spot_img
More

    Ciboulette: Το στιλάτο new arrival στην Πλουτάρχου είναι ένα all day bistro που παντρεύει τη μεσογειακή με την γαλλικής τεχνικής κουζίνα

    Το σχοινόπρασο, το φίνο κι εκλεπτυσμένο ξάδερφο της οικογένειας του σκόρδου και του φρέσκου κρεμμυδιού, που προσδίδει γευστική δύναμη σε κάθε παρασκευή, επέλεξε ο χαρισματικός και έμπειρος chef Γιώργος Ηλιού με τον γνωστό auteur των bars Γιάννη Σαμαρά για το νέο τους γαστρονομικό “παιδί” που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του σε μια από τις πιο busy οδούς του Κολωνακίου. 

    Ο χώρος που επέλεξαν, σκηνογραφήθηκε από την αρχιτέκτωνα Παναγιώτα Καμπέρου, προσδίδοντας εύστοχα τον αστικό χαρακτήρα της γειτονιάς του Κολωνακίου. 

    Στο Ciboulette θα βρεις πιάτα και snacks που κανακεύουν τον ουρανίσκο και σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα κάθε φορά που τα απολαμβάνεις, με αφετηρία την ποιοτική πρώτη ύλη και τρόπους μαγειρέματος που την αναδεικνύουν. Οι επιρροή του chef στη μετά-Polly Maggoo εποχή του, δανείζεται στοιχεία και τεχνικές της γαλλικής γαστρονομικής κουλτούρας με προσανατολισμό τη μεσογειακή λογική, δίνοντας έμφαση στα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα.

    Μπρουσκέτες και σάντουιτς καθημερινά από τις 9.00 το πρωί  και ένα food menu που ξεκινάει από τις 12:30 περιλαμβάνει ετερόκλητες προτάσεις που ξεχωρίζουν. Από την αναζωογονητική σούπα ημέρας και το απολαυστικό καπνιστό χέλι Μεσολογγίου με κρέμα πατάτας, κάπαρη Τήνου και λεμόνι, μέχρι το “πληθωρικό”  μοσχαρίσιο καρπάτσιο που προετοιμάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο, καθώς και κεφτέδες από βιολογικά ρεβίθια, βρώμη και πικάντικη μουστάρδα, το Ciboulette αποτελεί το ιδανικό γευστικό φιλτράρισμα από τους ρυθμούς του Κολωνακίου. Στα κυρίως, θα βρεις ένα  “παλμαρέ” από ταλιάτα, linguini και σφυρίδα που πραγματικά θριαμβεύουν τόσο στην όψη όσο και την γεύση.

    Το Ciboulette, συνεργάζεται με το γειτονικό Mai Tai και σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις το φαγητό σου συνδυάζοντάς το με ένα περιποιημένο cocktail, όπως το “αιρετικό” C.O.D., με τσίπουρο εμποτισμένο με πιπεριές Φλωρίνης, ελιά και elderflower tonic (ένα ποτό που θα αποθεώσουν οι λάτρεις του Bloody Mary), από μια λίστα που έχει επιμεληθεί ο βετεράνος mixologist και ιδιοκτήτης του Mai Tai,  Ξαβιέρ Μισαηλίδης.

    Για τον πιο γλυκό επίλογο, δοκίμασε μους λεμονιού με τραγανό φύλλο κρούστας και βατόμουρα ή τη λευκή σοκολάτα, με crumble με χουρμάδες και coulis από κόκκινα φρούτα (μια αποκάλυψη)  ή ακόμα την πικρή σοκολάτα με mousseline πραλίνας!

    Ciboulette
    Πλουτάρχου 18, Κολωνάκι, τηλ. 2105241120
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ψαροφαγία στην Αθήνα: Το «detox» της Σαρακοστής με όλα τα οφέλη + 10 κορυφαία μαγαζιά που θα την απολαύσεις στο έπακρο

    Αν υπάρχει κάτι στο σαρακοστιανό τραπέζι που περιμένεις για να φας ξανά και με μεγάλη όρεξη είναι τα θαλασσινά,...

    Τα 10+1 πιο hot nail salons στην Αθήνα ή αλλιώς που να κάνεις νύχια φέτος το καλοκαίρι

    «Δε γεννιόμαστε γυναίκες. Γινόμαστε γυναίκες» είχε πει η Σιμόν Ντε Μποβουάρ. Γιατί το να είσαι γυναίκα είναι πολύπλευρο, σύνθετο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot