spot_img
More

    Το Μαύρο Πρόβατο: Καταξιωμένο και αγαπημένο, το εστιατόριο-ορόσημο στο Παγκράτι

    Είμαστε άνθρωποι που θαυμάζουμε κι εκτιμούμε ένα success story. Γιατί πίσω από αυτό κρύβεται επίπονη δουλειά, φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια και άνθρωποι που αφιέρωσαν τη ζωή τους για το αποτέλεσμα που εμείς σαν πελάτες απολαμβάνουμε. Αυτή είναι η ιστορία του Μαύρου Πρόβατου και της Ευδοξίας Πάντου, μιας γυναίκας που θα σε κερδίσει με το καλημέρα –  ζεστή, ανεπιτήδευτη και φοβερά οξυδερκής. “Παλιά καραβάνα”, η Ευδοξία δημιούργησε το 1995 το Press Café στο Κολωνάκι, ένα μαγαζί στο οποίο έβρισκες καφέ, νόστιμα σάντουιτς και ολόφρεσκες σαλάτες. Ο κόσμος του Κολωνακίου έπινε νερό στ’όνομά του και δεν υπερβάλουμε. Σαν διορατική επιχειρηματίας, που ξέρει να εξελίσσεται και να μεταλάσσεται σαν χαμελέων, εμπνεύστηκε το “Μαύρο Πρόβατο“, ένα εστιατόριο-μοντέρνο μεζεδοπωλείο που έγινε instant hit με το που άνοιξε τις πόρτες του το 2012 στο Παγκράτι.
     
    Δεξιά: Γουρουνόπουλο ψητό με πουρέ πατάτας και κομμάτια καραμελωμένου μήλου. Αριστερά: “Ζωγραφιστά” βλήτα με βινεγκρέτ κάπαρης και πουρέ παντζάρι
    Το δίπτυχο της επιτυχίας του απλό: value for money εμπνευσμένα πιάτα και ζεστό, φιλικό περιβάλλον. Εκσυγχρονισμένοι ελληνικοί μεζέδες με gourmet πινελιές αλλά σε γενναία ποσότητα “παντρεύονται” το χύμα κρασί και τη ρακή για μία αξέχαστη εμπειρία dining και χαμόγελα στα πρόσωπα των πελατών. Ξεχωρίσαμε το ψητό γουρουνόπουλο με πουρέ πατάτας και κομμάτια καραμελωμένου μήλου, σερβιρισμένο άρτια τόσο οπτικά όσο και γευστικά και λατρέψαμε το ψητό μοσχαρίσιο συκώτι με μπαχαρικά – θρεπτικό και πεντανόστιμο! 
     
    Η φανταστική μελιτζανοσαλάτα με καπνιστή μελιτζάνα, πράσινη και κόκκινη πιπεριά, φρ. κρεμμυδάκι, μαϊντανό και ελαιόλαδο
    Ο χώρος απλός, λιτός κι απέριττος, συνάδει σε μια αξέχαστη εμπειρία dining.
    Η αγάπη για τον πελάτη ανταποδίδεται λοιπόν και για τον λόγο αυτό το “Μαύρο Πρόβατο” είναι πάντα full houseΕδώ ήρθε να φάει ο Τζέρεμι Άιρονς όταν επισκέφτηκε την Αθήνα. Εδώ φέρνουν οι γνώστες τους φίλους τους που έρχονται από το εξωτερικό να δοκιμάσουν αυτό που λέμε απλή και ραφινάτη ελληνική κουζίνα. Ένα εστιατόριο ορόσημο στο Παγκράτι, με “αδερφάκι” πλέον και στα Μελίσσια!
     
    Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe
    Αρριανού 33, Παγκράτι, τηλ. 2107223466
    .

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Summer in Athens: Οι must καλοκαιρινές έξοδοι σε μια πόλη που ξέρει να ζει

    Ενώ κάποιοι πατούν το τελικό enter της πληρωμής των ακτοπλοϊκών τους εισιτηρίων λίγο πριν την εξόρμησή τους σε κάποιο...

    Τα nail bars που μας ενθουσίασαν το 2020 (+ μια σύντομη ιστορία του manicure)

    Το μανικιούρ είναι κάτι τελείως προσωπικό. Σε αντίθεση με τα μαλλιά ή το makeup, τα νύχια σου είναι κάτι που...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot