνικές κι η έμπνευση βρίσκει υπέροχα μονοπάτια συνδυασμών υλικών και υφών, για ένα άρτιο και αψεγάδιαστο γευστικό αποτύπωμα. Κι όλα αυτά τα απίστευτα, σε απίστευτα value for money τιμές, αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα, την παρουσίαση, τον μικροπαραγωγό, την εξυπηρέτηση και το υπέροχο περιβάλλον. 

    Οι δρόμοι για την απόλαυση ανοίγονται μπαίνοντας σ’ένα κατάφυτο αίθριο – στην ησυχία και την αγκαλιά ενός off broadway πεζοδρόμου – ο ήλιος χαϊδεύει στωικά το πρόσωπό σου όσο προχωράς στα «ενδότερα». Στη σάλα με τη ζεστασιά του ξύλου και το μίνιμαλ – αλλά καθόλου στείρο – design, σαν καλεσμένος σε νησιώτικο αρχοντικό, σαν μουσαφίρης σε ομήγυρη φίλων. Ατμοσφαιρικός, ανοιχτόκαρδος, με ωραίους φωτισμούς, ο Σχίνος εκπέμπει ζεν κοσμικότητα. 

    Η κουζίνα του μιλάει τη γλώσσα της δημιουργικότητας, της απλότητας των φρέσκων υλικών που δεν «καμουφλάρονται» αλλά αναδεικνύονται: Το διαπιστώνεις με το καλησπέρα, στον βελούδινο ταραμά με λεμόνι, κονφί με λάδι άνηθου και πούδρα τομάτας, πεντανόστιμος με λίγο ψωμάκι για υποδοχή, λίγο πριν καταφθάσει το ψητό χταποδάκι, το κριθαρότο γαρίδας με ψητά τοματίνια, πέστο βασιλικού και λάδι καπνιστής γαρίδας ή το εκμαυλιστικό λαυράκι φιλέτο, με κρέμα παντζαριού, τζελ λεμόνι και λάδι φουντουκιού, που τρώγοντάς το εύχεσαι να μη τελειώσει ποτέ. 

    Από το μενού δε λείπουν τα κρεατικά, όπως οι παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα ή το μοσχαρίσιο συκώτι σαβόρο, που συνοδεύεται από σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλα παντζαριού, σταφίδες και δενδρολίβανο και είναι άκρως φωτογενές και ευπαρουσίαστο όσο γευστικό.

    Η καλή γαστρονομία πάει χέρι-χέρι με το απόσταγμα, το aperitivo και τον οίνο – οι άνθρωποί του το ξέρουν καλά – έτσι θα βρεις 25 επιλεγμένες ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα, τσίπουρο κι ουζάκι, αλλά και το απογευματινό σου refreshment, όπως το δροσιστικό Aperol Spritz με μαστίχα ή ένα κατακόκκινο Negroni. «Κράτα χώρο» για ένα από τα γλυκά του pastry chef Αργύρη Πότσιου, όπως η κολασμένη black forest και θα μας θυμηθείς. 

    Σχίνος μπιστρό
    Μεγ. Αλεξάνδρου 88, Περιστέρι, τηλ. 2105742768
    Facebook | Instagram | Online Reservations

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Χαλάνδρι: Η πιο ενδιαφέρουσα πιάτσα στα βόρεια

    Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

    Νέα Φιλαδέλφεια: Ο απόλυτος αθηναϊκός προορισμός για έξοδο

    Είναι μια γειτονιά διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη. Χτισμένη τη δεκαετία του 20’ από την Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων, στα 100...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot