spot_img
More

    Peek A Bloom: Το στέκι που άνθισε στη στοά της Λέκκα

    Peek A Bloom, τρεις λέξεις που θυμίζουν κρυφτό, bloom όπως ο ανθός… αυτός του καφέ, και στην προκειμένη περίπτωση του καλού καφέ. Στη στοά της Λέκκα θα βρεις ένα από τα πιο όμορφα στέκια, με την υπογραφή της ομάδας του Mind the Cup

    Ένας χώρος ανεπιτήδευτος, απλός στην αισθητική του αλλά ταυτόχρονα άρτια σχεδιασμένος. Παστέλ χρώματα, μωσαϊκό και ξύλο, συνθέτουν ένα μαγαζί άνετο, ζεστό κι ευχάριστο. Το μακρόστενο μοναστηριακό που φιγουράρει στο χώρο, φτιάχτηκε από τάβλες από σιδηροδρομικές γραμμές, η συρόμενη πόρτα-αντίκα ηλικίας 300 ετών είναι φερμένη από ένα παλιό αρχοντικό της Δημητσάνας, οπότε μιλάμε για δυνατά vibes και φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια.

    Με δεδομένη την εμπειρία τους από το Mind the Cup, ο Χρήστος Καβράκος, ο Νίκος Γερανάκης και ο Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, έρχονται για άλλη μια φορά να καταθέσουν τη δική τους μοναδική πρόταση στον καφέ, τα κοκτέιλ και το ελαφρύ φαγητό. 

    Εδώ, καβουρδίζονται οι εκλεκτοί σπόροι καφέ απ’όλα τα μέρη του κόσμου, με πεισματώδη προσοχήστη διατήρηση των χαρακτηριστικών και της ποιότητάς τους. Αυτός ο καφές στη συνέχεια «μεταμορφώνεται» από τους έμπειρους baristas σε εσπρέσο, καπουτσίνο, machiatto, affogato αλλά και σε έξοχο φίλτρου, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους V60, Chemex και Shyphon. Ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε στο φανταστικό cold brew, έναν καφέ που προκύπτει από από πολύωρη διαδικασία εκχύλισης, σταγόνα-σταγόνα με κρύο νερό, αποσπώντας εντελώς διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών του

    Την κουζίνα, που προσανατολίζεται στο healthy brunch, έχει αναλάβει ο σεφ Ανδρέας Νικολόπουλος προτείνοντας δυναμωτικές σαλάτες όπως η Mairilyn Candy Monroe, με παντζάρια τριών χρωμάτων, πράσινα λαχανικά, καρύδι, σταφίδες, κατσικίσιο τυρί και μαντζουράνα που αφήνει έντονη αίσθηση και σάντουιτς όπως το ανοιχτό Pablo Escobar με μαύρο ψωμί, μοσχαρίσια λάπα, μαρμελάδα κρεμμυδιού και ρόκα και το Rocky Marciano, επίσης με μαύρο ψωμί, προσούτο, σπανάκι και ντοματίνια. Τις βραδινές ώρες μπορείτε να απολαύσετε πλατώ τυριών και αλλαντικών, μπρουσκέτα με αβοκάντο και chorizo, το Scott Fitzgerald σάντουιτς, με σολομό, καθώς και μοτσαρέλα με κέιλ, σπανάκι και λάδι βασιλικού.

    Τη λίστα ποτών έχει επιμεληθεί ο Νίκος Μοσχονάς, εμπνευσμένος από το θρύλο των καταραμένων ποιητών. Δημιούργησε δέκα signature κοκτέιλς που ξεχωρίζουν και σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν!
    Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ. 2103219000
    .
    .

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα κεμπάπ στην Αθήνα: Μια ευλογημένη χαρά με γεύσεις και αρώματα Ανατολής

    Το κεμπάπ μάλλον εφευρέθηκε από τους άντρες και προς ιδίαν κατανάλωση. Είναι ένας ύμνος στην κρεατοφαγία, ένα σενάριο με...

    Τα αθηναϊκά εστιατόρια που σφυρηλατούν γευστικές διαδρομές στην απόλαυση και τη διασκέδαση

    Ο μεζές είναι η βουλιμία του μερακλή που θέλει να τα δοκιμάσει όλα, διψάει για τη «μέση» και αποστάγματα,...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot