spot_img
More

    Minu Athens: Αρμονία, αισθητική και ζωντάνια στο περιβάλλον, στο πιάτο ή το ποτήρι σου

    Σε πρόσφατο άρθρο του Scientific Reports γράφτηκε ότι 120 λεπτά στη φύση εβδομαδιαία είναι άμεσα συνδεδεμένα με καλή υγεία, καλή ψυχολογία και μια γενικότερη ευεξία. Στο κέντρο της Αθήνας, η φύση μπορεί να μην είναι πρωταγωνιστικό στοιχείο, στο Minu όμως – το living store στου Ψυρρή που ήρθε να διδάξει σύγχρονο, αστικό design – είναι. 

    Χωμένο στο στενάκι της Σαρρή, εκ πρώτης όψεως το Minu δεν προϊδεάζει για το τι θα ανακαλύψεις εντός. Αν πλησιάσεις όμως λίγο, θα δεις από την είσοδο κιόλας να διαφαίνεται ένα σκηνικό όλο πράσινο, να ξεπροβάλουν πιλέες, μπιγκόνιες, μονστέρες, αλοκάσιες, παχύφυτα και κάκτοι διαφόρων ειδών και μεγεθών, στα δεξιά μια επιβλητική σκάλα, στο βάθος μπάρα και κήπος.  Όχι, το Minu δεν είναι ένα κατάστημα πώλησης φυτών εσωτερικού χώρου – για την ακρίβεια δεν είναι μόνο αυτό. 

    Η φιλοσοφία του βασίζεται σ’όλα αυτά τα μικροαντικείμενα που σου βγάζουν μια feel good διάθεση, εξού και το όνομά του, που προκύπτει από τη λέξη minutiae που σημαίνει μικρολεπτομέρειες. Έτσι, ό,τι βλέπεις να μοιράζεται ανάμεσα στους 2 ορόφους του, είναι ταυτόχρονα προς πώληση. Για παράδειγμα, στην επάνω ζώνη θα βρεις όλα αυτά τα σκανδιναβικής αισθητικής έπιπλα, τα φωτιστικά, τις κομψές πολυθρόνες, τα coffee tables, ενώ κάτω θα ξεφυλλίσεις διεθνείς εκδόσεις γύρω από το design, την αρχιτεκτονική, τη γαστρονομία, όλα επιλεγμένα με τη φροντίδα και τη ζεστασιά ενός concept store, που το concept του το γνωρίζει καλά, εμπνέεται από αυτό και το εμπνέει.  

    Μετά είναι όλα αυτά που θα βιώσεις εδώ με τις 5 σου αισθήσεις: τα αρώματα και την αναζωογόνηση που προσφέρει ο βιολογικός καφές του, το άπλετο φως που λούζει το χώρο και προκαλεί το βλέμμα σου προς πάσα κατεύθυνση, τα ξεχωριστά πιάτα με ολόφρεσκα υλικά που θα σου δώσουν τόνωση και ευχαρίστηση. Προτάσεις που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα και συντείνουν στο επιστέγασμα μιας τέλειας εξόδου, από το πρωί με brunch, early drinks και τσιμπολόγημα, μέχρι το βράδυ που ξεδιπλώνει το νέο του dinner menu, που υπόσχεται πολλές γευστικές εκρήξεις (και εκπλήξεις) για τα καλοκαιρινά βράδια που διψάνε για πιάτα ελαφριά, δροσερά και θρεπτικά συνοδεία αναζωογονητικών cocktails.

    Καρπάτσιο του ονείρου με γαρίδες σε λαδολέμονο με φέτα και πικάντικη σάλτσα τομάτας, απολαυστικό ταρτάρ  από black angus με κιμά nduja, τρυφερές καρδιές μαρουλιού, μυρωδικά και ponzu chilli sauce, ψάρι ημέρας σερβιρισμένο με αγκινάρες και ψητές πατάτες δημιουργούν όλες τις συνθήκες για να αναφωνήσεις με ενθουσιασμό, ενώ πεντανόστιμα είναι επίσης τα ραβιόλια με κρέμα παρμεζάνας και ραγού ιβηρικού χοιρινού και μανιταριών ή η εξαιρετικά ψημένη ταλιάτα μόσχου που σετάρεται υπέροχα με burrata, τοματίνια και flakes παρμεζάνας. 

    Το πέρασμα του χρόνου έχει κάνει σαφές πως το Minu έχει έρθει για να ομορφύνει τη ζωή μας σαν ανάλαφρο μινουέτο, με όλους τους πιθανούς τρόπους. Είναι μια πραγματικά υπέροχη, καταπραϋντική εμπειρία που ολοένα συγκεντρώνει γύρω της όλους εκείνους που προσέχουν κάθε μικρή λεπτομέρεια στη ζωή τους, την οποία επιλέγουν να ντύνουν με ποιοτικές πινελιές. Ένα εγχείρημα με άποψη, αισθητική και στιβαρή παρουσία σ’ένα πολλές φορές ανέμπνευστο τοπίο.

    Minu 
    Σαρρή 50, Ψυρρή, τηλ. 2103232022 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Σέριφος, το Κυκλαδονήσι της απόλυτης ομορφιάς & οι must προτάσεις για να επισκεφθείς

    Δέος και θαυμασμός είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν την πρώτη σου επαφή με το εξωπραγματικό τοπίο...

    Νέα Σμύρνη: Μια όαση μεταξύ κέντρου και παραλιακής με πλήθος προτάσεων για φαγητό και ποτό

    Κοντά στο κέντρο της Αθήνας αλλά συγχρόνως μια ανάσα από την παραλιακή, η Νέα Σμύρνη ήταν πάντοτε ένας δήμος...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot