spot_img
More

    It’s a Βίλατζ: Ένα «χωριό», αλλιώτικο από τα άλλα στην καρδιά της Κυψέλης

    What happens in Κυψέλη, stays in Κυψέλη… Καλά όχι πάντα, αφού από στόμα σε στόμα τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα στην πόλη: Το μαγαζί που πριν μερικά χρόνια έγινε instant hit και επανατοποθέτησε στον χάρτη της αθηναϊκής διασκέδασης την Πλατεία του Αη Γιώργη, συνεχίζει την feelgood πορεία του, με τη φήμη του να προηγείται πλέον του ονόματός του.

    Αν ρωτήσεις όσους το έχουν σαν καθημερινή τους «στάση», θα σου πουν πως όμοιό του δεν θα βρεις πουθενά. Οι επισκέπτες γνωρίζονται μεταξύ τους σαν να ήταν από πάντα φίλοι, οι παρέες γίνονται μία, αποδεικνύοντας πως το κλισέ πως η πόλη είναι τελικά ένα μεγάλο χωριό, είναι αλήθεια. Και ποτέ κανείς δεν θα σε ρωτήσει «Τίνος είσαι εσύ;», αλλά πιθανότερα «Πάλι εδώ, ε;», με το χαμόγελο της σιγουριάς ότι βρήκες κι εσύ το στέκι σου. 

    Ένα σημαντικό σκέλος της εξίσωσης της επιτυχίας του – πέραν του περιβάλλοντός του, που απλώνει τα τραπεζάκια στην πλατεία και ξορκίζει κάθε σκοτούρα από την καθημερινότητα – είναι ο κατάλογός του: Ο executive chef Αντώνης Κλείτων Μαλίκι διακονεί στην comfort γαστρονομία με όμορφη παρουσίαση και ποιοτικές πρώτες ύλες, και άρτιες προτάσεις για κάθε ζώνη, από brunch και snacks, μέχρι γλυκά και bar food για να συνοδεύσεις με το ποτό σου το απογευματόβραδο, όλα απείρως value for money.

    Ο καφές, σημαντικό «κεφάλαιο» σε κάθε μαγαζί που σέβεται τον εαυτό του εδώ είναι αρτιότατος: Πρόκειται για ένα εξαιρετικό blend Arabica ειδικά επιλεγμένο και φτιαγμένο για το It’s a Βίλατζ με την υπογραφή της Qualita Unica. Ένα χαρμάνι με έντονη αίσθηση καραμέλας βουτύρου και ξηρών καρπών. Γευστικά διακρίνεται από ήπια οξύτητα βερίκοκου που σε συνδυασμό με τους ξηρούς καρπούς και τα κόκκινα φρούτα αναδεικνύουν έντονα στη γεύση το apricot almond cherry. Φανταστικό και το cold brew τους.

    Μετά είναι η συνεχής ανανέωση: Για παράδειγμα, οι δύο ολοκαίνουργιες προσθήκες των sando πρέπει να μπουν αυτομάτως στη λίστα με τα must try σου. Ένα με τοματοκεφτέ, μαγιονέζα, φάβα, αβοκάντο, πιπεριά, φρέσκο αγγουράκι, για μια υπέροχη vegetarian απόλαυση κι ένα ονειρεμένα νόστιμο ψωμάκι με βραστό χοιρομέρι, γεμισμένο με γραβιέρα, σάλτσα μουστάρδας με περγαμόντο, ξερό κρεμμύδι, iceberg και ημίλιαστο τοματίνι για να χορτάσεις αναστενάζοντας από ηδονή.

    Θρυλικό και για τα cocktails του, το ανεπανάληπτο «Πλατεία» είναι μια διαχρονική επιλογή, με παλαιωμένο ρούμι, κράνμπερι, μπλούμπερι, τζίντζερ και λάϊμ – που ισορροπεί μοναδικά μεταξύ γλυκού και πικάντικου – ενώ το Νεξτ Ντορ είναι η δροσερή αποκάλυψη για τους λάτρεις της βότκα, με πράσινο μήλο, αγγούρι, σόδα και λάϊμ.

    «Πάλι εδώ, ε;»

    It’s a Βίλατζ 
    Πλ. Αγίου Γεωργίου 9, Κυψέλη, τηλ. 2108220222 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Beer-ό-τσαρκα στην Αθήνα: 9 διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζεις αν είσαι λάτρης του ζύθου

    Supernova απόλαυσης. Αυτή είναι η εντύπωση που αφήνουν οι νέας γενιάς μπύρες, και οι μπυραρίες και τα taprooms της...

    Τα κορυφαία barber shops στην Αθήνα για το απόλυτο grooming

    Ψαλίδια, trimmers, λάδια, πομάδες, πετσέτες και φαλτσέτες - η σημασία ενός καλού barber shop είναι πέρα και πάνω από...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot