spot_img
More

    Αποδιοπομπαίος Τράγος: Νοστιμάδα, κέφι και σπιρτάδα που… εξιλεώνουν!

    Πολλά πολλά χρόνια πίσω στην ιστορία, κάπου στη Μέση Ανατολή, υπήρχε ένα έθιμο εξιλέωσης της τοπικής κοινωνίας από τα ας πούμε κακώς κείμενα, μέσω του αποδιοπομπαίου τράγου, ο οποίος συμβολικά «φορτώνονταν» αμαρτίες και εκδιώκονταν στην έρημο.

    Εμείς σήμερα θα αναφερθούμε σε έναν άλλο αποδιοπομπαίο τράγο, που συμβολίζει αποκλειστικά το κέφι, το παιχνίδισμα της παρεΐστικης ατμόσφαιρας και την ευχάριστη αποσυμπίεση. Το λημέρι του Αποδιοπομπαίου Τράγου βρίσκεται στο Ίλιον, στη γωνία Ευαγγελιστρίας 30 και Πάριδος 22, σε μια καθαρόαιμη γειτονιά, που φέρει την απόχρωση της οικειότητας, πάνω στην πλατεία που συγκεντρώνει τους περίοικους με τρόπο τέτοιο, που προσομοιάζει με εκείνες της επαρχίας, καθώς δίνει τον παλμό στην περιοχή.

    Έτσι λοιπόν για την ιστορία, τον Ιούλιο του 2020, ο Αποδιοπομπαίος Τράγος προσγειώθηκε στο Ίλιον για να απογειώσει τη διάθεση των φίλων του, με τον πιο ουσιώδη και ανεπιτήδευτο τρόπο. Το πρωί μπορείς να απολαύσεις χαλαρά το καφεδάκι σου, ενώ αργότερα το απόγευμα, αποστάγματα και μεζέδες ξεπηδάνε από την κουζίνα ως μικρές εκπλήξεις που πάντα ενθουσιάζουν. Ήχοι ρεμπέτικοι και λαϊκοί δημιουργούν το ηχόχρωμα που πάντα κερδίζει το στοίχημα στο κέφι, ενώ κάθε που διοργανώνεται live, η διασκέδαση πιάνει ζενίθ.

    Παίζοντας με ΠΟΠ προϊόντα, φρέσκα υλικά και νέες τεχνικές, παραδοσιακές συνταγές προσδιορίζονται υπό σύγχρονη οπτική, δίνοντας μια νέα ταυτότητα, πιο συμβατή με την εποχή και τις διατροφικές συνήθειες του σήμερα. Μελίχλωρο Λήμνου ψητό σε πήλινο, να βγάζει αυτό το λεπτό βουτυρένιο άρωμα, σε απόλυτη ισορροπία με το chutney ντομάτας-πράσου.

    Ο τραχανάς, που σε πολλούς θυμίζει τη γιαγιά στο χωριό, αποκτά μια νέα διάσταση, κοκκινιστός με τυρί τσαλαφούτι και λάδι μαϊντανού, πιάτο καθαρά χειμωνιάτικο με μια απαλή φρεσκάδα που κάνει τη διαφορά. Η εποχικότητα παίζει πολύ βασικό ρόλο και έτσι αυτό το διάστημα θα βρεις υπέροχη οσπριάδα με κινόα, φακές, παντζάρι, λιαστή ντομάτα, μυρώνια και φιλέτα πορτοκαλιού, να αναδύουν γήινα αρώματα.

    Σε κρεατοφαγικές επιλογές, το εξαιρετικό πρόβατο γκιούλμπασι θα σε πάει μια βόλτα σε παραδοσιακό πανηγύρι της Γορτυνίας, ενώ η πανσέτα με bbq sauce από μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και πουρέ καλαμποκιού, παίρνει μια εκλεπτυσμένη διάσταση που ο ουρανίσκος σου θα εκτιμήσει δεόντως. Το απάκι κοτόπουλο με βινεγκρέτ πορτοκάλι και το κιοφτέ λουκάνικο Δράμας, εντυπωσιάζουν επίσης με τον τρόπο τους, καθώς δένουν υλικά και τεχνικές σε ένα άρτιο γευστικά αποτέλεσμα.

    Πολύ δυνατό στοιχείο του Αποδιοπομπαίου Τράγου είναι η κάβα του. Χαρακτηριστικά, διαθέτει ίσως τη μεγαλύτερη ποικιλία σε τσίπουρα από όλη την Ελλάδα, ώστε να κάνεις το πιο ιδανικό pairing με τα εκλεκτά μεζεδάκια και πιάτα της επιλογής σου. Όμως πέρα και πάνω από όλα, το πιο σημαντικό που παρατηρείς, είναι η αίσθηση που δίνει ο χώρος και το κλίμα που δημιουργείται.

    Καθώς οι άνθρωποι πίσω από τον Αποδιοπομπαίο Τράγο, είναι γεμάτοι χαρά, γνήσιοι γλεντζέδες που οι ίδιοι έχουν εκτιμήσει και αγαπήσει την έννοια του μεζεδοπωλείου, όλη αυτή η ενέργεια βγαίνει και μεταφέρεται πάντα στους επισκέπτες, που απολαμβάνουν την ολοκληρωμένη εμπειρία του γνήσιου μεζεδοπωλείου με τον ιδανικότερο τρόπο.

    Αποδιοπομπαίος Τράγος
    Ευαγγελιστριας 30, Ίλιον, τηλ. 2102626702
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Εξάρχεια: Η πιο ζωντανή (και πολυσυλλεκτική) γωνιά της πόλης είναι ένα ψηφιδωτό προτάσεων για όλους

    Κατ’ εξοχήν… επαναστατική, µε έντονο ταµπεραµέντο, γεµάτη γκαλερί, τυπογραφεία, κέντρα τέχνης και πολιτισµού, µια πόλη µέσα στην πόλη που...

    Που θα ψωνίσεις φέτος τα νέα γυαλιά ηλίου σου

    Χρώματα, υλικά, σχέδια, κλασικές ή σύγχρονες γραμμές, τα γυαλιά ηλίου δεν είναι μόνο προστασία των ματιών μας, αλλά ένα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot