spot_img
More

    10/09 Δέκα Ενάτου: Για καφέ, γλυκές και αλμυρές απολαύσεις, στο πιο όμορφο σημείο της Καλλιθέας.

    Για τον καθένα από εμάς, υπάρχουν ημερομηνίες ορόσημα που αφήνουν το αποτύπωμά τους στη ζωή μας, καθώς μέσα σε απλούς αριθμούς, καθρεπτίζονται γεγονότα που αλλάζουν το ρουν της προσωπικής μας ιστορίας. Για τον Λευτέρη, η ημερομηνία 10/9 έχει διπλή σημασία καθώς τότε, το 2018 ήρθε στον κόσμο το αγαπημένο του Pug, ο Αλαντίν, ενώ την ίδια μέρα ένα χρόνο αργότερα άνοιξε το μαγαζί των ονείρων του στην Καλλιθέα στην οδό Χαροκόπου 143.

    Το Δέκα Ενάτου είναι ένα πραγματικά κουκλίστικο all day cafe, που χαίρεσαι να το χαζεύεις, από γωνία σε γωνία, να παρατηρείς κάθε ιδιαίτερη λεπτομέρεια και να νιώθεις όλο αυτό το συναίσθημα δημιουργικότητας πασπαλισμένο με πολλή αγάπη, γούστο και φαντασία. Θα έλεγα ότι μου δίνει την αίσθηση ενός σπιτιού δίπλα σε παραλία. Κυριαρχούν, η tropical διάθεση, τα υπέροχα χρώματα που σου φτιάχνουν την διάθεση, τα αντικέ έπιπλα, έξυπνα τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία και βεβαίως πολλά φυτά. Κυρίως μονστέρες, που θα τις δεις παντού, ακόμα και στα dessins των μαξιλαριών. Ο Λευτέρης εξηγεί ότι αυτό είναι το σπίτι του κυρίου Αλαντίν, για αυτό, αν παρατηρήσεις το δάπεδο θα σου θυμίσει δρόμο, ενώ οι διακεκομμένες κίτρινες γραμμές είναι το τρόπος που έχει βρει ο Αλαντίν για να σε καθοδηγήσει στα αγαπημένα μέρη του στο σπίτι. Την μπάρα με τα άσπρα πλακάκια όπου σου φτιάχνουν τον καφέ σου και τη γυάλινη βιτρίνα με τα χειροποίητα γλυκά που κόβει την ανάσα!

    Cheesecake, όπως δεν το έχεις απολαύσει ποτέ ξανά, με το μέλι να αντικαθιστά τη ζάχαρη, λαχταριστό και μυρωδάτο, με κομπόστα βύσσινο, γίνεται καθημερινά ανάρπαστο. Πολύ δυνατή και η μηλόπιτα με παγωτό, να την απολαύσεις με το καφεδάκι σου στα πολύ όμορφα εξωτερικά τραπεζάκια.

    Σε περίπτωση που θες να τσιμπήσεις κάτι πίνοντας μια ωραία παγωμένη μπύρα ή κρασί, υπάρχουν και αλμυρές προτάσεις όπως sandwiches, η ελληνική σαλάτα, πολύ νόστιμες μπρουσκέτες και καταπληκτικές αλμυρές τάρτες. Η μπρουσκέτα με pesto θυμαριού, ντοματίνια και λιωμένη μοτσαρέλα και η τάρτα με φέτα, ντοματίνια, ρίγανη θυμάρι, ήταν πραγματικά ότι καλύτερο για να συνοδεύσω την μπύρα μου, ενώ πολύ σημαντικό βρήκα ότι όλα τα υλικά είναι φρέσκα και ψημένα στο φούρνο και όχι τηγανισμένα. Τα Σαββατοκύριακα μπορείς να απολαύσεις και ωραιότατο Brunch, κάπως διαφορετικό από την γνωστή έννοια.. Απλά ζήτα τα «Μάτια μου ψημένα» και αφέσου στην πιο νόστιμη εμπειρία.

    Είναι πολύ εμφανές, σε όλα τα επίπεδα ότι το Δέκα Ενάτου, είναι κάτι παραπάνω από ένα μαγαζί. Αντιλαμβάνεσαι με όλες τις αισθήσεις, ότι είναι ένα προσωπικό όνειρο που έχει δουλευτεί, μελετηθεί και εμποτιστεί με πολλή αγάπη στην υλοποίηση. Το καταλαβαίνεις ακόμα και από τις πολύ όμορφες συσκευασίες για take away, στην αύρα του χώρου, στην ενέργεια που παίρνεις από τους ανθρώπους του. Είναι ένα όνειρο που συνεχώς εξελίσσεται και εμπλουτίζεται. Σύντομα στο take away θα προστεθούν και δροσερά cocktails, ενώ την ήδη ενδιαφέρουσα λίστα με γλυκά, έρχεται να συμπληρώσει μια τάρτα έκπληξη που περιμένω πώς και πώς, καθώς δεν έχω ξανακούσει κάτι παρόμοιο. Το μόνο στοιχείο που δίνω είναι ότι χωρίζεται σε τεταρτημόρια με διαφορετική γεύση το καθένα!

    Αν οι γεύσεις, ο χώρος, η pet friendly διάθεση σε έψησαν να επισκεφτείς το Δέκα Ενάτου και να βιώσεις από κοντά την εμπειρία, σε περιμένουν με χαρά καθημερινά ως τις 9 το βράδυ. Άλλωστε θέλει κι ο Αλαντίν τη βραδινή βόλτα του..

    10/09 Δέκα Ενάτου
    Χαροκόπου 143, Καλλιθέα, τηλ. 2111822692
    Facebook
    | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    «Μαμαδίσιες νοστιμιές»: Πού θα βρεις τα καλύτερα μαγειρευτά στην Αθήνα

    Το μαγειρευτό φαγητό ισούται με συναίσθημα. Με μνήμες. Με σωστή και υγιεινή θρέψη. Θρέψη από αυτές που ζεσταίνουν τα...

    4 αθηναϊκές pubs για να γιορτάσεις την St Patrick’s day όπως της αξίζει

    Η Γιορτή του Αγίου Πατρικίου (Ιρλανδικά: Lá Fhéile Pádraig, «Η Ημέρα της Εορτής του Πατρικίου»), είναι μια πολιτιστική και...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot