spot_img
More

    Φridda Γκρίκ Μπιστρό: Φινέτσα, ελληνικές γεύσεις & ωραία vibes στην Κρίσσης στην Κυψέλη

    Παλιά οι δρόμοι μας πήγαιναν στις πιάτσες, σήμερα ψάχνουμε το στέκι της γειτονιάς, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι σε απόσταση ποδαλιάς από το σπίτι μας. Το Φridda Γκρίκ Μπιστρό που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2021, είναι ακριβώς αυτό: ένα μαγαζί off broadway, μακριά από τη βαβούρα της Κάτω Κυψέλης, κοτσονάτο και μοναδικό σαν την πρωταγωνίστρια από την οποία εμπνέεται το όνομά του. 

    Ο όρος «Greek» δεν είναι τυχαίος και κρύβει την ουσία του στην ελληνικότητα, το τοπικό προϊόν, τον μικροπαραγωγό που αποτυπώνεται τόσο στα πιάτα όσο και τα cocktails του. Η καλή αρχή γίνεται κάθε πρωί, με specialty καφέ που καβουρδίζεται και παράγεται ειδικά για το Φridda, πολύ νόστιμες επιλογές σε brunch, αλλά και πολύ ωραία «κυρίως».

    Το περιβάλλον του ανακουφιστικά μπιστροειδές, έχει από μόνο του ωραίο ζεν παλμό μέσα στα λίγα τετραγωνικά του, στους τοίχους φινετσάτα κάδρα, μάρμαρο και μέταλλο, σε πλήρη όσμωση με την εντυπωσιακή του μπάρα, που φιλοξενεί το αλφαβητάρι των premium ετικετών μαζί με ωραίες επιλογές σε κρασιά, ελληνικού πάντα αμπελώνα. 

    Από τα πιάτα που «τρέχουν» αυτή την περίοδο – αφού συχνά-πυκνά εναλλάσσονται βάσει εποχικότητας και έμπνευσης – θα βρεις ένα συναρπαστικο, κι υπέροχα χυλωμένο ριζότο με άγρια μανιτάρια και βολάκι Άνδρου, αλλά και μια δροσερή κι αναζωογονητική πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι, φουντούκια, κατσικίσιο τυρί, χειροποίητα κρουτόν και dressing φράουλας.

    Τα απογεύματα το mood αλλάζει, χαλαρώνει και «διψάει» για απεριτίβο και αποσυμπίεση από τη δουλειά. Ο ήλιος χρυσοκόκκινος περνάει από τις γυάλινες επιφάνειες, έξω τραπεζάκια και πράσινο, κι εσύ απολαμβάνεις ένα Negroni a la Greca, με Votanikon gin, Campari, Vermouth Rosso και Otto’s Athens Vermouth ή ένα υπέροχα αλμυρό Salty Skin, με μαστίχα Skinos, λευκό ξηρό κρασί, χυμό λεμονιού, αλάτι και σόδα από έναν από τους πιο καλοστημένους και συμπεριληπτικούς για όλα τα γούστα καταλόγους signature. 

    Με ωραίες προτάσεις για κάθε ώρα της ημέρας, που θα σου αφυπνίσουν το εθνικό ταμπεραμέντο και θα σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις ότι ζούμε σε μια χώρα με την πιο απολαυστική τοπική παραγωγή, το Φridda δεν είναι άλλο ένα μαγαζί όπως το έχεις στο συνειδητό και το ασυνείδητό σου, αλλά μια ωραία φωλιά, σαν σπίτι μακριά από το σπίτι σου που ακολουθεί το δικό της sui generis σενάριο και στην οποία ξέρεις ότι θα σε περιποιηθούν σαν φίλο.

    Φridda Γκρίκ Μπιστρό
    Κρίσσης 50, Κυψέλη, τηλ. 2108614562
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η Αθήνα σε τροχιά καλοκαιριού. Οι πιο cool προορισμοί του κέντρου

    Μια πόλη, χιλιάδες διαφορετικές επιλογές. Όσο παράξενος και να’σαι με την έξοδο των ονείρων σου, το βέβαιο είναι πως...

    Sandos Vs Bao Buns : Δύο λαχταριστές τάσεις που ήρθαν για να μείνουν (και που θα τα βρεις)

    Έρεβος και αρώματα Άπω Ανατολής, καντούνια με υπαίθριες καντίνες, το ρεπερτόριο της ασιατικής κουζίνας είναι ποικίλο, πεντανόστιμο, μυστηριώδες και...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot