spot_img
More

    Αγγελίδης Φούρνος – Ζαχαροπλαστείο: Η πιο γευστική «στάση» της ημέρας σου

    Υπάρχει μια μαγεία σ’έναν καλό φούρνο. Είναι τα αρώματα του φρεσκοψημένου ψωμιού, ο ήχος από τις εσπρεσιέρες που μετουσιώνει έναν τόσο δα κόκκο σε απολαυστικό καφέ, είναι τα γλυκά που φιγουράρουν στις βιτρίνες σαν τα πιο πολύτιμα κοσμήματα. Και μετά είναι τα σαγηνευτικά σαντουιτσάκια, οι πεντανόστιμες σφολιάτες, οι γευστικές πίτες. Όλα τα παραπάνω – και πολλά ακόμα – θα τα βρεις στον Φούρνο Αγγελίδη, ο οποίος πρωτοάνοιξε το 2004 και βρίσκεται σε μια μόνιμη σύμβαση με την απόλαυση και την ποιότητα, στην Αγία Παρασκευή.

    Από την επίσκεψή σου θα διαπιστώσεις ότι η αισθητική και το γούστο δεν περιορίζονται μόνο στα προϊόντα, αλλά και στον χώρο. Σύγχρονο περιβάλλον, με φρέσκια οπτική, σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, μέχρι να σε ξανακερδίσει… με την πρώτη μπουκιά! Στις προθήκες του θα βρεις αφράτο Αγιορίτικο ψωμί, από παραδοσιακή συνταγή, ζυμωμένο με προζύμι, σε δύο παραλλαγές – ολικής και χωριάτικο (που μπορεί να κοπεί και σε φέτες για τοστ) – αλλά και ένα πλήθος άλλων ιδιαίτερων προτάσεων σε καρβέλια και φραντζόλες, όπως βυζαντινό με σιμιγδάλι, πολύσπορο, ολικής, καλαμποκιού, κ.α. που θα πλαισιώσουν μοναδικά το γεύμα ή το δείπνο σου. 

    Οι λάτρεις των κριτσινιών εδώ θα βρούνε τον παράδεισό τους, με μια μεγάλη ποικιλία που ιντριγκάρει. Πολλές και οι επιλογές σε κουλούρια και κέϊκ, με το καθένα να είναι κυριολεκτικά καλύτερο από το άλλο! Τα σάντουιτς στον Αγγελίδη δημιουργούνται βασισμένα σε μια μεγάλη ποικιλία από φρεσκοψημμένα ψωμάκια θα σε χορτάσουν και θα σου χαρίσουν χαμόγελα ευχαρίστησης όλη μέρα σαν ιδανικά snacks – ενδεικτικά ξεχωρίζουν το μανούρι-γαλοπούλα-ντομάτα-μαρούλι, το γκουρμέ με λιαστή-πέστο-προσούτο-ρόκα-μοτσαρέλα, τα σάντουιτς με σολομό και τόνο.

    Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, μπορείς να γευτείς φανταστικό καφέ Hausbrandt (καθώς δίνουν πολύ έμφαση στo gourmet χαρμάνι) απολαμβάνοντάς τον πολύ όμορφα διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο και το άψογο service.

    Τα γλυκά είναι κεφάλαιο από μόνα τους, κι ένας ακόμη πολύ σημαντικός λόγος να τον επισκεφθείς. Φτιάχνονται – όπως κι όλα τα άλλα – στο εργαστήριο του καταστήματος καθημερινά, βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές, με ολόφρεσκα υλικά και χωρίς την προσθήκη κανενός ενισχυτικού γεύσης ή συντηρητικού. Το προφιτερόλ, με την πλούσια κρέμα και τη ρευστή σως σοκολάτας, είναι μια αποκάλυψη, όπως είναι και η παραδοσιακή γαλατόπιτα Βόλου, που είναι γίνεται δικαίως ανάρπαστη! Εννοείται, πως καμία κοινωνική γιορτή δεν στέφεται ως απόλυτη επιτυχία χωρίς μία από τις τούρτες του – που ξεχωρίζουν τόσο για τη λεπτοδουλειά όσο και την απαράμιλλη γεύση, και ενθουσιάζουν πάντα τους συνδετημόνες. 

    Αν πάλι αναζητάς ένα ελαφρύ γεύμα για το lunch break σου, υπάρχουν υπέροχες φρέσκιες σαλάτες όπως η ιταλική, η chef και η αφάνταστα value-for-money Caesar’s σε μοντέρνα εκτέλεση αλλά και ελαφριές μακαρονοσαλάτες. 

    TIP: Μην περάσεις το κατώφλι της εξόδου αν δεν προμηθευτείς μερικά από τα cookies του (θα βρεις κανέλας, βανίλιας, αμυγδάλου γάλακτος, κ.α.) και θα μας θυμηθείς! 

    Αγγελίδης Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο
    Αγίας Τριάδος 18, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 2106007227
    Social Links: Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα αγαπημένα μας pet shops στην Αθήνα: Τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πιστούς μας φίλους

    Οι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα είναι σε πραγματική σχέση με το σύμπαν επειδή καταλαβαίνουν ότι αυτά τα όντα...

    Ψαροφαγία στην Αθήνα: Τα καλύτερα σημεία για φρέσκο ψαράκι στην πόλη

    Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot