spot_img
More

    Στο μονοπάτι του αυθεντικού, artigianale παγωτού, με τις δημιουργίες Solo Gelato 

    Κάποια μέρη εκπέμπουν μια φωτεινότητα και μια οικειότητα σαν από παραμύθι. Ίσως γιατί μέσα στους χώρους τους κρύβουν ιστορία, γεγονότα αλλά και την ενέργεια ανθρώπων που έδωσαν ψυχή πάνω στη δημιουργία. Έτσι παίρνει σώμα αυτή η μαγική αίσθηση του γνώριμου, που πάντα κάνει τη διαφορά. Το Solo Gelato είναι ακριβώς αυτή η περίπτωση. Κάτι παραπάνω από μια ποιοτική gelateria, έχει ριζώσει στη συνείδηση όλων αυτών που ξέρουν από καλό παγωτό, ως ο απόλυτος προορισμός για την αγαπημένη μας, δροσιστική λατρεία.

    Με ιστορία στην παραγωγή παγωτού και γλυκών από το 1951 και πηγή το ίδιο κατάστημα της οικογένειας παγωτοποιών Χριστογεώργου, σε κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου, όπου χρησιμοποιήθηκε και η πρώτη ηλεκτρική παγωτομηχανή, το Solo Gelato, χαράσσει τη δική του ιδιαίτερη πορεία, παντρεύοντας αρμονικά τα στοιχεία της ιταλικής σχολής παρασκευής παγωτού, με το μεράκι της ελληνικής παράδοσης, σε ένα άκρως εύγεστο αποτέλεσμα.

    Χειροποίητα παγωτά σε αναπάντεχα καλοδουλεμένες γεύσεις, παίρνουν καθημερινά τη θέση τους στους γαστρονόμους τους ψυγείου, θελκτικά και περιποιημένα. Οι καθημερινές μικρές παραγωγές, εγγυώνται απόλυτη φρεσκάδα, ενώ το αγνό γάλα και οι φρέσκες πρώτες ύλες μετουσιώνονται σε δημιουργίες χαμηλών λιπαρών, χωρίς περιττές προσμίξεις και την αδιαπραγμάτευτη απουσία συντηρητικών ή ενισχυτικών γεύσης.

    Η μακροχρόνια πορεία του Solo Gelato, έχει αφήσει παρακαταθήκη ενός ανεξάντλητου συνταγολογίου, που βρίθει από γεύσεις, πραγματικά αριστουργήματα. Με βάση την εποχικότητα της πρώτης ύλης, οι επιλογές, εκλεκτές μια προς μια, θα σε ταξιδέψουν στα πιο απολαυστικά μονοπάτια της γεύσης. Βελούδινο και μεστό στη γεύση φυστίκι Σικελίας, gianduja με φουντούκι από το Piemonte, γαλλική σοκολάτα προέλευσης, κρέμα ρούμι με σταφίδες, αυθεντική βανίλια μαδαγασκάρης, σου προσφέρουν ένα ταξίδι σε κάθε γωνιά του κόσμου,που ξεκινά, μόλις μαλακά τοποθετούνται στο τραγανό χωνάκι ή στο κυπελάκι. 

     Για τους πιο «κλασσικούς», γεύσεις που διηγούνται ιστορίες γλυκιάς παράδοσης, όπως αρωματικό καϊμάκι, λευκή σοκολάτα με τριαντάφυλλο, amarena με βύσσινα και κεράσια, ανασύρουν αναμνήσεις ενώ ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν τα φανταστικά sorbet που παρασκευάζονται από βιολογικά φρούτα κι διαθέτουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Φράουλα, μάνγκο, πεπόνι, ροδάκινο και ότι προσφέρει η φύση ανάλογα την εποχή, δίνουν τη δική τους δυναμική παρουσία και υπόσχονται απολαύσεις χωρίς ίχνος ενοχής. Και καθώς η ευχαρίστηση πρέπει απλόχερα να μοιράζεται προς όλους, στο Solo Gelato, με χαρά θα ανακαλύψεις επίσης προτάσεις χωρίς ζάχαρη (με στέβια και σιρόπι αγαύης) αλλά και χωρίς γλουτένη!

    Μπορεί να επισκεφτείς το Solo Gelato για το παγωτό του, όμως πιθανότατα δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς ούτε στα ολόφρεσκα γλυκά του. Παραδοσιακά cannoli Σικελίας με ρικότα, cheesecake, ονειρικός μπακλαβάς και κάθε άλλη δημιουργία, που γεννιέται ολόφρεσκη με απόλυτη μαεστριά από το εργαστήριο, σε προκαλούν να δοκιμάσεις, ενώ ο αρωματικός καφές Attibassi με ιταλικό ταπεραμέντο, που (μπορείς να προμηθευτείς για το σπίτι σε κόκκους είτε αλεσμένο ή ακόμα και σε κάψουλες), δίνει μια ακόμα ιταλική φινέτσα στην ημέρα σου!

    Αν θες να εξερευνήσεις τον κόσμο του Solo Gelato, δε χρειάζεται να βρεθείς απαραίτητα στο Χαλάνδρι. Τα 15 υπέροχα, κουκλίστικά καταστήματά του, βρίσκονται σε πολλές γωνιές, εντός και εκτός Αττικής, ακόμα και στην Κύπρο και σε περιμένουν για να σε οδηγήσουν στον δρόμο της παγωτένιας απόλαυσης!

    Solo Gelato 
    Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, τηλ. 2106813622 
    www.sologelato.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η Αθήνα στα μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας: Ο οδηγός με τους πιο νόστιμους προορισμούς

    Η ιταλική κουζίνα έχει ως αφετηρία την εντοπιότητα. Οι Ιταλοί επινόησαν το slow food κίνημα που επικεντρώνεται στη χρήση...

    Οι καλύτερες boulangerie της Αθήνας: 10 σημεία όπου η παράδοση συναντά την εξέλιξη

    Ψωμί. Συνοδοιπόρος σε κάθε γεύμα ή δείπνο, σάντουιτς και τσιαπάτα, ο άρτος ο επιούσιος. Το βρίσκεις σε παραλλαγές που...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot