spot_img
More

    MEZE & DELI: Εκλεκτά μεζεδάκια με… άρωμα Σμύρνης και μοναδικά αποστάγματα, σ’ένα deli μεζεδοπωλείο στον Χολαργό

    Σμύρνη 1920. Η γιαγιά Λουκία σα γνήσια Σμυρνιά νοικοκυρά πειραματίζεται στη κουζίνα της, δοκιμάζει, δημιουργεί και σερβίρει στην οικογένειά της και τους φίλους πιάτα που κυριολεκτικά καθηλώνουν γευστικά. Η Μικρασιατική Καταστροφή δεν αργεί, αλλά με τον ξεριζωμό, η γιαγιά στις βαλίτσες της παίρνει και τις συνταγές της. Τα χρόνια περνούν για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου ο εγγονός της και ιδιοκτήτης του MEZE & DELI Τηλέμαχος Κοσμίδης αποτιεί φόρο τιμής στην οικογενειακή κληρονομιά με τις σπεσιαλιτέ της γιαγιάς Λουκίας να αναβιώνουν σε μια ιδανική εκδοχή. 

    Το MEZE & DELI στηρίζει τα πιάτα του στις άριστες πρώτες ύλες (τα πάντα εδώ είναι χειροποίητα) και στο μεράκι των χαρισματικών μαγείρων του που πραγματικά «δίνουν ρέστα». Φημισμένο και χαρακτηριστικό πιάτο του μαγαζιού, τα «μπαουλάκια», που φτιάχνονται από φρέσκια ζύμη που γεμίζεται με φρέσκο καβουδισμένο κιμά, τυρί φέτα και κρεμμύδι και τηγανίζονται σε υψηλής ποιότητας γευστικό λάδι (μια αποκάλυψη!) 

    Το «Σασλίκ», το ποντιακό σουβλάκι, είναι ένα γευστικό ροβανιέμι και αποτελείται από χοιρινό λαιμό σε μαρινάδα, πιτάκια καλαμποκιού, ντομάτα και κρεμμύδι ενώ το συκώτι γάλακτος με μέλι και βαλσάμικο ή το αυθεντικό χειροποίητο κεμπάπ, δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο. 

    Λατρέψαμε επίσης το θαλασσινό σκέλος του μενού, με τα πεντανόστιμα θαλασσινά ντακάκια, με μους ταραμά, καπνιστά μύδια, τσιτσίραβλα και λεμόνι, όπως και το ψητό θράψαλο ή τα μύδια με γκοργκοντζόλα και τσίπουρο. 

    Και στα αποστάγματα, το MEZE & DELI θριαμβεύει, με ένα εξαιρετικό τσίπουρο Σαββατιανό Ροδίτη, διπλής απόσταξης (παραγωγής του Σπύρου Μιχαλίτσιου, φίλου του ιδιοκτήτη), αλλά και κρασιά μικρής παραγωγής όπως Πηλιωρίτικο Ροζέ ή Σαββατιανό λευκό (τα οποία μπορείς να προμηθευτείς και για το σπίτι). 

    Το περιβάλλον είναι ανεπιτήδευτο, φιλόξενο και οικείο, με μια φινετσάτη σάλα με κάτασπρα τραπέζια και ξύλινη οροφή που σε ταξιδεύει νοητά – σε συνδυασμό με οικογενειακά κειμήλια και επιλεγμένα αντικείμενα – στην παλιά, ξέγνοιαστη Σμύρνη. Τις Πέμπτες, τις Παρασκευές και τα Σάββατα, το μενού μπορείς να το απολαύσεις συνοδεία ζωντανής μουσικής που κινείται σε ελαφρολαϊκά, ρεμπέτικα και νησιώτικα μονοπάτια.

    MEZE & DELI
    Φανερωμένης 4, Χολαργός, τηλ. 2106538631
    Facebook | Instagram 

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Εξάρχεια: Η πιο ζωντανή (και πολυσυλλεκτική) γωνιά της πόλης είναι ένα ψηφιδωτό προτάσεων για όλους

    Κατ’ εξοχήν… επαναστατική, µε έντονο ταµπεραµέντο, γεµάτη γκαλερί, τυπογραφεία, κέντρα τέχνης και πολιτισµού, µια πόλη µέσα στην πόλη που...

    Η Κυψέλη είναι cool: 10 μέρη για να την απολαύσεις στο έπακρο

    Περισσότερο από άλλες περιοχές στην Αθήνα, η Κυψέλη δείχνει να κερδίζει - έστω αργά κι επίπονα - το στοίχημα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot