spot_img
More

    Τα Αχλάδια στο Αιγάλεω τιμούν την παράδοση και τη νοστιμιά όπως μόνο στην Κρήτη ξέρουν

    Το φαγητό είναι να το χαίρεσαι και να το μοιράζεσαι, να το συνδυάζεις με κέφι και οικεία πρόσωπα. Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό και μεζέδες που σου ευφραίνουν την καρδιά με τη μυρωδιά και τη νοστιμάδα τους.

    Στην γωνία των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Κερασούντος, στην πλατεία του μετρό στο Αιγάλεω, σε ένα πέτρινο σπίτι από εκείνα τα ωραία, τα παλιά, στεγάζεται το εστιατόριο- ρακάδικο, τα Αχλάδια με φιλοσοφία που στηρίζεται στην γαστρονομική παράδοση της κρητικής κουζίνας και όχι μόνο!

    Στο εσωτερικό, όπου δεσπόζει η πέτρα και το ξύλο, θα νιώσεις μια ιδιαίτερη θαλπωρή, σε όποια από τις ξεχωριστές γωνίες του κι αν επιλέξεις να κάτσεις. Στον πίσω χώρο, υπάρχει μια ευρύχωρη αυλή που είναι διαμορφωμένη έτσι, ώστε το χειμώνα να είναι κλειστή και θερμαινόμενη και το καλοκαίρι ανοιχτή και ευάερη, φιλόξενη και παρεΐστικη όλο το χρόνο.

    Το μενού είναι ένας ύμνος στην κρητική κουζίνα, με αναφορές και στη μεσογειακή γαστρονομική κουλτούρα, με ολόφρεσκα υλικά, βιολογικής συνήθως προέλευσης που κάτω από την αμέριστη φροντίδα και μαεστρία της κουζίνας μεταμορφώνονται σε πιάτα και μεζέδες που μυρίζουν Ελλάδα και που χαίρεσαι να γεύεσαι!

    Η κλασσική Σφακιανή πίτα είναι ο ιδανικός πρόλογος ενώ οι χοχλιοί, ζουμεροί και μυρωδάτοι, σε προκαλούν να τους δοκιμάσεις αλλά και να βουτήξεις αμαρτωλά το ψωμί σου στη σάλτσα. Υπέροχα σκιουφιχτά με κοκκινιστό μοσχαράκι ή με ανθότυρο και στακοβούτυρο, αναδύουν υπέροχα αρώματα, ενώ το συκώτι σαβορέ, τέλεια μαγειρεμένο μέσα στη σάλτσα του, με ξύδι και δενδρολίβανο, είναι μια αποκάλυψη της κρητικής μαγειρικής τέχνης που πρέπει οπωσδήποτε να προσφέρεις στον ουρανίσκο σου.

    Το κλασσικό γαμοπίλαφο, τα αυγά με στάκα, το ξυδάτο και καπνιστό λουκάνικο αλλά και τα λεπτά, χανιώτικα λουκανικάκια, είναι η καλύτερη παρέα για τη ρακί που έρχεται απευθείας από τη Σητεία για να ζεστάνει τις καρδιές μας!

    Τα Αχλάδια είναι ο ιδανικός προορισμός για να σου δημιουργήσει αυτό το ιδιαίτερο συναίσθημα ότι είσαι καλοδεχούμενος. Εδώ το κλίμα σηκώνει κέφι κι ευχαρίστηση με το παραπάνω. Εκτός Δευτέρας και Τρίτης, σε υποδέχεται γεμάτο χαρά και γεύσεις που παραμένουν αλησμόνητες.

    Τα Αχλάδια
    Κωσνταντινουπόλεως & Κερασούντος 26, Αιγάλεω, τηλ. 2105986568
    taaxladia.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Έξοδος στην Πετρούπολη: Οι must προτάσεις για καφέ, φαγητό και ποτό

    Ο αστικός ιστός της Αττικής ακόμα κρύβει σημεία που μπορεί να μην γνωρίζεις ή να έχεις προσπεράσει βιαστικά. Ένα...

    Παγκράτι για πάντα: 20 μαγαζιά που θεσμοθετούν την πιο δημοφιλή γειτονιά της Αθήνας 

    Όλοι οι «μεγάλοι» της εποχής ζούσαν ή περνούσαν από κει, το Παγκράτι χάραξε την δική του ξεχωριστή πορεία του...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot